Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diak aloittaa ukrainan kielen asioimistulkkien kouluttamisen

Jaa

Syksyllä 2023 aloittavassa asioimistulkkauksen ryhmässä on mahdollista opiskella ukrainan ja suomen kielten väliseksi asioimistulkiksi.

Ukrainan sodan myötä Suomeen on saapunut paljon ukrainankielisiä pakolaisia. Viranomaisten ja pakolaisia auttavien järjestöjen keskuudessa on ilmennyt kasvanut tarve ukrainan kielen taitoisille asioimistulkeille.

Diakonia-ammattikorkeakoulu vastaa tarpeeseen osaltaan lisäämällä ukrainan kielen asioimistulkkauksen koulutuksen tulkkauskieliin keväällä 2023 hakuun tulevassa koulutuksessa.

– Asioimistulkkauksen korkeakoulutuksella on perinteisesti vastattu Suomessa asuvien maahanmuuttajien pitkän aikavälin tulkkaustarpeisiin. Siksi on luontevaa lisätä myös ukraina yhdeksi tarjotuksi kielivaihtoehdoksi, sanoo Diakin tulkkausalan koulutuspäällikkö Raija Roslöf.

Asioimistulkkauksen korkeakoulutuksessa toinen työkieli on aina suomi, ja hakijan on osattava sekä suomea että yhtä tarjolla olevista työkielistä. Toisen työkielen taito testataan valintakokeessa.

– Suosittelemme kaikkia ukrainan ja suomen kieltä taitavia tutustumaan koulutusohjelmaan ja hakemaan mukaan, jotta Suomeen saadaan riittävästi osaavia, koulutettuja tulkkeja.

Tutkinto on mahdollista suorittaa kaikilta Diakin kampuksilta (Helsinki, Pori, Oulu, Pieksämäki) käsin monikampustoteutuksena. Koulutukseen haetaan seuraavan kerran yhteishaussa 15.–30.3.2023. Lue lisää tulkki (AMK), asioimistulkkaus -tutkinnosta Diakin sivuilta.

Tulkkausalan perusteita avoimessa AMK:ssa

Diakin avoin AMK tarjoaa syksyllä 2022 asioimistulkkauksen perusteiden 15 opintopisteen laajuisen osaamiskokonaisuuden. Opiskelija saa perusvalmiudet tulkin etiikasta, ammatillisuudesta sekä tulkkauksen lajeista ja menetelmistä. Kokonaisuus sopii kaikille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita tulkkausalasta tai tarvitsevat tulkkausalan osaamista.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme