Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Denna vår bjuder festivalen Bravo! på virtuella upplevelser och utomhusprogram – liveföreställningarna flyttas till hösten

Dela

Den internationella scenkonstfestivalen Bravo! bjuder på glädje och upplevelser under undantagstiden för barn, unga och familjer. I mars, 6−14.3.2021, ser vi ett online-program som är öppet för alla samt utomhusshower och distansverkstäder för begränsade grupper i daghem och skolor. Liveföreställningarna som ska hållas inomhus flyttas från mars till nästa höst och arrangeras som del av kulturcentrens program. Bravo!-festivalen ordnas nu för elfte gången i samarbete med teaterföreningen Assitej för barn och unga, kultursektorerna i huvudstadsregionens städer och med andra samarbetspartner.

Bild: Anna Mattsson.
Bild: Anna Mattsson.

I online-programmet ingår högklassig dockteater, cirkus, dans och fysisk teater av både inhemska och internationella artister som visas som såväl inspelade spektakel som via streamingar. Programmet är gratis. Mer information om programmet finns på webbplatsen www.bravofestivaali.fi senast den 24 februari.

Bravo!-festivalen kommer till skolor och daghem

#digiteatteris beställningsverk Tekoälyseikkailu 1994 (AI äventyr 1994) framför en annorlunda föreställningsupplevelse för lågstadieelever. I föreställningen gör man i klassrummet en gemensam tidsresa tillbaka till 1994 med hjälp av smarta apparater. Artificiell intelligens för berättelsen framåt utifrån bilder och texter skickade av publiken.

Teater Kojan och Barnens Estrad gläder barn i daghem och skolor med friska utomhusföreställningar på både svenska och finska. Föreställningarna visas för begränsade grupper tryggt utomhus och coronabegränsningarna beaktas.

Föreställningar som arrangeras i kulturcentrum på hösten

Liveföreställningarna som flyttas till hösten bjuder på ett stort urval ny inhemsk scenkonst för barn och unga. Föreställningarna kombineras med kulturcentrens höstprogram. Exakta datum för föreställningarna meddelas vid en senare tidpunkt på både centrens och Bravo!-festivalens webbplatser. Biljetter som redan köpts kan antingen användas som sådana vid föreställningens nya tidpunkt eller återbetalas via tjänsten där man köpt biljetten, t.ex. lippu.fi.

Mer information:

Producent Riikka Siirala, riikka.siirala@assitejfi.org, +358 50337 5927

Pressbilder kan laddas ned från festivalens webbplats senast den 24 februari.

www.bravofestivaali.fi

Nyckelord

Kontakter

Producent
Riikka Siirala
050 337 5927, riikka.siirala@assitejfi.org
Internationella scenkonstfestivalen för barn och unga Bravo! / Suomen Assitej ry

Kommunikationsplanerare
Terhi Honkio
040 169 9706, terhi.honkio@hel.fi
Helsingfors stad, kultur och fritid
Kommunikations- och marknadsföringstjänster

Bilder

Bild: Anna Mattsson.
Bild: Anna Mattsson.
Ladda ned bild
Teater Kojans Dunjacksdrama spelas utomhus i daghem och skolor som del av Bravo!-festivalen. Bild: Simon Strömsund.
Teater Kojans Dunjacksdrama spelas utomhus i daghem och skolor som del av Bravo!-festivalen. Bild: Simon Strömsund.
Ladda ned bild
Red Nose Companys Kejsarens nya kläder streamas som del av Bravo!-festivalens program i mars. Bild: Tero Ahonen.
Red Nose Companys Kejsarens nya kläder streamas som del av Bravo!-festivalens program i mars. Bild: Tero Ahonen.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Festivalen Online Bravo! bjuder på virtuella föreställningar för barn och unga5.3.2021 11:20:10 EETTiedote

Lördagen den 6.3.2021 inleds festivalen Online Bravo!, en virtuell scenkonstfestival för barn och unga, dagis- och skolgrupper samt familjer. Festivalen bjuder på högklassig dockteater, cirkus, dans och fysisk teater i form av inspelade eller streamade föreställningar med inhemska och utländska scenkonstnärer. Programmet är gratis. En del av föreställningarna kommer att spelas även i Helsingfors stads kulturhus i höst.

Nuori Taide Helsinki 2021 - nuorten taiteilijoiden yhteisnäyttelyn teosten haku alkanut4.3.2021 14:39:04 EETUutinen

Nuori Taide Helsinki 2021 on 15–26-vuotiaiden nuorten töistä koostuva yhteisnäyttely, joka järjestetään Kanneltalon galleriassa 20.5–23.6.2021. Näyttelyn tavoitteena on vuosittain nostaa esiin vaihtuvien teemojen avulla nuorten ajatuksia, näkökulmia ja osaamista taiteen keinoin. Vuoden 2021 näyttelyn teemana on See the Sea - näe meri, koe taide, joka inspiroituu kesällä avautuvasta Helsinki Biennaalista.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum