Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronavirussmittade i skolor och på ett daghem: Variskan koulu övergår till distansundervisning

Dela

I skolor och ett daghem i Vasa har det konstaterats flera fall av coronavirussmitta 3-5.9. I de övre klasserna i Variskan koulu har tre fall av smitta konstaterats 4-5.9 och skolan övergår till distansundervisning från 6.9.

I Variskan koulu har det konstaterats tre fall av coronavirussmitta 4-5.9. Totalt har 120 personer bland elever och personal exponerats och försatts i karantän. Av exponeringarna gäller 13 skolans personal. Därför övergår Variskan koulu på beslut av skoldirektören till distansundervisning 6-10.9.

-Lärare och annan personal har försatts i karantän i ett så stort antal att undervisning och skolgång inte kan genomföras på ett tryggt sätt utan att beslut fattas om övergång till distansundervisning, säger skoldirektör Kari Nummela.

För alla elever ordnas stöd för inlärning och skolgång, elevvårdens tjänster samt möjlighet att äta i skolan eller få ett matpaket på en särskild beställning.

Smittfall i Isolahden och Nummen koulu, Keskuskoulu och Huvikummun päiväkoti

I Isolahden koulus lägsta klasser har ett fall av coronavirussmitta konstaterats 3.9. Av eleverna har 22 blivit exponerade och av personalen fyra.

I Nummen koulus lägsta klasser har ett fall av coronavirussmitta konstaterats 4.9. Av eleverna har 33 blivit exponerade och av personalen en.

Alla exponerade har försatts i karantän i enlighet med hälsomyndigheternas anvisningar. För övriga elever fortsätter skolgången som normalt.

I Keskuskoulus lägsta klasser har ett fall av coronavirussmitta konstaterats 4.9. Något behov av karantän föreligger inte, eftersom den sista karantändagen skulle ha varit söndag 5.9.

I Huvikummun päiväkoti har ett fall av coronavirussmitta konstaterats 4.9. Något behov av karantän föreligger inte, eftersom exponeringarna har skett 26-27.8, och den sista karantändagen skulle ha varit söndag 5.9.

I alla skolor och i daghemmet har alla elevers vårdnadshavare samt personalen informerats om det inträffade.

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum