Demarinuoret

Demarinuoret: Turkin laiton tunkeutuminen Afriniin ja systemaattinen väkivalta on tuomittava

Jaa

Demarinuoret vaatii Suomen ulkopoliittista johtoa tuomitsemaan Turkin laittomat toimet ja systemaattisen väkivallan Afrinissa. Turkki aloitti 20. päivä tammikuuta 2018 hyökkäyksen ja sotatoimet Syyrian Afrinissa. Aluetta on pommitettu säälimättömästi kaksi kuukautta ja sunnuntaina turkkilaiset joukot ottivat Afrinin kaupungin hallintaan Syyrian pohjoisosissa. Hyökkäykset ovat pakottaneet kymmeniä tuhansia ihmisiä pakenemaan ja satoja siviilejä on tapettu iskuissa.

“On päivänselvää, että Turkin aggressio Syyrian Afrinissa on kansainvälisen oikeuden vastaista.  Länsimainen yhteisö on käsittämättömällä tavalla kääntänyt selkänsä hätää kärsiville kurdeille. Rajojen väkivaltaista siirtelyä ei voi hyväksyä missään - ei, vaikka sen tekijä olisi kuka. Nämäkö on niitä yhteisiä arvoja, jotka ulkoministeri Soinin (sin.) mukaan Suomi ja Turkki jakavat? On korkea aika puuttua Turkin ja yksinvaltaisen presidentti Erdoğanin toimiin ja osoittaa solidaarisuutta kurdeille”, painottaa Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

Lauantaina 24. maaliskuuta kello 16.00 järjestetään kansainvälinen Afrin-päivä, jossa osoitetaan solidaarisuutta Afriniin. Suomessa tapahtumiin voi osallistua Helsingissä Senaatintorilla. Demarinuoret tukee tapahtumaa ja haluaa näyttää, että Afrin ei ole yksin ja demokraattisia arvoja puolustetaan maailmanlaajuisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on yli 110-vuotias poliittinen nuorisojärjestö, joka toimii niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme