Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Delar av Tavastehus fängelse stängs på grund av problem med inomhusluft

Dela

Nuvarande lokaler i Tavastehus fängelse tas ur bruk på grund av problem med inomhusluft. Inomhusluftprovtagning inleddes hösten 2018 med anledning av personalens symptom och resultaten blev klara den 18 december.

De visade på mikrobiell tillväxt i isoleringsskikt och att använda lokalerna för fortlöpande arbete bedömdes vara hälsovådligt. Eftersom strukturerna är identiska kan resultaten generaliseras att gälla hela fängelsefastigheten.

Ett nytt fängelse planeras i Tavastehus och verksamheten planeras starta i de nya lokalerna i oktober 2020. Resultaten efter inomhusluftundersökningen gör att den gamla fängelsefastigheten nu måste överges i en accelererad tidsram.

Fånghälsovården har inte rapporterat om några inomhusluftsymptom upplevda av intagna. De intagna kommer snarast möjligt att överföras till fängelsets avdelningar i fångsjukhuset beläget på samma tomt eller till andra fängelser. Överföringen gäller 35 intagna och har redan inletts.

Provisoriska lokaler för personalen ska tas fram i samarbete med Senatfastigheter.

För mer information kontakta

Direktören i Tavastehus fängelse Tuomo Kärjenmäki, tel. 050 564 6571, tuomo.karjenmaki@om.fi

Regiondirektören för Södra Finlands brottspåföljdsregion Kirsti Kuivajärvi, tel. 050 321 6965, kirsti.kuivajarvi@om.fi

Nyckelord

Bilder

Om

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Brottspåföljdsmyndigheten har hand om verkställighet av samhällspåföljder och fängelsestraff. Brottspåföljdsmyndigheten lyder under justitieministeriet. Brottspåföljdsmyndigheten har till uppgift att främja säkerheten i samhället genom att förebygga återfall i brott.

Följ Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Grundstenen för Brottspåföljdsmyndighetens campus i Jyväskylä lades vid högtidlig ceremoni1.8.2019 14:58:56 EESTTiedote

Grundstenen för Brottspåföljdsmyndighetens campus i stadsdelen Tourula lades idag. Campuset ska stå klar sommaren 2020 och inrymma en öppen anstalt och en byrå för samhällspåföljder. Dessa enheter är sedan tidigare verksamma på två olika orter, i Laukas och i centrala Jyväskylä. Genom sammanslagningen vill man både effektivisera och rationalisera verksamheterna. På campuset ska uppföras tre fristående byggnader: en boendeenhet, en fönsterverkstad och en servicebyggnad.

Peruskivi muurattiin juhlallisesti Rikosseuraamuslaitoksen Jyväskylän kampuksella1.8.2019 14:58:35 EESTTiedote

Rikosseuraamuslaitoksen Jyväskylän kampuksen peruskivi muurattiin tänään Jyväskylän Tourulassa. Kampuksella tulee kesällä 2020 toimimaan avovankila ja yhdyskuntaseuraamustoimisto. Aiemmin yksiköt toimivat kahdessa eri paikassa Laukaassa ja Jyväskylän keskustassa. Toimintojen yhdistämisellä samoihin tiloihin halutaan tehostaa ja järkevöittää toimintoja. Kampus koostuu kolmesta rakennuksesta: asumisyksiköstä, ikkunapajasta ja palvelurakennuksesta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum