Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diakin ensisijaisten hakijoiden määrä pysyi ennallaan yhteishaussa

Jaa

Syksyn yhteishaku päättyi 15.9.2021. Diakonia-ammattikorkeakoulussa oli tarjolla 365 aloituspaikkaa sosiaali-, terveys- ja kirkon aloilla Helsingissä, Porissa ja Oulussa.

Diakiin haki yhteensä 4139 hakijaa, joista 1040 haki ensisijaisesti Diakiin. Hakijoiden kokonaismäärä laski valtakunnallisesti verrattuna edelliseen yhteishakuun. Opiskelupaikkoja oli tarjolla koko maassa enemmän kuin viime syksynä.

Diakissa kaikkien hakijoiden määrä laski jonkin verran syksystä 2020, mutta ensisijaisten hakijoiden määrä pysyi samalla tasolla.

Vetovoimaisin koulutus kaikkien hakijoiden osalta oli sosionomi (AMK), diakoniatyö -tutkinto, joka oli suosituin myös viime vuonna. Suosituimpiin hakukohteisiin kuuluivat myös sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan tutkinnot.

Diakin suosituin hakukohde ensisijaisissa hakijoissa mitattuna oli lähihoitajataustaisille suunnattu sairaanhoitaja (AMK) -koulutus, joka oli myös valtakunnallisesti suosituin sairaanhoitajakoulutus samalla mittarilla.

– Olemme erityisen iloisia siitä, että terveysalan koulutuksemme kiinnostivat hakijoita. On tärkeää, että osaavia sairaanhoitajia, diakonissoja ja terveydenhoitajia valmistuu työmarkkinoille jatkossakin, sanoo Diakin rehtori, toimitusjohtaja Elina Juntunen. 

Opiskelijavalinnat 

Syksyn yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla. Ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen AMK-valintakoe järjestetään tämänhetkisen tiedon mukaan Diakin Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla 3.–4.11.2021. Mikäli koronatilanteesta aiheutuu muutoksia kokeen tai valintojen toteutukseen, ilmoitamme tästä lähempänä nettisivuillamme. 

Lähihoitajataustaisten sairaanhoitaja (AMK) -tutkintoon hakeneille on erillinen kaksiosainen valintakoe 

Tämän lisäksi 40 % suomenkielisten sosiaali-, terveys- ja kirkon alan koulutusten uusista opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla.    

Valinnan tulokset 

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 26.11.2021. Kerromme nettisivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise netissä.   

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.   

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää.   

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 3.12.2021 klo 15 mennessä.   

Lisätiedot 

Hakijalle-sivut 
Diakin hakijapalvelut, hakijapalvelut@diak.fi, p. 0400 725 384 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Puhevammaisten ihmisten osallisuutta lisätään tuella ja aidolla kohtaamisella6.10.2021 14:30:00 EEST | Tiedote

Puhevammaisten ihmisten osallisuutta helpottavat monet tekniset apuvälineet ja tulkkipalvelut. Osallisuuden parantamisessa riittää silti edelleen myös tehtävää. Kansainvälisenä puhevammaisten päivänä julkaistava Dialogin uusi teemanumero ”Osallisuuden asialla” antaa puheenvuoron puhevammaisille ihmisille itselleen ja juhlistaa Diakin puhevammaisten tulkkauksen ja asioimistulkkauksen koulutusten 10-vuotista taivalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme