Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diakin Turun-kampuksen tulkkikoulutus kasvatti hakijalukujaan kevään yhteishaussa

Jaa

Kevään toinen korkeakoulujen yhteishaku päättyi keskiviikkona 31.3.2021. Diakonia-ammattikorkeakoulun Turun-kampuksella oli haussa 34 aloituspaikkaa tulkki (AMK) -koulutukseen. Koulutuksen hakijamäärä ja vetovoima kasvoivat viime kevään luvuista.

Yhteishaussa Turun-kampukselle haki opiskelemaan yhteensä 154 hakijaa viittomakielen ja puhevammaisten tulkkausta, joista 55 haki ensisijaisesti Diakiin. Kampuksen kokonaishakijamäärä ja vetovoima kasvoivat viime kevään luvuista.

Kaikille Diakin yhteishaussa mukana oleville kampuksille Helsinkiin, Ouluun, Pieksämäelle, Poriin ja Turkuun haki yhteensä 5 133 hakijaa. Vetovoiman, eli hakijamäärän suhteessa aloituspaikkoihin, Diak sijoittui kaikkien hakijoiden osalta neljänneksi vertailussa muihin ammattikorkeakouluihin. Lukuihin saattaa vielä tulla tarkennuksia.

– On ilo huomata, että Diakin arvomaailma ja työllistymistä tukevat koulutusohjelmat puhuttelevat hakijoita myös pandemia-aikana. Tämä näkyy esimerkiksi Turun-kampuksen tulkkikoulutuksen vetovoiman ja hakijamäärän kasvuna, iloitsee toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Kevään yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla. Niistä löytyy lisätietoa Diakin nettisivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kutsu: Opi käyttämään suomalaisten hyvinvoinnin jakaantumista havainnollistavaa karttapalvelua13.4.2021 09:15:16 EEST | Kutsu

Millaista tietoa eri alueiden hyvinvoinnin jakaantumisesta on saatavilla? Miten tietoa voi hyödyntää päätöksenteon tai esimerkiksi alueellisen median tiedontuotannon tukena? Diakonia-ammattikorkeakoulu kutsuu päättäjät, paikallistoimittajat, viranhaltijat, hanketoimijat, palveluiden kehittäjät, opettajat, opiskelijat ja kaikki hyvinvoinnin jakaantumisesta kiinnostuneet webinaariin tiistaina 20.4. klo 13–14.30 kuulemaan Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelusta, joka tuottaa tutkittua tietoa eri kuntien, seutukuntien ja maakuntien huono-osaisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme