HUS

Den centraliserade telefontjänsten för HUS Inflammationscentrum och HUS Asvira öppnas den 8.12.2021

Dela

Från och med onsdagen 8.12. 2021 har HUS patienter tillgång till centraliserade tjänster i anknytning till inflammationscentret via ett telefonnummer. Den centraliserade telefontjänsten betjänar på numret 09 471 75200.

Inflammationscentrets centraliserade telefontjänst gör uträttandet av ärenden smidigare och minskar rusningen under telefontiderna. Den nya telefontjänsten ersätter från och med 8.12.2021 telefonnumren som är avsedda för enheternas och avdelningarna patientsamtal.

I fortsättningen kopplas dessa telefonnummer automatiskt till den nya telefontjänsten. För hälso- och sjukvårdspersonal finns egna telefonnummer.

Telefontjänsten för inflammationscentret betjänar patienten via menyerna bl.a. i tidsbeställningar, anhörigförfrågningar och andra vårdrelaterade ärenden.
I fortsättningen behöver patienten inte köa under en lång tid i telefonen.

En del av samtalen leds direkt via linjevalet till vårdpersonal och en del av telefonsamtalen hänvisas till återuppringningen. Med hjälp av återuppringningen hänvisas patienten till den rätta mottagaren och patienten kontaktas senast följande vardag.

Inflammationscentrets centraliserad telefontjänst 09 471 75200

Välj 1 endast i följande ärenden (betjäningstid må-fr kl. 7.30-14.00).
• Ditt ärende gäller avbokning av en tid till polikliniken denna eller följande vardag.
• Du vill boka en tid till polikliniken för könssjukdomar 

Välj 2 endast i följande ärenden (betjäningstid må-sö dygnet runt)
• Ditt ärende gäller din närstående på vårdavdelningen.
• Du är en patient som har skrivits ut från avdelningen.

Välj 3 i alla övriga ärenden (betjäningstid må-fr kl. 8-16).

Om du har problem med att välja, stanna kvar på linjen och ditt samtal kopplas till kundservicen.

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum