Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank Suomen tammi-syyskuu 2018: Luotonannon vahva kasvu jatkui

Jaa

Danske Bankin Suomen luotonanto jatkoi vahvaa kasvuaan tammi-syyskuussa 2018, kun etenkin pienten ja keskisuurten yritysten luotonanto kasvoi. Kiinnostus uusia sijoituspalveluita kohtaan jatkui vilkkaana, ja sekä uusien asiakkaiden määrä että palveluiden piirissä olevien asiakasvarojen määrä kehittyivät myönteisesti. Pankin luotonanto kasvoi yhteensä 3 prosenttia.

Danske Bankin Suomen toimintojen kokonaistuotot olivat tammi-syyskuussa 464,3 miljoonaa euroa, mikä on 4 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna (1-9/2017: 481,2 miljoonaa euroa). Tuottojen pienentymiseen vaikuttivat varainhoidon korkeammat hallinnointikulut ja paikallisiin riskipositioihin liittyvien kaupankäyntituottojen pienentyminen.

Liiketoiminnan kulut kasvoivat 21 prosenttia, mikä johtui pääasiassa jo tammi-kesäkuussa raportoiduista Mandatum Lifen kanssa tehtyyn uuteen yhteistyösopimukseen liittyvistä kertaluonteisista arvonlisäverokuluista. Danske Bankin Suomen toimintojen voitto ennen veroja oli tammi-syyskuussa 149,7 miljoonaa euroa, mihin vaikuttivat muun muassa kertaluonteiset arvonlisäverokulut.

“Yrityslainoituksen hyvä kehitys jatkui kolmannella neljänneksellä, ja yritysrahoituksen kasvun pohja laajeni keskisuurten yritysten joukossa, kun markkinaosuutemme kasvoi myös pienempien yritysten joukossa. Olen iloinen siitä että yhä useampi suomalainen yritys antaa meidän auttaa liiketoimintansa kasvattamisessa, ja että asiakkaiden luottamus meitä kohtaan näkyy myös asiakastyytyväisyyden tasaisessa kehityksessä. On luonnollista, että viimeaikaiset uutiset konsernimme aiemmin lopetetusta Viron liiketoiminnasta on herättänyt asiakkaissamme kysymyksiä, ja jatkamme tiivistä ja avointa keskustelua asiakkaidemme kanssa aiheesta”, sanoo Danske Bankin Suomen maajohtaja Leena Vainiomäki.

Danske Bank Suomen avainluvut

     

Milj. euroa

1-9 2018

1-9 2017

Muutos

Korkokate

269,3

267,3

1 %

Nettopalkkiotuotot

172,1

185,3

-7 %

Arvopaperi- ja valuuttatoiminnan nettotuotot

16,0

16,6

-3 %

Muut tuotot

6,9

12,1

-43 %

Tuotot yhteensä

464,3

481,2

-4 %

Liiketoiminnan kulut

320,8

265,5

21 %

Voitto ennen arvonalentumistappioita

143,5

215,7

-33 %

Arvonalentumistappiot luotoista

-6,2

1,2

-

Voitto ennen veroja

149,7

214,5

-30 %

       

Kulut/tuotto -suhde (C/I), %

69 %

55 %

14 %

       

Luottokanta

23 036,1

22 265,4

3 %

Talletukset

20 053,1

20 627,2

-3 %

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

 Maajohtaja Leena Vainiomäki, Danske Bank Suomi, puh. 010 546 6675

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme