Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Cris af Enehielmin teoksia esillä Kanneltalon galleriassa

Jaa

Cris af Enehielm (s.1954) tunnetaan provokatiivisen kuvataiteen tekijänä. Kanneltalon näyttelyyn on koottu af Enehielmin maalauksia, joissa on vahva naisnäkökulma. 1980-luvun teokset ovat saaneet vaikutteita sarjakuvista ja mainosmaailmasta. Näyttelyn teokset ovat HAM Helsingin taidemuseon ja taiteilijan kokoelmista. Näyttely on esillä Kanneltalon galleriassa 20.4.–2.6.2018.

Cris af Enehielm; Doglife. 1983. HAM Helsingin taidemuseo
Cris af Enehielm; Doglife. 1983. HAM Helsingin taidemuseo

Af Enehielmin läpimurto kuvataiteilijana tapahtui 1980-luvun alussa, jolloin hän loi groteskin ruumiillisen naiskuvaston. Vaikutteita taiteeseensa hän otti oman elämänsä lisäksi mm. sarjakuvista, poptaiteesta ja mainosten naiskuvasta. 1990-luvun vaihteessa naishahmot vaihtuivat myyttisiksi ikiaikaisiksi jumalattariksi kunnianosoituksena äitiydelle tai luontoäidille. Teoksissa alkoi näkyä myös taiteilijan kiinnostus jungilaiseen psykologiaan ja itämaisuuteen.

Cris af Enehielm on ollut keskeinen vaikuttaja suomalaisessa performanssitaiteessa 1980-luvulta alkaen. Hän oli mukana Fågel Fenix-, Les Mutiles-, Homo $- ja Jack Helen Brut -performanssiryhmissä, viimeksi ääni- ja liikeperformanssiryhmässä Särjen äänessä.

Yhteistä esityksille oli anarkistisuus ja sukupuolen käsitteen problematisointi. Vuonna 1983 syntynyt alter ego Blinda Morton puolestaan kirjoittaa lauluja, laulaa ja esiintyy. Cris af Enehielm toimii monialaisesti myös näyttelijänä, ohjaajana, käsikirjoittajana, tanssijana sekä puku- ja lavastesuunnittelijana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja Eeva Astala, p. 040 752 2290, eeva.astala@hel.fi
Viestintäasiantuntija Minna Roine, p. 040 1924579, minna.roine@hel.fi

Kuvat

Cris af Enehielm; Doglife. 1983. HAM Helsingin taidemuseo
Cris af Enehielm; Doglife. 1983. HAM Helsingin taidemuseo
Lataa
Cris af Enehielm; Kiss.1983. HAM Helsingin taidemuseo
Cris af Enehielm; Kiss.1983. HAM Helsingin taidemuseo
Lataa
Cris af Enehielm; Makkarajumalatar. 1984. HAM Helsingin taidemuseo
Cris af Enehielm; Makkarajumalatar. 1984. HAM Helsingin taidemuseo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on rouhea teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Talviloman vauhdikkaimmat liikuntatärpit13.2.2019 13:00:00Tiedote

Etkö keksi tekemistä talvilomalle? Pitäisikö perheelle kehittää yhteistä tekemistä, joka toisi hymyn kaikkien huulille? Eipä hätää. Kokosimme yhteen talviloman hauskimmat lasten, nuorten sekä koko perheen tapahtumat. Tule mukaan Paloheinän talviriehaan viettämään vauhdikas päivä Ryhmä Haun johdolla, tuo lapsesi mukaan EasySport-viikolle ilman ennakkoilmoittautumista tai hyppää mukaan vesiliikuntarata Wibit Aquatrackin pyörteisiin yhdessä koko perheen kanssa. Tutustu talvilomatarjontaan ja tule mukaan nauttimaan lomasta, talvesta ja yhdessäolosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme