Vaasan kaupunki - Vasa stad

De lyckliga evenemangens stad – vilket nytt evenemang skulle behöva genomföras?

Dela

Kunde ditt evenemang inte ordnas eller har du fått en idé om ett nytt evenemang? Hur skulle man i Vasa kunna ordna ett idrottsevenemang eller en kulturell upplevelse med beaktande av coronarestriktionerna?

Nu förverkligar vi drömmar för att hedra Vasas födelsedag

Staden beviljar nu 10 000 € i understöd för ett förslag på ett evenemang i Vasa som bidrar till ökad lycka för Vasaborna. Ansökningstiden är 16–23.9 och vilket evenemang som får understödet offentliggörs på Vasas födelsedag 2.10.

- Coronaviruset har haft enorma konsekvenser för evenemangsbranschen. Med detta evenemangsunderstöd i anslutning till Vasas födelsedag vill vi inspirera evenemangsarrangörerna att hitta nya lösningar i den onormala situationen samt stöda arrangörerna och aktörerna. Vi förväntar oss kreativa lösningar på evenemang som är öppna för allmänheten, t.ex. gatufester, idrottstävlingar i bostadsområdena eller digitala evenemang. Vi vill ha med alla evenemangsmänniskor!, säger kulturchef Sanna Bondas.

Tips kring idén:

  • Utvärdera realistiskt kostnaderna, hjälp med utvärderingarna får du av kulturservicen
  • Behöver genomförandet talkoarbete eller en större mängd köpt arbete – är det möjligt att genomföra evenemanget
  • Låt idéerna flöda!

En ansökan kan skickas in av en privatperson, föreningar och sammanslutningar. Idéerna skickas in med en webblankett. (Eller via registraturen, med en allmän blankett?) I ansökningsprocessen beaktar vi en realistisk kostnadskalkyl och tidtabellsplan samt ett realistiskt genomförandesätt. Skicka även med en marknadsföringsplan. Evenemanget bör genomföras under år 2020.

Understödsansökningarna behandlas i en arbetsgrupp och idén som får understöd offentliggörs på Vasas födelsedag 2.10.

På Vasas födelsedag 2.10, kan vi tillsammans fira att vi är Vasabor, och nu eller aldrig hittar du lyckan nära här i vår härliga stad. Staden ordnar på festdagen aktiviteter i mindre skala, olika erbjudanden finns vid servicepunkterna och i stadens kommunikationskanaler lyfts Vasa-andan starkt fram.

https://www.vaasa.fi/sv/aktuellt/stort-grattis-vasa-vilken-lycka-att-fa-vara-vasabo/
Vasas födelsedag

Kontakter

Eevamaria Paasikari
Marknadsföringssakkunnig
eevamaria.paasikari@vaasa.fi
040 587 9531

Sanna Bondas
Kulturchef
sanna.bondas@vaasa.fi
040 139 4048

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum