Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: Lokakuussa suomalaisten piensijoittajien nettomyydyin Nokia – Yhdysvaltojen listalla yllättäviä toimialoja

Jaa

Lokakuussa Danske Bankin suomalaisten yksityissijoittaja-asiakkaiden netto-ostetuin kotimainen oli Nokian Renkaat ja nettomyydyimpien listakärjessä keikkuivat Nokia ja Fortum, kertoo tuore osakekatsaus.

Lokakuussa osakkeiden kurssit laskivat, vaikka vielä kuun alkupuolella esimerkiksi USA:n keskeiset osakeindeksit kävivät lähellä kaikkien aikojen huippujaan.

”Markkinoiden suurimpina huolina olivat heikkenevä koronavirustilanne ja siihen liittyvät rajoitukset.USA:n finanssipoliittiset tukipakettineuvottelut eivät myöskään johtaneet sopimukseen lokakuussa, vaikka ajoittain osapuolet antoivat optimistisia lausuntoja”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Maakohtaisesti kotimaan osuus Danske Bankin piensijoittaja-asiakkaiden kaupoista pysyi lokakuussa lähellä 80 prosenttia, seuraavina tuttuun tapaan USA ja Saksa. Suomen nettomyydyissä kärkitilaa piti Nokia.

”Nokian osake suorastaan romahti tulospäivänä odotuksia heikomman ohjeistuksen vuoksi. Toisaalta nettomyydyimpien listalla on myös Nordea, vaikka pankki ylitti analyytikoiden Q3-odotukset”, Kemppainen sanoo.  

”Netto-ostetuimpien kärkisijalla on Nokian Renkaat, joka raportoi odotuksia selvästi paremman Q3:n tuloksen. Ohjeistusta tulevaisuuteen Nokian Renkaat ei antanut, mutta se ei Danske Bankin suomalaissijoittajia tällä kertaa haitannut. Ostetuimmissa on myös Neles, jonka osake on ollut viime kuukausien aikana ruotsalais-suomalaisen valtataistelun kohteena”.

Yhdysvaltojen vaalit määrittelevät marraskuun tilastoja

Saksassa vaihdetuimmat osakkeet koostuivat pääosin tutuista nimistä kuten Volkswagenista ja Siemensistä. Nettomyydyimpien listalle nousi kuitenkin tänä syksynä listautunut Hensoldt AG.

Yhdysvalloissa sekä netto-ostetuimmissa että -myydyimmissä viiden kärjessä on hieman yllättäviäkin nimiä perusepäiltyjen Applen, Amazonin ja Alphabetin lisäksi.

”Vaikuttaa siltä, että suomalaisten piensijoittajien osaaminen ja tietotaito ovat kasvaneet, kun vaihtoehtoja on alettu hakea erityyppisiltä toimialoilta”, Kemppainen arvelee.

Pian tiedossa on Yhdysvaltojen presidentinvaalien tulos: jatkaako Trump toiselle kaudelle vai onko virka Joe Bidenin. Tämä luultavimmin merkitsee lyhyellä aikavälillä markkinoiden heiluntaa, mutta vaalien vaikutus rahoitusmarkkinoihin jäänee kuitenkin melko vähäiseksi.

”Mielenkiinnolla odotan, mitä muutoksia USA-vaalit tuovat marraskuun kaupankäyntiin. Jotkut toimialat voivat hyötyä toisia enemmän lopullisesta vaalituloksesta riippuen”, Kemppainen toteaa.

Lisätietoja: Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

   

DANSKE BANKIN YKSITYISSIJOITTAJIEN OSAKEKAUPANKÄYNTI

loka.20

MAAKOHTAISET VAIHDOT

OSUUS KOKO VAIHDOSTA

Suomi

79 %

USA

7 %

Saksa

5 %

Ruotsi

2 %

Norja

1 %

Muut maat

6 %

Lähde: Danske Bank

 

SUOMI

 

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

Nokian Renkaat Oyj                           

Nokia Oyj (FI)                               

Wärtsilä Oyj                                 

Fortum Oyj                                   

Konecranes Oyj                               

Sampo Oyj A                                  

Neles Oyj                                    

TietoEVRY Corporation                        

Admicom Oyj                                   

Nordea Bank Abp (FI) EUR                     

VAIHDETUIMMAT

 OSUUS MAAN VAIHDOSTA

Nokia Oyj (FI)                               

14 %

Fortum Oyj

8 %

Nordea Bank A

7 %

Wärtsilä

6 %

Sampo Oyj

5 %

Lähde: Danske Bank

   

YHDYSVALLAT

 

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

Marrone Bio Innovations Inc                  

Apple Inc.                                   

Amazon.com                                   

Plug Power Inc.                              

Enterprise Products Partners L.P             

Tesla Inc (US)                               

Biospecifics Technologies Corp               

American Airlines Group Inc                  

Alphabet Inc A                               

Advanced Micro Devices Inc.                  

VAIHDETUIMMAT

OSUUS MAAN VAIHDOSTA

Apple Inc.

8 %

Pinterest Inc.

6 %

Axovant Gene Therapies Ltd

4 %

Tesla Inc (US)

4 %

Plug Power Inc.

4 %

Lähde: Danske Bank

   

SAKSA

 

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

Evonik Industries AG                         

Volkswagen AG (Pref)                         

Siemens AG (Regd)                            

HENSOLDT AG Bearer Shares                    

Linde PLC                                    

Bayer AG                                     

adidas AG Reg.                               

ThyssenKrupp AG                              

Secunet Security                             

Siemens Energy AG                            

VAIHDETUIMMAT

OSUUS MAAN VAIHDOSTA

Siemens AG

5 %

Commerzbank AG

4 %

Volkswagen AG

4 %

Deutsche Lufthansa AG

3 %

Bayer AG

3 %

Lähde: Danske Bank

Tietoa vertailusta

  • Osakkeiden ostomaat perustuvat Danske Bankin suomalaisten asiakkaiden tekemiin kauppoihin lokakuussa 2020. 

Tietoa Danske Bankin sijoituspalveluista

  • Danske Bankin kautta voi ostaa osakkeita seuraavista maista samalla välityspalkkiolla: Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, USA, Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Italia, Sveitsi, Kanada, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Portugali, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Unkari, Meksiko.
  • Kattavat markkinainformaatio, uutis- ja analyysipalvelut sekä analyysityökalut saatavilla. Monipuolisilla Sijoittajan lisäpalveluilla asiakas voi räätälöidä kaupankäyntipalvelut juuri omia tarpeitaan vastaavaksi sijoituspäätösten tekemiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: Suomessa taloudellisessa mielenrauhassa Pohjoismaiden suurin epätasa-arvo – suurimmat huolet rahojen riittäminen arjessa ja eläkkeen karttuminen29.11.2021 10:45:00 EET | Tiedote

Suomalaisnaisten taloudellinen mielenrauha on kaukana suomalaismiehistä, kun muissa Pohjoismaissa sukupuolten erot ovat pienet. Naisten taloudellinen mielenrauha on miehiä heikompi lähes kaikilla osa-alueilla, mutta erityisen paljon naiset kokevat huolta rahan riittävyydestä ja eläkkeen karttumisesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme