Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronavirussmitta på daghem, i skolor och läroinrättningar 8.9

Dela

I Vasa har det konstaterats fall av coronavirussmitta i Metsäkallion päiväkoti, de lägsta klasserna i Isolahden koulu, Onkilahden yhtenäiskoulu och i Vamia samt exponeringar i Lyseon lukio.

I daghemmet Metsäkallion päiväkoti konstaterades ett fall av coronavirussmitta 8.9. Exponerade är 66 barn och 14 som hör till personalen. Tre daghemsgrupper har stängts, övrig verksamhet vid daghemmet fortgår som normalt.

I Isolahden koulu har tre elever konstaterats smittade av coronaviruset 7-8.9. Av eleverna har 51 blivit exponerade och av personalen fem.

I Onkilahden yhtenäiskoulu har ett fall av coronavirussmitta konstaterats i de högsta klasserna 8.9. Av eleverna har 57 blivit exponerade och av personalen tre.

Vid Vamia, som erbjuder yrkesinriktad utbildning i Vasa, har det konstaterats två fall av coronavirussmitta 7.9. Exponeringar har inträffat 31.8 i Silverias lokaler samt på Sampo-campus. De exponerade är totalt 22.

I Vaasan Lyseon lukio har det inträffat exponeringar 3.9. Totalt har exponeringarna varit något under 60. Den studerande som exponerat andra vid läroinrättningen har följt anvisningarna gällande hälsosäkerheten (bl.a. använt munskydd).

Alla exponerade i daghemmet samt i skolorna och läroinrättningarna har försatts i karantän i enlighet med hälsomyndigheternas anvisningar. Övriga elevers och studerandes skolgång fortgår som normalt.

Kontakter

Lyseon lukio, rehtori Jaakko Perttu tfn 040 513 9517, jaakko.perttu@edu.vaasa.fi
Vamia, rehtori Åsa Stenbacka, tfn 040 750 7030, åsa.stenbacka@vamia.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum