Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diakin vuosikatsaus kertoo, miten korkeakoulu mukautui pandemiaan

Jaa

Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen ja jää historiaan pandemian vuotena. Diakin vuosikertomus 2020 valottaa muun muassa sitä, kuinka Diakin toiminta muuttui pandemian myötä monella tavalla.

COVID-19 muutti lyhyessä ajassa maailmaa ja ihmisen käyttäytymistä ja sen vaikutus näkyi myös Diakin toiminnassa monella tavalla. Pandemia kiritti esimerkiksi opetuksen digitalisaatiota. Maaliskuussa 2020 koulutustoiminta ja palvelut siirtyivät verkkoon nopeasti.

– Diakilaisten vahva verkko- ja digiosaaminen mahdollistivat sujuvan ja keskeytyksettömän siirtymän uuteen tilanteeseen. Diakin digikyvykkyyttä on kehitetty jo pitkään ja toiminta verkossa on ollut monille tuttua, kertoo toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta Diakin tulokset olivat hyvällä tasolla ammattikorkeakoulujen vertailussa. Diakin opiskelijat suorittivat tutkintonsa kaikista ammattikorkeakouluista parhaiten määräajassa (77 % valmistuneista). Jatkuvan oppimisen opintopisteitä kasvatimme edellisvuoteen verrattuna 3 000 pisteellä.

Pandemia asetti toisaalta myös haasteita. Vuosi oli monelle opiskelijalle vaikea esimerkiksi yksinäisyyden kokemusten vuoksi.

– Näihinkin haasteisiin Diakissa lähdettiin pohtimaan ratkaisuja jo heti pandemian puhjettua. Diakin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI) kohdentui vaikuttavalla tavalla pandemiaolojen ja niiden seurausten hoitamiseen. Loppuvuodesta 2020 saamamme merkittävät rahoituspäätökset osoittivat, että Diakia tarvitaan poikkeuksellisina aikoina, Juntunen toteaa.

Diakin TKI-hankkeiden sisällöt koskivat ajankohtaisia teemoja, kuten työ- ja opiskelupaikan ulkopuolella olevan väestön osallisuuden ja työkykyisyyden tukemista, korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin edistämistä ja pudokkuuden ehkäisemistä sekä vaikeissa olosuhteissa työskentelevien yrittäjien muutostilanteiden tukemista.

Vuosi 2020 oli Diakille myös laadun vuosi. Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi toteutti Diakin uusinta-auditoinnin ja antoi Diakille laatuleiman.

– Korkeakoulumme laatujärjestelmän kokonaisuus arvioitiin edistyneelle tasolle. Sijoitumme laatuarvioinnissa Suomen kolmen parhaan korkeakoulun joukkoon, Juntunen iloitsee.

Poikkeuksellinen vuosi tarjosi Diakille uusia mahdollisuuksia ja monia haasteita.

– Digitaalisuuden hyödyntämistä tulemme vahvistamaan, mutta tärkeää on tehdä se huomioiden ihmisten kokemukset ja yhteisöllisyyden tarpeet. Pandemian jälkeinen yhteiskunnallinen tulee olemaan haastava, mutta Diakilla on osaamista ja vahvuutta vastata myös uusiin kompleksisiin ongelmiin, Juntunen sanoo.

Diakin vuosikatsaus 2020

Diakin katsaus vuoteen 2020 on julkaistu tänään 7.5.2021 osoitteessa vuosikatsaus2020.diak.fi. Se kiteyttää Diakin toiminnan viime vuodelta sisältäen rehtorin katsauksen, avainlukuja ja kohokohtia Diakin monipuolisesta toiminnasta. Mukana on opiskelijoiden, henkilökunnan ja sidosryhmän edustajan haastatteluja, jotka konkretisoivat vuosikertomusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Monikulttuurisuus haastaa ohjaus- ja neuvontatyötä26.5.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomen väestö ikääntyy ja huoltosuhde heikkenee. Maahanmuuttajien ja monikulttuurisen työvoiman määrä kasvaa lähitulevaisuudessa, mikä avaa yhteiskunnalle sekä uusia mahdollisuuksia että haasteita. Uutuusjulkaisussa tarkastellaan monikulttuurisen ohjaustyön kehittämistä koulutuksen avulla. Näkökulmina ovat esimerkiksi kielitietoinen ja omakielinen ohjaus ja verkostotyö osana ammatillista kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme