Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bankin asiakkaiden tilisiirrot tapahtuvat jo nyt sekunneissa 24/7 – nopeat siirrot helpottavat ainakin laskujen maksamista ja nettikirpputoreja

Jaa

Danske Bankin asiakkaiden tilisiirrot Suomessa tapahtuvat nyt reaaliajassa. Poikkeuksena ovat siirrot pankkeihin, jotka eivät ole vielä mukana uudistuksessa.

Danske Bank välittää asiakkaidensa tilisiirrot reaaliaikaisena vastaanottajalleen ensimmäisten pankkien joukossa Suomessa. Siirrot tapahtuvat sekunneissa ympäri vuorokauden ja kaikkina viikonpäivinä. Aiemmin siirrot ovat tapahtuneet samana päivänä vain jos siirto on tehty ennen kello 15 pankkien aukiolopäivinä.

Aiempaa reilusti nopeammat tilisiirrot mahdollistava SEPA-pikasiirto on Danske Bankissa käytössä kaikissa asiakaspalvelukanavissa jo nyt.

Maksu on vastaanottajan tilillä välittömästi, on kyseessä sitten henkilö- tai yritysasiakas ja missä tahansa maksukanavassa. Asiakkaidemme tekemät maksut välittyvät vastaanottajalle reaaliaikaisesti kellon ympäri, viikon jokaisena päivänä.

”Maksamisen sujuvuus ja rahan nopeampi siirtyminen pankkien välillä on asiakkaan arkea konkreettisesti parantava muutos. Esimerkiksi laskujen maksaminen sujuvoituu, kun maksettava summa on nyt vastaanottajan tilillä viiveettä. Maksun reaaliaikaisuus nopeuttaa myös yksityishenkilöiden välistä kauppaa esimerkiksi nettikirpputorilla tai vaikkapa käytetyn auton kauppatilanteissa ”, sanoo Danske Bankin kehitysjohtaja Rami Tättilä.

Suomi reaaliaikaisten maksujen edelläkävijä

Suomi on Danske Bank -konsernin maista ensimmäinen, joka siirtyy reaaliaikaisten tilisiirtojen maailmaan. Muut suomalaiset ja eurooppalaiset pankit siirtyvät tarjoamaan reaaliaikaisia maksuja asiakkailleen oman aikataulunsa mukaisesti vaiheittain. Palvelun odotetaan olevan lähes koko Euroopan pankkiverkoston kattava vuoden 2020 loppuun mennessä.

”Yrityksille muutos tuo ihan uudenlaisia mahdollisuuksia yrityksen maksuliikenteen nopeutuessa merkittävästi. Todelliset hyödyt laajemmassa mittakaavassa yrityksille syntyvät siinä vaiheessa, kun myös tiliraportointipalvelut kehittyvät samaan suuntaan”, sanoo kassanhallintapalveluista vastaava johtaja Rauni Haaranen.

Danske Bankin asiakkaiden tekemistä siirroista jo yli puolet tapahtuu reaaliajassa.


Tilisiirrot kotimaassa SEPA-pikasiirtoina

Välitämme Danske Bankin asiakkaiden tekemät tilisiirrot kotimaisille tileille reaaliaikaisina SEPA-pikasiirtoina. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että rahat ovat vastaanottajan käytössä saman tien. Uudistus koskee kaikkia euromääräisiä Danske Bankin tilien välisiä tai toiseen rahalaitokseen välitettäviä euromääräisiä tilisiirtoja Suomessa.

Jos yritys käyttää eräsiirtoja, pitää maksu merkitä erillisellä koodilla ” INST”, jotta ohjautuu reaaliaikamaksamisen prosessiin.

Tilisiirrot eivät vielä siirry reaaliaikaisina Aktiaan, Ålandsbankeniin ja S-Pankkiin. Näihin pankkeihin tehtävissä tilisiirroissa raha siirtyy saman päivän aikana, mikäli tilisiirto on tehty klo 15 mennessä.

Tilisiirrot ulkomaille
Rajat ylittävät euromääräiset SEPA-tilisiirrot (euromääräiset ulkomaanmaksut) muuttuvat reaaliaikaisiksi kaikissa Danske Bankin maissa. Aikataulu tarkentuu loppuvuoden aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Josi Tikkanen, lehdistöpäällikkö, Danske Bank, puh. 0503269701, josi.tikkanen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Heinäkuussa osakemarkkinat globaalisti vaakalennossa, mutta pohjoismaiden keskeiset indeksit nousussa10.8.2020 15:26:34 EESTTiedote

Heinäkuussa suomalaiset Danske Bankin yksityissijoittaja-asiakkaat kävivät aktiivisesti kauppaa kesälomista huolimatta. Suomen osuus vaihdosta pysyi lähellä 80 %. Toiseksi eniten kauppaa käytiin Saksan ja Yhdysvaltain osakemarkkinoilla. Heinäkuussa tuloskausi ja heikkenevä Yhdysvaltain dollari toivat melko isoja alueellisia tuottoeroja eurosijoittajille. Kokonaisuutena suomalaiset yksityissijoittajat olivat netto-ostajia Suomessa ja nettomyyjiä USA:ssa ja Saksassa.

Omistusasujista vanhemmat ikäluokat tietoisempia taloyhtiön asioista – kymmenesosa nuorista asukkaista ei tiedä vastikkeen suuruutta10.7.2020 13:36:33 EESTTutkimus

Oman taloyhtiön asioita tunnetaan pääsääntöisesti varsin hyvin, kertoo Danske Bankin tutkimus. Asioiden tuntemus on kaikkien kysyttyjen asioiden osalta selkeästi heikointa nuorimpien omistusasujien kohdalla. Heistä jopa kolmannes ei tiedä tontin omistusta, kymmenesosa vastikkeen suuruutta ja joka kuudes ei tiedä isännöitsijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme