Descom Oy

Descomin pilvitutkimus: Yli puolella yrityksistä on pilvistrategia

Jaa

Pilvipalveluista on puhuttu jo useamman vuoden. Descom halusi ymmärtää tutkimuksen kautta suomalaisten TOP 500 -yritysten pilvistrategian tilaa ja siihen vaikuttavia IT-infrastruktuurin taustatekijöitä. Erilaiset pilvipalvelut ja ratkaisumallit ovat yleistyneet myös suomalaisissa yrityksissä. Tutkimusta varten haastateltiin noin 100 tietohallintojohtajaa tai yrityksen pilvistrategiasta vastaavaa päättäjää.

Yli puolella yrityksistä on pilvistrategia
Yli puolella yrityksistä on pilvistrategia

Vuosien hypetyksen jälkeen pilvi on kehittynyt trendisanasta käytännön työkaluksi. Peräti 53 prosentilla yrityksistä on jo pilvistrategia ja useimmissä yrityksissä strategiaa jo toteutetaan. Pilvistrategioista selkeästi suosituin on hybridimalli. Hybrid-ympäristöt koostuvat yksityisen ja julkisen pilven ratkaisuista sekä infrastruktuurien ja sovellusympäristöjen ulkoistamisesta.

Pilvistrategian tekeminen on monitahoista ja haasteita riittää. Hyvän ja toimivan strategian laatiminen edellyttää ammattitaitoa sekä kokemusta. Tässä yritykset selkeästi kaipaavat apua. Suurimmat syyt pilvistrategian laatimiseen olivat toiminnallisuus, joustavuus ja helppo, edullinen sekä nopea käyttöönotto. Yritykset haluavat enenevissä määrin keskittyä ydinliiketoimintaansa ja pyörittää itse vain businesskriittiset toiminnot.

Tutkimustulokset löytyvät liitteestä. 

Tarkemman analyysin tuloksista antaa Senior Architect Jyrki Korkeaniemi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jyrki Korkeaniemi
Senior Architect
+358 40 662 5888
jyrki.korkeaniemi@descom.fi

Kuvat

Yli puolella yrityksistä on pilvistrategia
Yli puolella yrityksistä on pilvistrategia
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Descom Oy
Descom Oy
PL 407
40101 JYVÄSKYLÄ

0207 558 180http://www.descom.fi/
Descom on uuden ajan markkinointi- ja teknologiayritys. Rakennamme asiakaspolkuja monikanavaisessa maailmassa. Olemme riittävän pieniä välittämään ja riittävän isoja kantamaan. Liikevaihtomme oli 41 miljoonaa euroa vuonna 2013 ja henkilöstöä on yli 200 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa. Vuonna 1997 perustettu Descom Oy on osa Descom Groupia, jonka pääomistaja on suomalainen pääomasijoitusyhtiö Sentica Partners. descom.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Descom Oy

Descom panostaa kansainväliseen kasvuun8.10.2014 08:00:00 EESTTiedote

Markkinointi- ja teknologiayritys Descom Oy hakee kasvua myös kansainvälisiltä markkinoilta. Descom vahvistaa organisaatiotaan Suomen lisäksi Ruotsissa ja Puolassa. Yritys on toteuttanut K-rauta AB:lle ratkaisuja, joiden avulla rautakauppaketju pyrkii toimialansa johtavaksi digitaaliseksi tavarataloksi. Descom on solminut myös merkittävän puitesopimuksen suuren ruotsalaisyrityksen kanssa, jolle se toimittaa verkkokauppoja sekä monikanavaista myyntiä ja asiakaskokemusta tehostavan palvelukokonaisuuden.

Merit Consulting ja Descom yhteistyöhön10.2.2014 10:09:19 EETTiedote

Joulukuussa allekirjoitetulla yhteistyösopimuksella Merit Consulting Oy ja Descom Oy käynnistävät järjestelmien infrastruktuuria koskevan yhteistyön. Jatkossa Descom toimii Meritin alihankkijana ja yhteistyökumppanina järjestelmien infrastruktuuriasioissa. Meritin ja Descomin tiivis yhteistyö takaa, että normaalisti haasteellinen infrastruktuurin ja sovellusosaamisen harmaa alue saadaan katettua asiakasta tyydyttävällä tavalla.