Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Den legendariska Tölö sporthallen förnyas – stadsborna uppmuntras att delta i planeringen

Dela

Efter att Tölö sporthall varit i flitig användning i tiotals år, är det nu dags att förnya och modernisera hallens lokaler och revidera uppfattningen om vad motion är idag och framledes kräver. Målet är att bygga om Sporthallen till en plats som inspirerar helsingforsarna att röra på sig och erbjuder idrottare och motionärer fungerande lokaler för kommande decennier.

Tölö sporthall skall förnyas, byggnadsarbetet inleds år 2023.
Tölö sporthall skall förnyas, byggnadsarbetet inleds år 2023.

Tölö sporthall byggdes ursprungligen till mässhall 1935 och tjänade även som arena för de olympiska spelen år 1952. År 1975 blev den en bestående hemvist för idrottare och motionärer. Sedan 1970-talet används Sporthallen aktivt av såväl redskapsgymnaster, fäktare, bollspelare, kampsportentusiaster och streetdansare som av vardags- och gruppmotionärer.

En behovsutredning för renovering av Sporthallen sammanställs inom kultur- och fritidssektorn under hösten 2019 och projektplaneringen torde inledas i början av 2020. Sporthallens nuvarande och blivande användare skall engageras i alla skeden av projektet. Avsikten med att höra användarna är att planera lokalerna och tjänsterna i Sporthallen så att de på bästa möjliga sätt betjänar olika slags motionärer.

Välkommen med och diskutera vad som fungerar i de nuvarande lokalerna, vad som inte gör det och vilka slags aktiviteter man kunde ha i Sporthallen i framtiden. Sektorchef Tommi Laitio för kultur- och fritidssektorn, idrottsdirektör Tarja Loikkanen och annan personal från Helsingfors idrottstjänst finns på plats under tillfället. Det serveras också kaffe med tilltugg under tillfället.  

TID: tisdagen den 12 november 2019 kl. 17.30–19.00
PLATS: Sporthallen, Paavo Nurmis gränd 1 F (närmare information i entréhallen)
ANMÄLAN: senast den 8 november. Anmäl dig till diskussionstillfället här.
SPRÅK: på finska

Delta också i webbenkäten och berätta hurudan du tycker att Sporthallen skall vara i framtiden. Bland alla som svarat på enkäten lottar vi ut tio produktpaket med temat Helsingfors (inkl. tygkasse, Mizu-sportflaska och två biobiljetter). Enkäten kan besvaras på finska, svenska och engelska). Enkäten finns här: www.uusikisahalli.fi

Ombyggnaden av Tölö sporthall (estimerad tidsplan)
Behovsutredningen 8/2018–12/2019
Projektplaneringen, projekteringen 1/2020–12/2022
Byggnadsarbetet 1/2023–8/2025

Nyckelord

Kontakter

Tilläggsinformation:

Ombyggnaden av Tölö sporthall
Jyrki Inkinen, enhetschef/Helsingfors stad, kultur och fritid, idrottstjänsten
tfn 050 0502756, jyrki.inkinen@hel.fi

Diskussionstillfället den 12 november 2019
Inari Penttilä, utvecklingsplanerare/Helsingfors stad, kultur och fritid, utvecklingstjänsten
tfn 040 6413431, inari.penttila@hel.fi

Bilder

Tölö sporthall skall förnyas, byggnadsarbetet inleds år 2023.
Tölö sporthall skall förnyas, byggnadsarbetet inleds år 2023.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum