Demarinuoret

Demarinuorten Perholehto: Mielenterveyskriisi ei ratkea pelkällä Terapiatakuulla

Jaa

Demarinuoret osallistuu 20.9. "Jonota Terapiatakuun puolesta" -tempaukseen osana laajaa järjestöjen ja kansalaisten rintamaa. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto on pettynyt siihen, että Terapiatakuu ei edennyt kansalaisaloitteen tarkoittamalla tavalla. Samanaikaisesti hän kantaa huolta siitä, että mielenterveysongelmien ja uupumisen juurisyihin ei tunnuta etsittävän ratkaisuja.

Perholehto Pinja
Perholehto Pinja

‒ Terapiatakuun vesittyminen oli valtava pettymys. Samaan aikaan on käsittämätöntä, että ratkaisuksi tarjotaan pääosin vain palveluita – toisinaan jopa erikoissairaanhoitoa. Päättäjien on tajuttava, että hetkellisen palvelutarpeen sijaan uupumuksesta ja pahoinvoinnista on tullut valtava rakenteellinen ongelma. Yhteiskunnassa on moni asia pielessä, eikä tätä yksin terapialla korjata, muistuttaa Perholehto.

Opiskelun, vapaa-ajan ja työnteon tulisi tukea ihmisten henkistä kantokykyä ja antaa lisäarvoa arkeen. Epäonnistuneet koulutuspolitiikan muutokset ja edellisen hallituskauden massiiviset leikkaukset koulutuksesta sekä jatkuva vaatimustason kasvaminen puskevat nuoria kohti päinvastaista suuntaa. 

‒ Toisen asteen opintojen pitäisi olla nuoruuden parhaita hetkiä. Nyt monelle jää mieleen kilpajuoksu itseä ja muita vastaan. Lukiosta kehittyy ylioppilastutkintokeskeinen hautomo, jonka paineista harva selviää ehjänä. Samaan aikaan ammattiin opiskelevat heitetään itsenäistymään työpaikoille, joissa onnekkaimmilla on hyvä työpaikkaohjaaja, mutta loput rämpivät itsekseen eteenpäin, Perholehto jatkaa.

Demarinuorten mukaan Suomessa tarvitaan kokonaisvaltaista koulutuspolitiikan reformia, jonka tavoitteena on purkaa järjestelmän tutkinto- ja suorituskeskeisyyttä. 

‒  Koulutusjärjestelmän rakenteita on uudistettava lähivuosina niin, että järjestelmä tukee yksilöllisesti joustavampia opinto- ja elämänpolkuja, eikä pakota nuoria suorittamaan kapeiden normien mukaan. Todistukset ovat osoituksia tutkinnoista, mutta niistä ei voi tulla itseistarkoitus. Nuoret tarvitsevat enemmän armollisuutta, koulutusjärjestelmä joustavuutta ja yhteiskunta yhteisöllisyyttä, päättää Perholehto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Perholehto Pinja
Perholehto Pinja
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on poliittinen nuorisojärjestö, joka on perustettu vuonna 1906. Demarinuoret toimii kansallisesti ja kansainvälisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuorten Perholehto: ilmastoruokaohjelman jarruttaminen on totuuden välttelyä ‒ kanna vastuusi, Kurvinen!2.11.2022 07:30:00 EET | Tiedote

Marinin hallitusohjelmaan kirjatun ilmastoruokaohjelman valmistelu on hautautunut maa- ja metsätalousministeriöön. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto syyttää ministeri Kurvista ohjelman valmistelun tahallisesta jarruttelusta. Perholehdon mukaan suomalaisille ei tule antaa valheellista kuvaa siitä, että eläinperäisten tuotteiden kulutusta ei tulisi vähentää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme