Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronavirussmitta i Variskan koulu och i Keskuskoulu – sammanlagt 84 har exponerats och försatts i karantän

Dela

I Variskan koulu har konstaterats ett fall av coronavirussmitta och i Keskuskoulu två fall av coronavirussmitta 27.1. Antalet personer som eventuellt har exponerats är sammanlagt 84.

Båda Vasaskolornas personal, eleverna som försatts i karantän samt alla elevers vårdnadshavare i båda skolorna har informerats om det skedda.

Vid Variskan koulu har konstaterats ett fall av coronasmitta och sammanlagt 17 elever och 4 vuxna är i karantän. Vid Keskuskoulu har konstaterats två fall av coronavirussmitta och 57 elever och 6 vuxna har försatts i karantän.

- Arbetet med att reda ut vem som eventuellt exponerats inleddes genast då man fick veta om smittan, berättar skoldirektör Kari Nummela. Alla som utsatts för smitta har kartlagts och försatts i karantän. De i karantän försatta elevernas undervisning ordnas i form av distansundervisning, berättar skoldirektör Kari Nummela.

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum