Vaasan kaupunki - Vasa stad

Det nya året tas emot utan stadens fyrverkeri

Dela

Stadens traditionella nyårsfyrverkeri ordnas inte i år i Vasa. Med beslutet försöker man påverka att människor skulle fira nyår på ett säkert sätt i den närmaste kretsen.

Varje år har hundratals stadsbor samlats vid Fiskstranden och fängelsestranden för att följa den populära fyrverkerishowen.

- Coronasituationen i Vasa är i nuläget bra, tack till alla Vasabor som på ett föredömligt sätt har följt restriktionerna och rekommendationen om munskydd. Dock måste vi i fråga om coronaviruset leva försiktigt under en lång tid ännu, påminner stadsdirektör Tomas Häyry.

Stadsdirektören önskar att stadsborna på grund av den exceptionella situationen firar nyår i den närmaste kretsen.

- Det är väldigt beklagligt att evenemang måste ställas in. Förhoppningsvis har alla Vasabor trots situationen en trevlig och säker nyårsfest med den egna familjen eller bekantskapskretsen, säger Häyry.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum