Demarinuoret

Demarinuorten Perholehto: SDP:n otettava ratkaisijan rooli energiakriisissä – polttoaineiden kompensaatio käyttöön

Jaa
Viime syksystä asti on eletty energiakriisin aikaa, kun polttoaineiden hintojen lisäksi myös muun muassa sähkön kustannukset ovat nousseet. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto vaatii emopuolue SDP:tä varmistamaan, ettei hallitus ylenkatso arjen huolia vaan edistää konkreettista kompensaatiomallia energiaköyhyyden estämiseksi.

– Niin kutsuttu energiakriisi on tarkoittanut etenkin pieni- ja keskituloisille kylmää kyytiä ja kevyempää lompakkoa. SDP:n on työskenneltävä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden eteen, eikä odoteltava, että joku hallituskumppani mahdollisesti tekisi niin. Nopean aikavälin toimena määräaikainen ja progressiivinen könttäsummapalautus toimii veronalennuksia paremmin, toteaa Perholehto.

Perholehto pitää ripeiden toimien lisäksi  tärkeänä, että kompensaatio kohdistuu oikein ja tukee nimenomaan alimpia tuloluokkia, eikä ole universaali tulonsiirto myös hyvin toimeentuleville. Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT on lausunnossaan kansallisesta tieliikenteen päästökaupasta todennut, että kotitalouden valinnoista irrallinen kertakorvaus ei vääristäisi ihmisten käyttäytymistä ja olisi helppo kohdistaa esimerkiksi tulotason mukaan.

– Veronalennus olisi yhteiskunnalle kallis ja yksilöiden kannalta tehottomampi keino tilanteeseen, jossa hintoja ohjaa pääosin maailmanmarkkinat. Sen heikkoutena on myös hankaluus säätää verotusta sellaiselle tasolle, joka kannustaisi yhä saavuttamaan päästövähennykset, mutta ei kurittaisi liikaa yksilöitä. Kompensaatiomalli vastaisi näihin tarpeisiin kohdennetummin, Perholehto päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on poliittinen nuorisojärjestö, joka on perustettu vuonna 1906. Demarinuoret toimii kansallisesti ja kansainvälisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuorten Perholehto: Somekiusaajat kuriin seuraavalla vaalikaudella24.3.2023 11:14:58 EET | Tiedote

2020-lukua ja tulevaisuutta leimaa uusi vitsaus: kiusaaminen ja vihapuhe sosiaalisessa mediassa. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto vaatii seuraavalla vaalikaudella toteutettavaksi laajaa toimenpideohjelmaa somehäiriköinnin laittamiseksi kuriin. Yhtenä konkreettisena avauksena Demarinuoret esittää selvitystä siitä, voiko sosiaalisen median alustoille rekisteröityviltä henkilöiltä vaatia tunnistautumista Suomessa tai koko EU-alueella.

Pohjoismaiden Demarinuoret: Vetoomus emopuolueille - puolustakaa ydinaseista vapaata, hiilineutraalia pohjoismaista mallia!28.2.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Pohjoismaiden Demarinuoret vetoavat puolueidensa puheenjohtajiin Sanna Mariniin, Magdalena Anderssoniin, Mette Fredrikseniin sekä Jonas Gahr Støreen SAMAKin vuosikokouksen alla Helsingissä 28.2.2023. Nuorisojärjestöt vaativat puolueidensa johtoa muun muassa sitoutumaan siihen, että Pohjoismaat pidättäytyvät ydinaseiden kehittämisestä, testaamisesta, tuotannosta, hankinnasta, omistamisesta ja varastoinnista.

Demarinuorten Perholehto: Nuorisorikollisuudelle oma erikoissyyttäjä3.2.2023 07:34:00 EET | Tiedote

Hallitus esittää 2.2.2023 julkaistussa lisätalousarviossa 19 miljoonan euron rahoitusta nuorisorikollisuuden ehkäisyyn ja torjuntaan. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto kiittää tärkeään ilmiöön tarttumisesta ja kehottaa jatkamaan rakentavalla linjalla. Perholehto esittää, että seuraavalla hallituskaudella tulisi muun muassa asettaa nuorisorikollisuudesta vastaava erikoissyyttäjä sekä kehittää nuorten rikollisten tukea ja jälkihoitoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme