Demarinuoret

Demarinuoret tavoittelee 5 nuorta kansanedustajaa ja yhtä nuorta MEPiä vuoden 2019 vaaleissa

Jaa

Demarinuorten liittokokous on asettanut tavoitteita liittokokouskaudelle 2018-2020. Demarinuorten tavoitteena on saada SDP:n eduskuntaryhmään viisi alle 32-vuotiasta kansanedustajaa ja europarlamenttiin yksi alle 32-vuotias MEP. Mahdollisissa maakuntavaaleissa tavoitteena on, että SDP:n ehdokkaista vähintään kymmenen prosenttia on alle 32-vuotiaita ja nuorten ehdokkaiden keräämän äänimäärän on oltava vähintään kymmenen prosenttia kaikkien SDP:n ehdokkaiden yhteenlasketusta äänimäärästä.

“Suomi ja SDP tarvitsevat politiikkaan sukupolvenvaihdoksen. Olen täysin vakuuttunut siitä, että viisi nuorta kansanedustajaa ja nuori Euroopan parlamentin jäsen on realistinen tavoite Demarinuorille. SDP:ssa on käynnissä valtavan hieno nuorten esiinmarssi. Nuori sukupolvi on valmiina kantamaan vastuuta. Toivon, että koko maassa asetetaan runsaasti nuoria ehdolle vaaleihin ja heitä tuetaan kampanjoinnissa”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi vetoaa.

Edellisissä eduskuntavaaleissa valittiin neljä alle 32-vuotiasta henkilöä SDP:n eduskuntaryhmän jäseniksi. Joona Räsänen, Sanna Marin, Ilmari Nurminen ja Nasima Razmyar ovat tehneet merkittävää työtä sosialidemokraattisen nuorisoliikkeen tavoitteiden edistämiseksi. Demarinuoret kiittää Räsästä, Marinia, Nurmista ja Razmyaria erinomaisesta yhteistyöstä ja toivoo menestystä tulevaisuuteen.

“Uskon vakaasti, että SDP on suurin puolue seuraavien eduskuntavaalien jälkeen ja pääsemme vaikuttamaan merkittävällä tavalla Suomen seuraavaan hallitusohjelmaan. Tulevan vaalikauden tärkeimpinä tavoitteena on oltava sosiaaliturvan uudistaminen sekä kokonaisvaltainen koulutuspolitiikan kehittäminen. On kestämätöntä, että jopa 15 % nuorista jää ilman toisen asteen koulutusta ja joka kymmenenellä peruskoulun päättävällä lukutaito ontuu pahasti. Suomi ei saa jakautua menestyjiin ja niihin, jotka putoavat kelkasta vaan kaikki on pidettävä mukana”, Näkkäläjärvi vaatii.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on yli 110-vuotias poliittinen nuorisojärjestö, joka toimii niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuoret: Perintövero on Suomen parhaita veroja ja sitä tarvitaan jatkossakin!11.10.2018 14:33Tiedote

Eduskunnassa keskustellaan tänään kansalaisaloitteesta perintö- ja lahjaveron poistamiseksi. Demarinuoret eivät kannata kansalaisaloitetta ja kehottavat eduskuntaa äänestämään kansalaisaloitteen hylkäämisen puolesta. Perintöveroa pitäisi sen sijaan korottaa hillitysti enimmillään 40 %:iin, lisätä perintöveron progressiivisuutta sekä poistaa perintöveron sukupolvenvaihdoshuojennus. Perintöveron maksuaikoja on myös paikallaan joustavoittaa.

Demarinuoret: Ulkoministeri Soinin luottamuksesta äänestettävä13.8.2018 14:54Tiedote

Demarinuoret haluaa ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamuksesta välikysymyksen. Ministerin on nautittava eduskunnan luottamusta ja eduskunta voi mittauttaa ministerin luottamuksen välikysymyksellä, mikäli 20 kansanedustajaa sitä vaatii. Ulkoministeri Soinin toistuvat aborttivastaiset kannanotot ja osallistuminen ulkomailla aborttia vastustavaan mielenosoitukseen ovat selkeästi vastoin Suomen ihmisoikeus- ja ulkopoliittista linjaa.

Näkkäläjärvi: Puolueiden nimettävä ehdokkaansa EU-komissaariksi - Urpilainen SDP:n komissaariehdokkaaksi29.6.2018 06:07Tiedote

Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi esittää, että eduskuntapuolueet sitoutuvat nimeämään omat ehdokkaansa Suomen EU-komissaariksi jo hyvissä ajoin ennen vaaleja. Suomen EU-komissaarin on tähän asti nimittänyt Suomen hallitus, mutta käytännössä henkilö on valittu eduskuntavaalien suurimman puolueen ehdotuksesta. Komissaariehdokkaiden nimeäminen ennen eduskuntavaaleja toisi menettelyyn avoimuutta ja edistäisi EU-keskustelua eduskuntavaaleissa. Eduskuntavaaleja pidetään pääministerivaaleina, mutta ne ovat lähtökohtaisesti myös komissaarivaalit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme