Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: Käyttöpääoma isoin haaste yrityksille koronan myötä

Jaa

Danske Bankin Suomen maajohtaja Leena Vainiomäen mukaan koronaviruksen aiheuttama talouskriisi on iskenyt yrityksiin ennen näkemättömällä nopeudella. Vainiomäki muistuttaa, että pankki voi tukea asiakkaitaan monin keinon.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne muuttaa ihmisten arkea ympäri maailmaa. Pandemia ja sen vastaiset toimet vaikuttavat yritysten toimintaan, koosta ja toimialasta riippumatta.

”Tärkein viestimme yrityksille on, että autamme. Olemme vahva pankki, joka pystyy tukemaan asiakkaitaan kriisissä. Suosittelemme asiakkaitamme olemaan yhteydessä. Tilanteet vaihtelevat tietenkin paljon yrityksen toimialan ja koon mukaan, mutta haluamme etsiä yhdessä keinoja asiakkaidemme palvelemiseen”, Danske Bankin Suomen maajohtaja Leena Vainiomäki sanoo.

Yrityksillä on nopeasti tarvetta käyttöpääomalle, kun kulut pyörivät edelleen samalla, kun tuloja ei kerry.

Vainiomäen keskeiset keinot yritysten rahoitustarpeiden täyttämiseen ovat nyt lyhennysvapaat, käyttöpääomalainat ja luottolimiittien kasvattaminen. Valtioneuvoston päätöksellä pankit myöntävät Finnveran takaamaa lainaa yrityksille. Finnveran takaamat lainat tukevat yrityksiä muutaman vuoden ajan.

”Valtioneuvoston päätös on tärkeä signaali ja tuki yrityskentälle. Asiakkaiden, jotka tarvitsevat Finnveran tukemaa lainaa nopeasti, kannattaa olla yhteydessä ajoissa. Lainan käsittelyssä kestää hetki, joten ei kannata odottaa viimeisen hetkeen.”

Vainiomäki korostaa, että uudessa tilanteessa pystytään etsimään ratkaisuja.

”Haastavissakin tilanteissa keinot löytyvät yleensä helpommin, kun ei ole paniikki päällä. Nyt jos koskaan haluamme olla jokaisen asiakkaamme tukena.”

Yhteyshenkilöt

Lehdistöpäällikkö Josi Tikkanen, josi.tikkanen@danskebank.fi, 050 32 69 701

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme