Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Coronavirussmitta konstaterats hos en fånge i Västra Finlands brottspåföljdsregion den 24 februari

Dela

Koronavirussmitta har konstaterats hos en fånge i enheten i Ojoinen av Vånå fängelse som tillhör Västra Finlands brottspåföljdsregion den 24 februari. Alla 40 fångar har satts i karantän. Fångarna i enheten testas under innevarande dag 25 februari och resultaten blir klara under helgen.

Det finns ett fyrtiotal personer som blivit exponerade bland fångarna och personalen.

Personalen på fängelset har meddelats anvisningar om erforderliga skyddsåtgärder. Isoleringsåtgärder har vidtagits i enlighet med rekommendationerna, och verksamhetsmodellerna har bestämts i samråd med läkaren på Enheten för hälso- och sjukvård för fångar med ansvar för smittsamma sjukdomar.

Inom brottspåföljdsregionen och på fängelset har man vidtagit behövliga åtgärder i samarbete med Enheten för hälso- och sjukvård för fångar, och man har varit i kontakt med dem som saken berör. Fångarna har möjlighet att stå i kontakt med sina anhöriga och närstående.

På samtliga fängelser har man tagit fram beredskapsplaner för coronaepidemin.

Brottspåföljdsmyndighetens beredskapsgrupp följer med läget med coronavirusets spridning i samhället och på fängelserna och byråerna för samhällspåföljder vid sina veckovisa sammanträden. Man tar höjd för nya åtgärder i regionerna och enheterna med iakttagande av myndighetsanvisningarna om det skulle visa sig nödvändigt. Inom regionerna fungerar dessutom lokala beredskapsgrupper.

För mer information kontakta

Överläkare för Västra Finlands brottspåföljdsregion Vivian Reinhold, tel. +358 29 524 5571, vivian.reinhold@vth.fi

Regiondirektör Pauli Nieminen, tel. +358 29 56 83700

Nyckelord

Bilder

Om

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Brottspåföljdsmyndigheten har hand om verkställighet av samhällspåföljder och fängelsestraff. Brottspåföljdsmyndigheten lyder under justitieministeriet. Brottspåföljdsmyndigheten har till uppgift att främja säkerheten i samhället genom att förebygga återfall i brott.

Följ Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum