Valtiokonttori

De första garantierna gällande evenemangsgarantin är beviljade

Dela

De första garantierna gällande evenemangsgarantin är beviljade. Ansökan av evenemangsgarantin började lugnt den 1.6. Den elektroniska ansökningen för evenemangsgarantin öppnas på Statskontorets webbsida den 15.6. kl 9.00.

Hittills har 9 evenemang fått ett positivt garantibeslut. Det har främst kommit garantiansökningar från musik- och konsertarrangörer. Det finns utförlig statistik över alla evenemangsgarantiansökningar och beslut på webbsidan statskontoret.fi/evenemangsgaranti. Från statistiken framgår antal ansökningar som lämnats in och de underleverantörer som huvudarrangörerna angett, som hör till garantin och är berättigade att ansöka om ersättning ifall evenemanget ställs in eller ordnas i mindre skala på grund av coronapademin orsakade myndighetsbegränsningar. På webbsidan finns även mera detaljerad information om dem som ansökt om garanti, hanteringsstatus samt information om hanterade beslut.

Uppgifterna från föregående dag uppdateras i rapporten varje vardag vid 12.00 tiden. Informationen om manuella pdf-ansökningar inkluderas i statistiken först i samband med att beslutet gjorts.

Evenemangsgarantin kan för närvarande ansökas manuellt med pappersformulär i pdf-format, som kan beställas per e-post. Den elektroniska ansökningstjänsten öppnas nästa veckas tisdag. På Statskontorets webbsida statskontoret.fi/evenemangsgaranti finns rikligt med information om evenemangsgarantin och ansökningen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Statskontoret är ett ämbetsverk inom finansministeriets förvaltningsområde som grundades 1876. Vi betjänar statsförvaltningen, medborgarna, kommunsektorn, sammanslutningar och företag.

Statskontoret ansvarar för statens upplåning och riskhanteringen av statsskulden. Vi förvaltar lån och räntestöd som staten beviljat samt statsgarantier. Statskontoret ansvarar för handläggningen och utbetalningen av kostnadsstöd och ersättning för nedstängning till företag som lidit skada på grund av coronapandemin. 

Till Statskontorets uppgifter hör dessutom statens koncernredovisning och styrning av ekonomiförvaltningen och betalningsrörelsen. Vi stöder statliga organisationer i omvälvningen i arbetslivet och vi främjar kunskapsbaserad ledning. Till medborgarna beviljar vi bland annat ersättning för skada ådragen i militärtjänst och för brottsskador. 

Följ Valtiokonttori

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Valtiokonttori

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum