Currentum

Currentum on ostanut neljä talotekniikan suomalaisyritystä

Jaa

Ruotsalainen talotekniikkakonserni Currentum laajentaa toimintaansa Suomeen. Yhtiö on ostanut neljä alan suomalaisyritystä. Currentumin yhtiöt toteuttavat lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja sähköasennuksia sekä huoltoja pääkaupunkiseudulla ja Lounais-Suomessa. "Tavoitteemme on rakentaa Suomeen kattava talotekniikka-asennusten kokonaistarjonta”, sanoo Currentumin konsernijohtaja Klas Larsson.

Suomalaiset yritykset Boctok Oy, Laiho Group OyPKS Talotekniikka Oy ja PKS Service Oy siirtyvät osaksi Currentumia. Näiden talotekniikan eri aloilla toimivien yritysten yhteenlaskettu vuotuinen liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa, ja niillä on yhteensä noin 220 työntekijää. Yritysten pääkonttorit sijaitsevat Helsingissä ja Keravalla. Kaikki yhtiöt tulevat säilyttämään omat tuotemerkkinsä, ja nykyinen johto jatkaa niissä paikallisen toiminnan, asiakkuuksien ja toimintakulttuurin ylläpitämiseksi.

"Toiminnan laajentaminen uudelle markkinalle on meille mielenkiintoinen siirtymä ja tavoitteemme on vakiinnuttaa Currentum osaksi Suomen talotekniikka-alaa. Uudet suomalaisyrityksemme täydentävät toinen toisiaan, ja niillä kaikilla on Currentumille arvokasta laaja-alaista osaamista ja kokemusta", Currentumin konsernijohtaja Klas Larsson kertoo.

Neljä hyvämaineista asennusyritystä osaksi ruotsalaiskonsernia

Yksi Currentumin ostamista yrityksistä on vuonna 1992 perustettu Boctok Oy, joka toimii aktiivisesti kaikilla talotekniikan osa-alueilla pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Keravalla sijaitsevan yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä noin 40 työntekijää, ja sen liikevaihto on noin 14 miljoonaa euroa.

PKS Talotekniikka tekee sähköurakointia pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Helsingissä sijaitseva yritys on perustettu vuonna 2014, ja sen liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää 30 henkilöä.

PKS Service on 50 työntekijän sähköhuoltoihin keskittynyt yritys, jonka liikevaihto on noin 2,5 miljoonaa euroa. Yhtiö palvelee pääasiassa kaupallisten ja julkisten kiinteistöjen omistajia.

Laiho Group tarjoaa sähköurakointia, -asennuksia ja huoltoa. Vuonna 1993 perustetulla yrityksellä on noin sata työntekijää, ja sen liikevaihto on noin 14 miljoonaa euroa. Laiho Group toimii pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla, Salossa ja Turun alueella.

"Näemme, että Currentumilla on hyvät kasvumahdollisuudet Suomessa sekä maantieteellisesti että talotekniikan eri aloilla urakoinnissa ja huollossa. Nyt pystymme tarjoamaan nykyisille asiakkaillemme entistä enemmän palveluita, jonka lisäksi tämä antaa muille suomalaisille talotekniikkayrityksille erinomaisen mahdollisuuden tulla osaksi kasvavaa, uutta Currentumia", sanoo Currentumin aluejohtaja Sakari Toikkanen.

Yhteyshenkilöt

Klas Larsson
konsernijohtaja Currentum
+46 70 662 9153
klas.larsson@currentum.se

Sakari Toikkanen
aluejohtaja Currentum Finland
+358 40 532 2174
sakari.toikkanen@currentum.fi

Kuvat

Lataa
Currentumin konsernijohtaja Klas Larsson.
Currentumin konsernijohtaja Klas Larsson.
Lataa
Currentumin aluejohtaja Sakari Toikkanen.
Currentumin aluejohtaja Sakari Toikkanen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Currentum on markkinoiden johtava talotekniikkakonserni lämmityksessä ja putkistossa, sprinklereissä, ilmanvaihdossa, energiassa ja automaatiossa, sähkössä ja turvallisuudessa. Konserniin kuuluu yli 40 yritystä, jotka ovat edustettuina noin kolmessakymmenessä toimipisteessä Ruotsissa sekä Suomessa. Konsernin omistavat yhtiöiden yrittäjät ja pääomasijoitusyhtiö Axcel. Currentumin liikevaihto on noin 3,5 miljardia kruunua ja sillä on noin 1300 työntekijää. Lue lisää www.currentum.se.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.