Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: Osakkeiden tuotto seuraavien 12 kuukauden aikana 0-5 prosenttia – valuuttakursseista tukea saava Yhdysvallat lupaavin markkina

Jaa
Inflaatio, koronnostot ja uhkaava taantuma pitävät sijoitusmarkkinat jännitteisinä lähikuukaudet. Danske Bank pitää osakkeet neutraalissa painossa tuoreessa sijoitusnäkemyksessään. Pankki suosii osakkeissa tällä hetkellä Yhdysvaltojen markkinoita, jossa talouskasvu on vielä vahvaa ja jonka tuottoa voi lisätä dollarin vahvistuminen.

Sijoittajat etsivät nyt tuottoa poikkeuksellisen vaikeissa olosuhteissa. Osakemarkkinoiden jyrkät kurssilaskut ovat johtuneet nousevien korkojen, sodan ja kasvavan taantumapelon kitkerästä sekoituksesta. Danske Bankin tuore sijoitusnäkemys ennustaa, että seuraavien 12 kuukauden osakkeet tuottavat globaalisti 0-5 prosenttia.

”Sijoittajat keskittyvät juuri nyt kielteisiin, pehmeisiin talouslukuihin kuten luottamusindikaattoreihin enemmän, kuin hyviin koviin talouslukuihin kuten Yhdysvaltojen hyviin kulutuslukemiin, vahvoihin työmarkkinoihin ja uusimpaan tuloskauteen, joka ylitti jälleen odotukset – tosin positiivisia yllätyksiä oli nyt vähemmän kuin edellisillä tuloskausilla”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Ukrainan sota on jäänyt taka-alalle sijoitusmarkkinoilla, kun osakemarkkinat elpyivät odotusten mukaan nopeasti sodan alkamisesta johtuneen alkureaktion jälkeen. Sittemmin ovat korkojen nousu ja taantuman pelko laskeneet osakkeita vieläkin enemmän.

”Sodalla on useita pitkäkestoisia vaikutuksia sijoittajiin. Euroopassa keskitytään voimakkaasti energiahuollon muokkaamiseen riippumattomaksi Venäjän öljystä ja kaasusta, ja vihreiden ratkaisujen käyttöönottoa kiirehditään. Myös toimitusketjujen kestävyyteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota, samoin kuin siihen, että on tärkeää olla riippumaton politiikkojen ailahteluista Kiinan kaltaisissa autokratioissa.”

Yhdysvalloissa paras tuottopotentiaali

Osakemarkkinat ovat laskeneet huomattavasti enemmän Yhdysvalloissa kuin Euroopassa tänä vuonna. Danske Bank näkee tällä hetkellä yhdysvaltalaisessa osakkeissa paremman tuottopotentiaalin.

”Talouskasvu on Yhdysvalloissa edelleen kunnossa, ja talouden uudelleen avautuminen tukee sitä. Yhdysvaltalainen kuluttaja on kestänyt korkeaa inflaatiota poikkeuksellisen vahvojen työmarkkinoiden ja runsaiden säästöjen ansiosta. Odotamme inflaation pian saavuttavan huippunsa, mikä voi entisestään tukea kulutusta.”

Kivipellon mukaan ylipainottamalla yhdysvaltalaisia osakkeita voi saada myös tietynasteista suojaa markkinamyllerryksiltä ja taantuman riskiltä.

”Markkinamyllerrysten aikoina yhdysvaltalaiset osakkeet menestyvät usein suhteellisen hyvin, koska laatuosakkeiden osuus on suuri. Samalla epävarmuus pääsääntöisesti myös vahvistaa dollaria, mikä hyödyttää ulkomaisia sijoittajia. Yhdysvaltalaiset osakkeet eivät ole muihin markkinoihin verrattuna halpoja, mutta hinnat ovat laskeneet kohtuullisemmalle tasolle.”

Korkojen nousu on muuttanut näkymiä etenkin kasvuosakkeiden osalta, joiden kurssit ovat laskeneet voimakkaasti. Danske Bank suosittelee valikoimaan nyt laatuosakkeita

”Toimialojen osalta suosittelemme hieman varovaisempaa kokoonpanoa, jossa ylipainotetaan defensiivisiä terveydenhuollon ja yhteiskuntapalveluiden toimialoja ja alipainotetaan suhdanneherkempiä viestintää ja kulutushyödykkeitä.”

Osakkeiden alueelliset painotukset

USA                                        Ylipaino

Eurooppa                             Neutraali

Kehittyvät markkinat      Neutraali

Japani                                   Alipaino

Suomi                                   Neutraali

Osakkeiden toimialakohtaiset painotukset

Kulutushyödykkeet         Alipaino

Energia                                                 Neutraali

Rahoitus                              Neutraali

Yhteiskuntapalvelut        Ylipaino

Teollisuus                            Neutraali

IT                                            Neutraali

Perusteollisuus                 Neutraali

Päivittäistavarat                Neutraali

Terveydenhuolto             Ylipaino

Viestintäpalvelut              Alipaino

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Kaisa Kivipelto, Danske Bank, kaisa.kivipelto@danskebank.fi, 050 434 6230

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme