Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

De populära svenska musikerna Pernilla Andersson och Timo Räisänen bland artisterna på Hanaholmens kulturfestival i oktober

Dela

Kulturfestivalen Nordiska Nätter ordnas nu för tredje gången på Hanaholmen. Festivalen, som pågår från den 4 till den 5 oktober 2019, samlar omtyckta musiker, författare, konstnärer och forskare till uppträdanden, föreläsningar, stillsamma samtal och litterära möten.

I årets festival medverkar Pernilla Andersson, som uppträder tillsammans med gitarristen Fredrik Rönnqvist och Timo Räisänen, som med sin gitarr framför både egna låtar och sånger av Ted Gärdestad.

”Både Pernilla och Timo är musiker med ett visst samhällsengagemang, vilket gör det hela extra spännande. Framförallt talar vi ändå om två lysande artister, som båda har en scennärvaro som rör och berör”, konstaterar Nordiska Nätter-festivalens programansvarige Henrik Huldén.

Nordiska Nätter-festivalen bjuder också på LEGO:s finlandssvenska chefsdesigner Zina Kranck, som berättar om det danska designundret, samt på ett samtal med en av våra internationellt mest kända bildkonstnärer Kaarina Kaikkonen.

Mat och politik

Under festivalen serveras det också prat kring mat, bland annat med Viktor Eriksson och Lukas Hemnell. Eriksson är kökschef på restaurang- och konferens-ön Silverskär på Åland medan Hemnell ansvarar för Hanaholmens kritikerrosade restaurang Johannes. Både Hemnell och Eriksson brinner för ekologisk och närproducerad mat och kommer under programmet att bjuda på läckra smakprov.

Hanaholmens kulturfestival kommer också att duka fram samhällsorienterade diskussioner om Brexit och norsk och internationell ekonomi. I Brexit-debatten deltar nationalekonomen Sixten Korkman och Sveriges ambassadör Anders Ahnlid, medan diskussionen om norsk och internationell politik avhandlas av bland andra Norges nyutnämnde Ambassadör Dag Stangnes och Kemiindustrin r.f:s VD Mika Aalto. 

Barnboksdag

I samband med Nordiska Nätter arrangeras även en barnboksdag, som vänder sig till barn i alla åldrar. Medan Nordiska Nätter-festivalen är avgiftsbelagd är barnboksdagen gratis.

Pris för Nordiska Nätter: 10 euro/dag, 15 euro/2 dagar (förköp). Pris vid dörren: 15 respektive 25 euro.

Festivalen pågår mellan kl. 17 och 22 den 4 och 5 oktober 2019.

Läs mera om Nordiska Nätter: www.hanaholmen.fi/nordiskanatter

Läs mera om barnboksdagen: https://www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/konst-och-kultur/kulturevenemang/litteraturfestival-for-barn/

För ytterligare information, kontakta Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel.: 040 767 7373

 

Pernilla Andersson

Pernilla Andersson är en av Sveriges mest spännande artister, som också fungerar som producent och låtskrivare. Hon slog igenom i Melodifestivalen 2011 och har sedan dess varit en av de mest synliga artisterna i Sverige. Hennes mest kända låtar är ”Johnny Cash och Nina P” och ”Desperados”, och den nyaste ”Låt det gå (långfinger upp)”. Den låt med Pernilla Andersson som strömmats mest på Spotify är ändå inte någon av hennes poplåtar, utan en finstämd inspelning av barnvisan ”Sov du lilla videung”. Pernilla Andersson uppträder på Nordiska Nätter lördagen den 5 oktober kl. 21.

 

Timo Räisänen

Den sverigefinska pop-musikern Timo Räisänen upptäcktes redan 2004 när han spelade med Håkan Hellströms band och har därefter gjort flera bejublade skivor och hundratals solospelningar genom åren. År 2016 var han med sin ”Timo sjunger Ted” en av Sveriges mest bokade akter. I september avslutade Räisänen konsertsommaren på Lisebergs stora scen i Göteborg. Räisänen uppträder på Hanaholmen fredagen den 4 oktober kl. 21.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Timo Räisänen. Foto: Jonatan Fernström
Timo Räisänen. Foto: Jonatan Fernström
Ladda ned bild
Pernilla Andersson
Pernilla Andersson
Ladda ned bild

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum