MessukeskusMessukeskus

Debatit tuovat yhteiskunnallista keskustelua Helsingin Kirjamessuille

Jaa

Helsingin Kirjamessut 2022 nostaa ohjelmateemakseen rakentavan debatin. Ajankohtaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä käsitellään kahdesti päivässä kirjamessujen suurimman Senaatintori-lavan debattikeskusteluissa, jotka Helsingin Kirjamessut tuottaa yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. Helsingin Kirjamessut järjestetään 27.-30.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Helsingin Kirjamessut 2022 ilme Tero Ahonen.
Helsingin Kirjamessut 2022 ilme Tero Ahonen.

Lokakuussa 22. kerran järjestettävät Helsingin Kirjamessut on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä kirjallisuustapahtumista. Paitsi kulttuurifoorumi ja kirjallinen kohtaamispaikka, Helsingin Kirjamessut haluaa tänä vuonna vahvistaa rooliaan myös yhteiskunnallisen keskustelun foorumina.  Keskusteluissa tuodaan turvallisessa ympäristössä rakentavasti esille päivän polttavia kysymyksiä ja kuullaan aiheista puheenvuoroja eri näkökulmista. Yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa tuotettavien uusien ajankohtaisdebattien teemat julkaistaan tiistaina 27.9. samana päivänä, kun koko Helsingin Kirjamessujen ohjelma julkaistaan.

”Elämme repivää aikaa, jossa laajasti jaettujen ratkaisujen löytäminen tuntuu entistä vaativammalta. Samaan aikaan tarve ratkaisuille käy vain polttavammaksi. Meidän on kyettävä viisaampaan, laadukkaampaan ja rakentavampaan keskusteluun”, toteaa Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ville Blåfield. “Ratkaisut eivät löydy lamaantuneella konsensuksella, vaan reippaan ja reilun debatin kautta. Avoimessa yhteiskunnassa sille pitää antaa tilaa ja turvaa. Helsingin Kirjamessut osallistuu nyt näiden foorumeiden rakentamiseen nostamalla rakentavan debatin syksyn 2022 kirjamessujen teemaksi.”

Helsingin Kirjamessujen debateissa yhteiskunnallisia kysymyksiä pohtivat päättäjien rinnalla kirjailijat ja muut taiteilijat. “Kirjallisuus tarjoaa jatkuvasti punnittuja puheenvuoroja myös päivänpolttaviin kysymyksiin. Haluamme osaltamme vahvistaa myös näiden puheenvuorojen ääntä yhteiskunnallisessa keskustelussa”, Blåfield toteaa.

Helsingin Kirjamessut sai edellisvuosien tapaan noin 1500 ehdotusta ohjelmalavojen ohjelmaksi. Niistä viralliseen lavaohjelmaan valittiin hieman yli puolet.  Helsingin Kirjamessujen ohjelman laajuus on samaa tasoa kuin aikaisemmin, ja virallista ohjelmaa järjestetään neljän messupäivän ajan 15 lavalla. Aiempien vuosien tapaan osaa ohjelmasta voi seurata myös livelähetyksinä ja tallenteina.

”Ensimmäinen vuoteni Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajana on nyt siinä vaiheessa, että ohjelmaehdotukset on käyty läpi ja ohjelmat valittu. Voin luvata, että Helsingin Kirjamessut tarjoaa laajan kattauksen tänä vuonna ilmestyneestä kotimaisesta kirjallisuudesta. Messuilla esiintyy myös useita kansainvälisiä kirjailijavieraita, ainakin kolmelta mantereelta”, lupaa Blåfield. ”Syksyllä kerromme tarkemmin, mitä uutta olemme tänä vuonna kehittäneet kirjamessuille.”

Valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi ja kirjallisuustapahtuma

Helsingin Kirjamessut edistää lukuharrastusta, kirjallisuuden arvostusta ja kirjojen myyntiä Suomessa. Tapahtuma on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi; ajankohtainen edelläkävijä, haastava keskustelija, tarinankertoja ja sydämen sivistäjä. Kirjamessujen tärkeimmät arvot ovat sananvapaus, yhdenvertaisuus ja ihmisarvon kunnioittaminen.
 

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 27. – 30.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Samaan aikaan on myös Viini & Ruoka -tapahtuma sekä Levymessut ja Postimerkkimessut. 

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ville Blåfield, puh. 050 310 3017,
ville.blafield@messukeskus.com

liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, puh. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com

www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Helsingin Kirjamessut 2022 ilme Tero Ahonen.
Helsingin Kirjamessut 2022 ilme Tero Ahonen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kuva & Ääni -tapahtumassa opitaan ammattilaisilta ja viedään kännykkäkuvaaminen uudelle tasolle22.6.2022 10:10:00 EEST | Tiedote

Kuva & Ääni -tapahtuma tarjoaa ideoita ja tietoa sekä uusimpia välineitä valo- ja videokuvaamiseen sekä äänen käsittelyyn ja tallentamiseen. Tapahtuman ohjelmassa sekä osastoilla on luvassa puheenvuoroja valokuvaajilta, oppeja äänenkäsittelyyn ja tallennukseen sekä kuvankäsittelykoulutusta. Kuva & Ääni järjestetään 9.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme