Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: Suomalaiset syyskuussa ostopäällä – myydyimpien kotimaisten osakkeiden joukossa Nokia ja Finnair

Jaa

Vaikka epävarmuustekijöitä on näköpiirissä koko kourallinen, eivät Danske Bankin piensijoittaja-asiakkaat tästä hätkähtäneet. Markkinoiden laskusta huolimatta yksityissijoittajat olivat syyskuussa ostopäällä, kertoo Danske Bankin tuore osakekatsaus.

Syyskuussa osakkeiden kurssit laskivat ympäri maailmaa, vaikka vielä aivan kuun alussa USA:n keskeiset osakeindeksit tekivät uudet kaikkien aikojen korkeimmat tasot. Laskua vauhdittivat markkina-arvoltaan isot alkuvuoden menestyjäosakkeet kuten teknologiayhtiöt Amazon, Alphabet, Microsoft ja Apple.

”Markkinoilla heräsi huoli, että osakkeet olivat nousseet maaliskuun pahnanpohjilta liian paljon ja liian nopeasti, etenkin kun Euroopassa koronavirusepidemia on jälleen kiihtymässä eivätkä Yhdysvalloissa poliitikot ole vieläkään päässeet yksimielisyyteen uudesta talouden apupaketista”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Muita epävarmuustekijöitä ovat yhä hitaasti etenevät brexit-neuvottelut ja marraskuun alun Yhdysvaltojen vaalit. Nämä eivät kuitenkaan ole pelottaneet Danske Bankin suomalaisia piensijoittaja-asiakkaita, vaan elokuun nettomyyntien jälkeen syyskuussa asiakkaat olivat jälleen netto-ostajia.

”Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että teknologiapainotteisilla Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla Dansken piensijoittaja-asiakkaat olivat edelleen nettomyyjiä, mutta suomalaisia osakkeita ostettiin. Globaalissa tarkastelussa syyskuussa nähty markkinan korjausliike oli vahvasti teknologiavetoinen. Lopulta syyskuun kokonaislasku jäi kuitenkin melko pieneksi”, Tuukka Kemppainen sanoo.

Kokonaisvaihdon osalta Suomi pysyi selvänä ykkösenä ja Yhdysvallat kakkosena. Suomessa ostokohteina olivat muun muassa Sampo, Elisa ja Sanoma. Myytyjen kärkisijoilta löytyy muun muassa Nokia, joka oli heinä-elokuussa ajoittain vahvassa nousussa, mutta joka IT-toimialaan kuuluvana sai osansa syyskuun kurssilaskusta.

Nettomyytyjen joukossa oli myös Finnair, jota uudelleen heikentyvä Euroopan koronavirustilanne on haitannut.  Yhdysvalloissa nettomyytyjen kärjessä oli Tesla, jonka osake heilui syyskuun aikana valtavasti.

Lisätiedot: Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, p. +358 (0)50 376 0596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

   

DANSKE BANKIN YKSITYISSIJOITTAJIEN OSAKEKAUPANKÄYNTI

 

SYYSKUU 2020

 

MAAKOHTAISET VAIHDOT

OSUUS KOKO VAIHDOSTA

 

Suomi

81 %

 

USA

12 %

 

Saksa

2 %

 

Ruotsi

1 %

 

Norja

1 %

 

Muut maat

3 %

 

Lähde: Danske Bank

   
     

SUOMI

 

 

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

 

Sampo Oyj A

Nokia Oyj (FI)

 

Elisa Oyj A

Wärtsilä Oyj

 

Sanoma Oyj

Outokumpu Oyj

 

Kesko Oyj B

Finnair Oyj

 

Kone Oyj B

Fortum Oyj

 

VAIHDETUIMMAT

OSUUS MAAN VAIHDOSTA

 

Fortum Oyj                                  

10 %

 

Nokia Oyj (FI)                                

10 %

 

Sampo Oyj A                                    

9 %

 

Neste Oyj                                      

7 %

 

Nordea Bank Abp (FI) EUR                    

7 %

 

Lähde: Danske Bank

 
     

YHDYSVALLAT

 

 

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

 

Apple Inc.

Tesla Inc (US)

 

Intel Corp.

Exxon Mobil Corp.

 

Marrone Bio Innovations Inc

Frontline Ltd. (USD)

 

Moderna Inc.

Enterprise Products Partners L.P

 

Coca Cola Co (US)

American Airlines Group Inc

 

VAIHDETUIMMAT

OSUUS MAAN VAIHDOSTA

 

Tesla Inc (US)                                

14 %

 

Apple Inc.                                    

10 %

 

Nikola Corp                                  

4 %

 

Plug Power Inc.                                

4 %

 

NIO Inc. ADR A                              

4 %

 

Lähde: Danske Bank

 
     

SAKSA

 

 

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

 

Dermapharm Holding SE

Volkswagen AG (Pref)

 

ProSieben SAT.1 Mediq SE

Allianz SE

 

Daimler AG

Bayer AG

 

SAP SE (Ord)

BASF SE

 

Covestro AG

Varta AG

 

VAIHDETUIMMAT

OSUUS MAAN VAIHDOSTA

 

Volkswagen AG (Pref)                        

11 %

 

Dermapharm Holding SE                        

4 %

 

Daimler AG                                  

3 %

 

ThyssenKrupp AG                              

2 %

 

Allianz SE                                  

2 %

 

Lähde: Danske Bank

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Joka kolmas suomalainen pienyrittäjä on viikoittain huolissaan taloudellisesta tilanteestaan - ilmassa on kuitenkin myös rahtunen optimismia15.9.2020 08:30:00 EESTTiedote

Koronapandemia vähensi liikevaihtoa kolmella viidestä yrittäjästä ja joka kolmas yrittäjä on viikoittain huolissaan omasta taloudellisesta tilanteestaan, kertoo Danske Bankin teettämä kyselytutkimus. Suomalaisen pienyrittäjän taloudellinen mielenrauha on kuitenkin säilynyt kohtuullisen vakaana ja myös uskoa tulevaan löytyy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme