Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diakin toiminta Itä-Suomessa jatkuu alueellisen DiakHub-yksikön kautta

Jaa

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus on yksimielisesti päättänyt 26.10.2021 järjestetyssä kokouksessaan uudistaa Diakin kampusrakennetta toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntusen esityksen mukaisesti.

Pieksämäellä säilyy Diakin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI) keskittyvä DiakHub-yksikkö, jonka kautta toteutetaan koulutustoimintaa Itä-Suomen alueella. Jatkossa Diakilla on kampukset Helsingissä, Oulussa ja Porissa.

– Diak haluaa jatkaa toimintaa Itä-Suomessa. Se on meille merkittävä alue, jossa on tarvetta ja kysyntää Diakin osaamiselle, sanoo Elina Juntunen.

Muutostarpeen perusteena on muun muassa varautuminen kiristyvään taloustilanteeseen. Diak pyrkii ennakoimaan rahoituksen vähenemistä ja turvaamaan toimintaedellytyksensä pitkällä aikavälillä.

Alueellinen DiakHub-yksikkö vie koulutusta sinne, missä on tarvetta

Diakilla on nykyisellään kampukset Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Päätöksen myötä Diakin Turun-kampuksen toiminta siirtyy Helsinkiin vuoden 2023 aikana. Pieksämäen-kampus muuttuu alueelliseksi DiakHub-yksiköksi, jossa lähdetään pilotoimaan uudenlaista toimintamallia yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa.

– Alueellinen DiakHub-yksikkö vie koulutusta ja TKI-toimintaa sinne, missä sille on tarvetta. Alueellisen DiakHubin avulla toteutamme Diakin strategian mukaisia tavoitteita Itä-Suomessa jatkossakin, Elina Juntunen sanoo.

Lue lisää alueellisesta DiakHubista tiedotteen liitteestä.

​Uuden kampusrakenteen mukainen toiminta alkaa vuonna 2023

Diakin nykyisen Pieksämäen-kampuksen koulutustoiminta tulee kampusrakennepäätöksen mukaisesti muuttumaan ja kehittymään alueen tarpeiden mukaisesti.

– Aloituspaikkoja tulee vielä ensi vuonna Pieksämäen-kampukselle. ​Nämä opiskelijat valmistuvat vuosien 2025–2026 aikana, Juntunen kertoo.

Vuodesta 2023 alkaen Itä-Suomessa alkavat koulutukset ja niiden toteutus suunnitellaan yhdessä alueen kumppaneiden kanssa.

Kampusrakenneratkaisu ei aiheuta irtisanomisia. Muutos voi vaikuttaa Pieksämäen-kampuksen henkilöstön ensisijaiseen työpisteeseen. Tulevaisuudessa henkilöstön työpiste voi olla jollakin muulla Diakin kampuksella. Käytännön asiat tarkentuvat muutosprosessin seuraavissa vaiheissa.

Pieksämäen-kampuksella työskentelee tällä hetkellä 33 henkilöä ja opiskelee 369 opiskelijaa. Pieksämäen-kampuksen opiskelijat ja henkilöstö ovat hajaantuneet ympäri Itä- ja Keski-Suomea. Pieksämäellä asuu noin 18 % Pieksämäen-kampuksen työntekijöistä (6 henkilöä) ja noin 10 % kampuksen opiskelijoista (38 henkilöä).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Paperittomien henkilöiden sosiaalisia oikeuksia selvitetään valtioneuvoston tilaamassa tutkimushankkeessa24.11.2021 09:50:57 EET | Tiedote

Paperittomien henkilöiden saamissa julkisissa palveluissa on alueellisia eroja ja kirjavia käytäntöjä, mikä johtaa eriarvoisuuteen ja vaikeuttaa sote-ammattilaisten työtä. Valtioneuvoston tilaamassa ja rahoittamassa tutkimuksessa tarkastellaan paperittomien oikeuksien toteutumista sosiaalihuollon osalta ja annetaan ratkaisuehdotuksia päätöksenteon tueksi.

Oppilaiden osallisuus vahvistuu opettajan digitaitoja kehittämällä. Kutsu webinaariin 24.11.202110.11.2021 08:06:00 EET | Tiedote

Korona-aika ei ole jättänyt epäselväksi, että digitaalinen syrjäytyminen on todellisuutta, ja kouluilla on tärkeä rooli digi-pudokkuuden estämisessä sekä osallisuuden vahvistamisessa. Webinaarissa "Tuntisuunnitelmat tuuletukseen! Ratkaisuja koronanjälkeiseen oppimiseen ja osallisuuteen" kuullaan oppilaiden, opettajien ja asiantuntijoiden puheenvuoroja nykyaikaisesta digiosallisuudesta. Tervetuloa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme