Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diakin Oulun-kampuksen sairaanhoitajakoulutus kiinnosti hakijoita yhteishaussa

Jaa

Kevään toinen korkeakoulujen yhteishaku päättyi keskiviikkona 31.3.2021. Diakonia-ammattikorkeakoulun Oulun-kampuksella oli haussa 50 aloituspaikkaa sairaanhoitajakoulutukseen.

Yhteishaussa Oulun-kampukselle haki yhteensä 337 hakijaa, joista 93 hakeutui ensisijaisesti Diakiin opiskelemaan.

Kaikille Diakin yhteishaussa mukana oleville kampuksille Helsinkiin, Ouluun, Pieksämäelle, Poriin ja Turkuun haki yhteensä 5 133 hakijaa. Vetovoiman, eli hakijamäärän suhteessa aloituspaikkoihin, Diak sijoittui kaikkien hakijoiden osalta neljänneksi vertailussa muihin ammattikorkeakouluihin. Lukuihin saattaa vielä tulla tarkennuksia.

– Olemme erityisen tyytyväisiä siitä, että vaikka koronatilanteen myötä sairaanhoitajan työ on saanut paljon negatiivistakin mediahuomiota, sen vetovoima- ja hakijamäärät eivät Oulussa hurjasti laskeneet. Helsingin-kampuksella sairaanhoitajakoulutus oli jopa vetovoimaisin haussa ollut koulutuksemme, kertoo toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Kevään yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla. Ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen AMK-valintakoe järjestetään koronatilanteen niin salliessa Diakin Oulun-kampuksella 31.5.–4.6.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kutsu: Opi käyttämään suomalaisten hyvinvoinnin jakaantumista havainnollistavaa karttapalvelua13.4.2021 09:15:16 EEST | Kutsu

Millaista tietoa eri alueiden hyvinvoinnin jakaantumisesta on saatavilla? Miten tietoa voi hyödyntää päätöksenteon tai esimerkiksi alueellisen median tiedontuotannon tukena? Diakonia-ammattikorkeakoulu kutsuu päättäjät, paikallistoimittajat, viranhaltijat, hanketoimijat, palveluiden kehittäjät, opettajat, opiskelijat ja kaikki hyvinvoinnin jakaantumisesta kiinnostuneet webinaariin tiistaina 20.4. klo 13–14.30 kuulemaan Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelusta, joka tuottaa tutkittua tietoa eri kuntien, seutukuntien ja maakuntien huono-osaisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme