Den Finland Oy

DEN on onnistunut parantamaan kannattavuuttaan, vaikka rakennusalalla menee heikosti

Jaa

Rakennusala on vaikeassa tilanteessa markkinoiden epävarmuuden, korkojen nousun ja inflaation takia. DEN on kuitenkin onnistunut parantamaan kannattavuuttaan vuoden ensimmäisellä kvartaalilla säästötoimien ja rakentamisen kehitysohjelman avulla. Suomen suurin pientalovalmistaja DEN edustaa talobrändejä Designtalo, Finnlamelli ja K-raudan yhteistyömerkki Ainoakoti

DENin rakennustyömaa
DENin rakennustyömaa

DENin rakentamisen kehitysohjelmassa on saavutettu entistä parempaa rakentamisen laatua ja kustannussäästöjä muun muassa kehittämällä toimintatapoja ja esihenkilötyötä, minkä ansiosta viivästymiset on saatu käytännössä kokonaan poistettua.

Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä DENin liikevaihto oli yli 30 miljoonaa euroa, ja käyttökate parani yli kolme prosenttiyksikköä viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Tämä saavutettiin rakentamisen kehittämisen lisäksi kiinteisiin kustannuksiin kohdistuneilla säästötoimilla.

– Olemme saaneet hyvän alun vuoteen ja pärjänneet erittäin hyvin vaikeassa markkinatilanteessa, kertoo DEN Finlandin toimitusjohtaja Otto Tarkiainen.

– Alkuvuoden onnistumiseen on meillä vaikuttanut myös se, että asiakkaamme ovat löytäneet laajasta mallistostamme erilaisiin tarpeisiin sopivia koteja. Epävarmassa taloustilanteessa monia houkuttelevat erityisesti kompaktit, kustannus- ja energiatehokkaat kodit. Designtalolla Ideal-mallisto ja Finnlamellilla Rehti-mallisto ovat olleet erittäin suosittuja, Tarkiainen kertoo.

– Markkinatilanne vaikuttaa kuitenkin jatkuvan haastavana. Korkojen nousu, inflaatio ja energiakriisi ovat saaneet kuluttajat varovaisiksi, mikä näkyy pientalomarkkinassa rakennusprojektien lykkäämisenä myöhemmäksi, Tarkiainen kertoo.

– Meidän osaltamme kesä näyttää melko kiireiseltä ja työkuormasta näyttää muodostuvan varsin korkea kesäkuukausiksi, Tarkiainen toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

DENin rakennustyömaa
DENin rakennustyömaa
Lataa
Finnlamellin Rehti-hirsitalomalliston malli 124. Finnlamelli on yksi DENin talobrändeistä.
Finnlamellin Rehti-hirsitalomalliston malli 124. Finnlamelli on yksi DENin talobrändeistä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee noin 450 ammattilaista.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Den Finland Oy

Loviisalaiset yrittäjäveljekset rakentavat asuntomessualueelle saman talovalmistajan erilaiset kodit22.5.2023 08:23:00 EEST | Tiedote

Loviisassa syntyneet ja kasvaneet Dani Ryynänen ja Ken Ryynänen ovat paitsi veljeksiä myös liikekumppaneita ja kollegoita – ja pian naapureita Loviisan merellisellä asuntomessualueella. Danin perhe rakentaa rantatontille näyttävän kaksikerroksisen hirsitalon, ja Ken muuttaa poikansa kanssa käytännönläheiseen, mutta tyylikkääseen yksitasoiseen kotiin.

Vastuullisuusraportointi on rakennusalalla vielä harvinaista – DEN julkaisi alan edelläkävijänä vastuullisuusraportin jo toistamiseen18.4.2023 07:42:00 EEST | Tiedote

Toistaiseksi vastuullisuusraportointi on ollut pakollista vain pörssiyhtiöille, mutta vuoden 2024 alusta Euroopan komission kestävyysdirektiivin mukainen raportointivelvoite laajenee. DEN julkaisee vastuullisuusraportin jo toista vuotta putkeen ja viime vuoden osalta laajennetuin tiedoin, vaikka lainsäädäntö ei sitä vielä edellytäkään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme