Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: 21 prosenttia suomalaisista sijoittaa osakkeisiin – osakesäästötili on keino tämän joukon kasvattamiseen

Jaa

Hallituksen päätös ottaa käyttöön osakesäästötili kannustaa säästämään ja sijoittamaan enemmän. Hallituksen budjettiriihessään esittelemä päätös auttaa suomalaisia vaurastumaan.

Danske Bank uskoo, että Suomessa vuonna 2020 käyttöön tuleva osakesäästötili tulee lisäämään suomalaisten kiinnostusta sijoittamiseen ja säästämiseen. Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha -tutkimuksen mukaan 36 prosenttia suomalaisista sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin tai muihin arvopapereihin.

”Suomessa ei ole ollut samanlaista kansankapitalismin perinnettä kuin Ruotsissa, vaikka meidän mielestämme vaurastuminen kuuluu kaikille. Osakesäästötilin mukanaan tuoma tasa-arvoisempi verokohtelu tulee lisäämään kiinnostusta sijoittamiseen”, sanoo Danske Bankin varallisuudenhoidosta vastaava johtaja Kimmo Laaksonen.

Malli lisää kiinnostusta nimenomaan suoriin osakesijoituksiin, joita tekee melko harva suomalainen. Tilastokeskuksen mukaan 21 prosenttia suomalaisista tekee suoria osakesijoituksia.

”Osakesäästämisessä korostuu sijoittajan kyky pitkäaikaiseen suunnitelmallisuuteen. Osakkeet ovat tuottaneet historiallisesti erinomaisesti pitkällä aikavälillä, mutta lyhyellä aikavälillä voi helposti tehdä tappioita huonolla ajoituksella. Tuoton saaminen vaatii sijoittajalta kärsivällisyyttä. Uudet sijoittajat tarvitsevat ymmärrystä pitkäjänteisyydestä ja sijoitusstrategian tarpeellisuudesta. Osakesäästötili tukee meidän näkemyksemme mukaan sijoitussuunnitelmassa pysymistä, kun sijoittajalla ei ole verotuksellista kynnystä tasapainottaa salkkuaan oman sijoitusstrategiansa mukaan”, Laaksonen sanoo.

Toteutuminen on tärkeää

Laaksosen mukaan Danske Bank on kannattanut Ruotsin mallin mukaisen osakesäästötilin luomista jo pidemmän aikaa. Sen toteutuminen merkitsee sitä, että säästämiselle ja sijoittamiselle tulee uusi kannuste lisää.

”Hyvää nyt toteutettavassa mallissa on se, että myös osingot tulevat osaksi osakesäästötiliä”, Laaksonen sanoo.

Osakesäästötilin edut eivät ole Danske Bankin Norjassa ja Ruotsissa saamien kokemusten mukaan jääneet finanssialan toimijoille, vaan kilpailu on pitänyt hinnat matalina.

”Piensijoittaja hyötyy varmasti osakesäästötilistä”, Laaksonen sanoo.

Osakesäästötili toteutuu näillä näkymin vuonna 2020. Laaksosen mukaan on tärkeää, että osakesäästötilille ei saa käydä kuin PS-tileille.

”Käsityksemme on se, että tavoitteena on saada uusia sijoittajia markkinoille ja auttaa suomalaisia vaurastumaan. Siinä mielessä vanhojen osakkeiden pysyminen osakesäästötilin ulkopuolella ei ole ongelma. Jotta sijoittaminen on ennustettavaa, malli tulee toteuttaa esitetyssä aikataulussa. On tärkeää, että verotus on pitkäjänteistä, eikä osakesäästötiliä ajeta alas vaalikauden vaihtuessa. Esimerkiksi PS-tili kaatui muutoksiin.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kimmo Laaksonen, varallisuudenhoidosta vastaava johtaja, Danske Bank, kimmo.laaksonen@danskebank.fi, 050 324 5006

Josi Tikkanen, lehdistöpäällikkö, Danske Bank, josi.tikkanen@danskebank.fi, 050 326 9701

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme