Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Den anrika Georgsgatans simhall renoveras för att bli ännu mer kundorienterad

Dela

Den nyklassiska och stämningsfulla Georgsgatans simhall som byggdes på 1920-talet kommer att undergå en grundrenovering och servicereform under de närmaste åren. Reformen syftar till att utveckla simhallens tjänster så att de blir ännu mer kundorienterade och miljövänligare. Stadsbor och kunder erbjuds möjlighet att påverka framtida reformer redan under slutet av året och våren 2022.

I och med renoveringen blir Georgsgatans simhall allt mer kundorienterade och effektiviteten och miljövänligheten förbättras i enlighet med Helsingfors stads kolneutrala program. Foto: Maarit Hohteri
I och med renoveringen blir Georgsgatans simhall allt mer kundorienterade och effektiviteten och miljövänligheten förbättras i enlighet med Helsingfors stads kolneutrala program. Foto: Maarit Hohteri

Georgsgatans simhall är ett av Helsingfors mest älskade fritidsmål. Den historiska simhallen, som har bevarat sitt ursprungliga utseende, lockar 300-800 kunder varje dag, trots sin kompakta storlek och är enligt många stadsbor och turister det mest stämningsfulla som Helsingfors har att erbjuda.

Georgsgatans simhall är den första simhallen i Finland och den enda som har varit i offentligt bruk i årtionden. Den ritades av arkitekt Väinö Vähäkallio och invigdes den 4 juni 1928. Georgsgatans simhall var ursprungligen ett hus med flera olika tjänster, där man inte bara hittade badmöjligheter, men också en tennisbana, ett fysikaliskt institut, en frisörsalong, en dansskola, en strykningsanläggning och en dansrestaurang. Också idag erbjuder Georgsgatans simhall olika tjänster, såsom restaurang Café Yrjö, olika bastur, lounger på andra våningen, gruppmotion och ett gym.

Reformen planeras tillsammans med kunderna
Efter årtionden av flitig användning har det blivit dags att göra en grundlig förbättring av byggnadens utrymmen och uppdatera uppfattningen om vad avkoppling och bad i en vacker miljö med gammaldags badstämning mitt i stadens centrum kan innebära. I och med förändringarna kommer man att erbjuda allt mer kundorienterade tjänster samt förbättra effektiviteten och miljövänligheten i enlighet med Helsingfors stads kolneutrala program.

”Georgsgatans simhall är ett helt unikt mål i stadens idrottstjänster. Det är trevligt att vi kan förnya en sådan historisk pärla som den här så att den möter kundernas önskemål ännu bättre. Målet är att utvidga kundbasen för Georgsgatans simhall och att utveckla mångsidigheten av lokalerna tillbaka mot ”ett hus med flera tjänster” genom att öka gruppmotionsmöjligheterna”, säger Kara Koskinen, teamchef för Georgsgatans simhall.

Planeringen av reformen av Georgsgatans simhall kommer att ske i etapper. Kultur- och fritidssektorn håller för närvarande på att utarbeta en behovsutredning för simhallen, och utredningen kommer att behandlas av nämnden i februari 2022. Projektplanen upprättas under 2022 och byggnadsarbetena påbörjas i början av 2024. Den renoverade simhallen planeras att öppnas under sensommaren 2025.

Utvecklingsarbetet genomförs genom att lyssna på stadsborna. Kunderna inbjuds att delta i planeringen av tjänsterna och utrymmena, eftersom en framgångsrik reform kräver information om kundernas behov, önskemål och åsikter.

De olika gemensamma planeringsaktiviteterna är utformade så att man kan delta i dem enligt sitt eget intresse och schema. Samutvecklingen inleds genom att erbjuda möjlighet att dela erfarenheter, ge feedback och kommentera förnyelseplanen på plattformen Säg din åsikt 29 november 2021–12 januari 2022 och genom att träffa stadsbor i Georgsgatans simhall under december och januari. Inom kultur- och fritidssektorn anser man att det bästa sättet att bygga lockande tjänster som uppfyller kundernas behov och önskemål är att hitta lösningar tillsammans med stadsbor och samarbetspartner.

Mer information:

Helsingfors idrottsservice:

Kara Koskinen
Teamchef för Georgsgatans simhall
Kultur- och fritidssektorn, idrottsservice
kara.koskinen@hel.fi
040 1833676

Jyrki Inkinen
Enhetschef
Kultur- och fritidssektorn, idrottsservice
jyrki.inkinen@hel.fi
050 0502756

Deltagande i planeringen av Georgsgatans simhall:

Virve Hyysalo
Interaktionsexpert
Kultur- och fritidstjänster
virve.hyysalo@hel.fi
040 1685748

Renoveringen av Georgsgatans simhall:

Mia Kuokkanen
Ledande arkitekt
Kultur- och fritidstjänster, enhet för lokaltjänster
mia.kuokkanen@hel.fi
040 5440247

Plattformen Säg din åsikt 
Georgsgatans simhall

Nyckelord

Bilder

I och med renoveringen blir Georgsgatans simhall allt mer kundorienterade och effektiviteten och miljövänligheten förbättras i enlighet med Helsingfors stads kolneutrala program. Foto: Maarit Hohteri
I och med renoveringen blir Georgsgatans simhall allt mer kundorienterade och effektiviteten och miljövänligheten förbättras i enlighet med Helsingfors stads kolneutrala program. Foto: Maarit Hohteri
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

In the exhibition Between Objects, Estonian artists present their interpretations of works from HAM’s collection27.1.2022 09:31:24 EET | Press release

The exhibition Between Objects presents artworks acquired for HAM’s collection over the past 10 years, in dialogue with artworks by contemporary artists from Estonia. The exhibition is based on a gamified method developed by Curator Denis Maksimov where he has invited five Estonian artists to each respond to a work from the HAM collection by choosing an existing artwork of their own to be exhibited alongside the collection piece.

Utställningen Föremål emellan presenterar estniska konstnärers tolkningar av HAM:s samlingsverk27.1.2022 09:24:18 EET | Tiedote

I utställningen Föremål emellan presenteras verk som skaffats till HAM:s samling under de senaste tio åren i en dialog med estniska nutidskonstnärers verk. Utställningen grundar sig på kuratorn Denis Maksimovs spelifierade metod. Maksimov har bjudit in fem konstnärer från Estland för att reagera på HAM:s samlingsverk genom att välja ett motpar från sin egen produktion som ska ställas ut tillsammans med verket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum