Vaasan kaupunki - Vasa stad

Cykeldag för hela familjen på Vasa salutorg den 21 maj – testa trialbanan och fira en trevlig dag i cyklandets tecken

Dela

En cykeldag för hela familjen intar Vasa salutorg lördagen den 21 maj kl. 11-15. Under dagens lopp kan du testa den nya trialbanan, serva din cykel eller bekanta dig med ortens cykelföreningar. Du kan också provköra det fyrhjuliga Scouter-elfordonet och prova hur duktig du är på trial-cykling.

Bild: Mikael Matikainen / Vasa stad
Bild: Mikael Matikainen / Vasa stad

Syftet med cykeldagen är att vi ska uppleva en fartfylld men säker dag i cyklandets tecken, bli bekanta med ortens cykelföreningar och andra aktörer samt lyfta fram nyttan med cykling som motionsform.

– Det är bäst att komma till evenemanget med egen cykel, men du har också möjlighet att testa olika slags cyklar och låna dem på trialbanan. På torget finns också serviceföretaget Vaasan Bestis som har arbetsredskap med sig så att alla ska kunna serva sin cykel inför sommaren, berättar Villiam Gahmberg som ansvarar för Vasa stads utvecklande av cykling.

Cykelföreningarna i staden Trail Riders Vaasa och Waasa Watt Warriors kommer att bygga ett gemensamt stånd på torget, där de presenterar sin verksamhet och berättar om Vasanejdens fina cykelleder och möjligheter till cykling. De som är intresserade av att cykla på landsvägar har också möjlighet att delta i en cykeltur som är antingen 50 eller 100 km lång och ordnas av Waasa Watt Warriors.

På torget har du också möjlighet att bekant dig med ett helt nytt inhemskt fordon, Scouter. Scouter är eldriven och har plats för två personer, och med den kan man köra längs samma vägar som med cykel – enligt reglerna för cykling.

Dessutom anordnas trial-uppvisningar på torget under dagen. Målet för trialcykling är att klara av så svåra hinder som möjligt utan att fötter eller andra kroppsdelar vidrör marken.

– Vi hoppas på vackert väder och mycket gott humör. Nu är det dags att sätta cykeln i gott skick och göra hjälmen representativ, och anlända till torget och fira en trevlig dag i cyklandets tecken, säger Gahmberg.

Deltagare i cykeldagen för hela familjen och platser:

  • Scouter Mobility, presentation av elcykel med fyra hjul och provkörning
  • Trail Riders Vaasa – förening för terrängcykling
  • Waasa Watt Warriors – förening för landsvägscykling. Möjlighet att delta i en cykeltur på landsväg som ordnas av WWW från klockan 12. Alternativen är antingen 50 km eller 100 km.
  • Suomen Fillari Trial -skolans cyklingsuppvisning och möjlighet att provköra trial-cykel
  • Trialbana
  • Vaasan Bestis’ cykelservice. Besiktning av cykeln och råd och anvisningar om grundskötsel av cykeln.
  • Trafiksäkerhet
  • Gemensamt info om Vasa stad och Visit Vasa. Snurra lyckohjulet och vinn!

Tid och plats

  • Lördagen den 21 maj kl. 11-15
  • Vasa salutorg

Cykeldagen för hela familjen anordnas av Vasa stad och Visit Vasa. Programmet kan kompletteras ytterligare före evenemanget.

 

Kontakter

Projektingenjör Villiam Gahmberg, +358403545778, villiam.gahmberg@vaasa.fi

Marknadsföringschef Magnus Söderström, +358400232560, magnus.soderstrom@visitvaasa.fi

Bilder

Bild: Mikael Matikainen / Vasa stad
Bild: Mikael Matikainen / Vasa stad
Ladda ned bild
Trial-uppvisningar med Eemeli Kanervo, en av de främsta trialcyklisterna i Finland
Trial-uppvisningar med Eemeli Kanervo, en av de främsta trialcyklisterna i Finland
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum