Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: Osakemarkkinoiden tuotto-odotus on nyt aiempaa matalampi: ”Nyt ei pidä lisätä riskiä”

Jaa

Osakemarkkinoilla on edelleen tilaa nousulle, mutta nousun hidastuminen tai jopa korjausliike ovat mahdollisia, arvioi Danske Bank sijoitusnäkemyksessään. Danske Bank ylipainottaa katsauksessaan Euroopan ja Yhdysvaltojen markkinoita..

Tämän vuoden suurimmat tuotot osakemarkkinoilla ovat takana, arvioi Danske Bank tuoreessa sijoitusnäkemyksessään. Osakemarkkinat Yhdysvalloissa ja Euroopassa ovat tuottaneet tänä vuonna noin 20-25 prosenttia, mutta jatkossa kasvun normalisoituminen voi jarruttaa kurssien nousuja.

”Talouskasvu on ohittanut huippuvauhtinsa. Loppukeväästä ja alkukesästä kasvu sai merkittävän sysäyksen, kun koronarokotteiden käyttöönotto mahdollisti useimpien rajoitusten poistamisen. Poikkeuksellisen voimakas kasvu oli kuitenkin odotetusti väliaikaista”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Danske Bankin näkemyksen mukaan kasvu jatkuu hidastumisesta huolimatta.

”Säilytämme lievän ylipainon osakkeissa, eli osakkeiden osuus salkuissamme on hieman suurempi kuin odotamme pitkällä aikavälillä, mutta nyt ei ole oikea aika sijoittajana lisätä riskiä. Odotamme osaketuottojen olevan 0–5 prosenttia tulevien 12 kuukauden aikana, mutta näemme jonkinlaisen kurssilaskun riskin hieman kasvaneen.”

Eurooppa ja Yhdysvallat vahvoja

Danske Bankin edellisessä sijoitusnäkemyksessä Eurooppa oli ylipainossa. Tuore näkemys nostaa ylipainoon myös Yhdysvallat.

”Yhdysvaltojen toimialakoostumus on tasapainoisempi kuin Euroopan, ja se hyötyy siitä, että niiden markkinoilla paljon laatuyrityksiä. Samaan aikaan Yhdysvaltojen kasvua tukee jatkuva kevyt finanssipolitiikka ja erityisesti merkittävät infrastruktuuri-investoinnit, jotka kongressin odotetaan hyväksyvän.

Toimialoissa sijoitusnäkemys painottaa rahoitus- ja IT-toimialoja.

”Rahapolitiikan asteittainen kiristyminen ja odotuksissa oleva korkojen lievä nousu yhdistettynä voitonjakoon liittyviin kevennyksiin ovat myönteisiä rahoitusalalle. IT-sektorin tuloskehitys on vahvaa, ja sektori hyötyy siitä, että monet yritykset investoivat enemmän IT-järjestelmiin koronakriisin seurauksena. Poistimme kaksi kuukautta sitten ylipainotuksemme sykliseltä perusteollisuussektorilta, ja nyt pienennämme syklisen teollisuus-sektorin osuutta ylipainotetusta neutraaliksi.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: Pohjoismaiset keskuspankit nostavat korkojaan - talouskasvu hidastunee vuonna 2023 jyrkimmin Tanskassa21.6.2022 07:30:00 EEST | Tiedote

Pohjoismaiden talouksissa näkyy merkkejä kuumenemisesta, ja myös pohjoismaisilta keskuspankeilta odotetaan koronnostoja. Ensi vuonna talouskasvun ennustetaan hidastuvan eniten Tanskassa, jonka talous on noussut vauhdikkaimmin koronarajoitusten helpotettua. Talouden ennustettavuus on kuitenkin tällä hetkellä heikko, muistuttavat Danske Bankin ekonomistit tuoreessa Nordic Outlook –katsauksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme