HUS

Coronavirustestning görs även under julen

Dela

HUS coronavirusprovtagningsställen betjänar omfattande i Nyland även under julen och vid årsskiftet.

Du bör söka dig till coronavirustest omedelbart även under julhelgen om du utvecklar symtom som tyder på coronavirusinfektion. Du bör söka dig till test om du har

  • akut luftvägsinfektion (ett symtom räcker: feber, hosta, halsont, snuva, andnöd, nedsatt lukt- eller smaksinne)
  • eller diarré eller magont utan annan klar orsak.

HUS nätverk av coronavirusprovtagningsställen betjänar regionalt med omfattande öppettider inom Nyland även under helgdagarna.

Test för icke-ortsbor bokas via telefontjänsterna

Invånare i Nyland kan boka en tid till coronavirustest som självbetjäning via Coronaguiden på adressen koronabotti.hus.fi/sv. Genom guiden kan man också boka en tid till sitt barn som är under 16 år. Tidsbokningskanalen för Helsingforsbor är Omaolo-tjänsten. NätbanksID eller mobilcertifikat behövs för tidsbokningen.

En tid till coronavirustest kan bokas per telefon via kommunernas coronarådgivningstelefon eller enligt hemkommunens anvisningar via hälsostationen.

Icke-ortsbor som vistas i Nyland kan söka sig till test via telefontjänsterna. På samma sätt kan invånare från Nyland som reser i Finland söka sig till test genom att ringa till vistelseortens coronarådgivningstelefon.

HUS coronavirustest är alltid kostnadsfria och resultaten fås snabbt via textmeddelande.  I vår nya video berättar vi om coronavirustestets förlopp.

Nyckelord

Länkar

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum