Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi

Diakonia-ammattikorkeakoululta edellytetään uusinta-auditointia

Jaa
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus on toteuttanut Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) auditoinnin. Laatujärjestelmän auditoinnin suoritti kansallinen auditointiryhmä. Arviointiraporttiin perustuen korkeakoulujen arviointijaosto edellyttää Diakilta uusinta-auditointia. Ammattikorkeakoulun laatujärjestelmä arvioidaan uudelleen 2-3 vuoden kuluttua.

Auditoinnin kohteena oli Diakin laatujärjestelmä, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti.

Auditointiryhmän mukaan Diakin laatujärjestelmän vahvuuksia ovat avoin ja vuorovaikutteinen laatukulttuuri, joka yhdistyy luontevasti strategiaan ja edistää toimintaa keskeisten linjausten suuntaisesti. Arvolähtöisyys ja strateginen tietoisuus ovat varsin läpileikkaavia henkilöstön keskuudessa. Diakin laatujärjestelmä perustuu jatkuvan parantamisen toimintamalliin. Henkilöstö tuntee erittäin hyvin mallin ytimenä olevan jatkuvan kehittämisen kehän (PDCA) ja soveltaa sen vaiheita luontevasti omassa työssään. Koulutuksen ja TKI-toiminnan työelämärelevanssia varmistetaan monipuolisesti OSKE-toimintamallin avulla. Opiskelijoiden osallistuminen työelämälähtöisiin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin on varmistettu opetussuunnitelmauudistuksen avulla.

Auditointiryhmä esittää Diakille muun muassa seuraavia kehittämissuosituksia. Keskeisin laatujärjestelmän toimivuutta vahvistava kehittämiskohde on palautekulttuurin yhtenäistäminen ja kokonaispalautekartan koostaminen.Auditointiryhmä kannustaa Diakia rakentamaan yhteistyössä opiskelijoiden kanssa palautejärjestelmän, jonka tuottamaa tietoa voidaan hyödyntää systemaattisesti opintojaksojen, opetuksen ja koko koulutuksen kehittämisessä. Opiskelijoiden osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksia koulutusprosessin kehittämisessä on monipuolistettava ja vahvistettava. Osana toiminnan ja erityisesti koulutuksen laadun kehittämistä Diakissa on syytä kiinnittää huomiota myös laadullisen palautteen johdonmukaiseen hyödyntämiseen. Diakin tulisi systematisoida laatujärjestelmän tuottaman tiedon analysointia organisaation eri tasoilla, jotta se olisi nykyistä tehokkaammin käytettävissä esimerkiksi tiedolla johtamisen tarpeisiin.

Korkeakoulujen arviointijaosto edellyttää, että uusinta-auditointi kohdistuu seuraaviin auditointikohteisiin: laatujärjestelmän kytkeytyminen strategiseen johtamiseen, tutkintotavoitteinen koulutus sekä yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja aluekehitystyö. Lisäksi uusinta-auditoinnissa tarkastellaan laatujärjestelmän kokonaisuutta.

Diakonia-ammattikorkeakoulu auditoitiin edellisen kerran vuonna 2009. Korkeakoulujen laatujärjestelmien auditoinnit käynnistettiin Suomessa vuonna 2005, ja auditointeihin ovat osallistuneet kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut. Auditointiraportti on luettavissa Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen verkkosivuilla http://www.karvi.fi/ viimeistään 18.5.2017.

Lisätietoja:

Korkeakoulujen arviointijaoston puheenjohtaja Jouni Välijärvi, puh. 050 567 7210, jouni.valijarvi(at)jyu.fi

Auditointiryhmän puheenjohtaja Susanna Niinistö-Sivuranta, puh. 050 5115 382, susanna.niinisto-sivuranta(at)helsinki.fi

Auditoinnin projektipäällikkö Kirsi Mustonen, puh. 029 533 5515, kirsi.mustonen(at)karvi.fi

Raporttien tilaukset: assistentti Arja Bilund, puh. 029 533 5503, arja.bilund(at)karvi.fi

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi
PL 28
00101 HELSINKI

029 533 5500http://karvi.fi

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on itsenäinen koulutuksen arviointiviranomainen, joka toimii Opetushallituksen erillisyksikkönä. Karvi toteuttaa koulutukseen sekä opetuksen ja koulutuksen järjestäjien toimintaan liittyviä arviointeja varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Arviointikeskus koostuu arviointineuvostosta, korkeakoulujen arviointijaostosta ja kolmesta osaamisyksiköstä: yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen, ammatillisen koulutuksen sekä korkeakoulutuksen ja vapaan sivistystyön yksiköstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi

Mistä suomalainen varhaiskasvatuksen laatu koostuu? - Suomalaiset varhaiskasvatuksen laadun indikaattorit julkaistaan ensimmäistä kertaa22.10.2018 08:00:00 EEST | Tiedote

Varhaiskasvatuksen laatu puhuttaa julkisessa keskustelussa. Varhaiskasvatusta ja sen laatua voidaan kuitenkin tarkastella ja arvioida vain, jos tiedetään, mitä laadulla tarkoitetaan. Karvi julkaisee Varhaiskasvatuksen laadun arvioinnin perusteet ja suositukset -asiakirjan 25.10.2018. Se pitää sisällään ensimmäistä kertaa laajan tutkimuskoonnin siitä, mistä suomalaisen varhaiskasvatuksen laatu koostuu.

KUTSU: Pohjoismaiden PISA- ja TIMSS-tulokset vertailussa Northern Lights -konferenssissa 27.–28.9.13.9.2018 08:00:00 EEST | Kutsu

Tervetuloa Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) ja Pohjoismaisen arviointiverkoston järjestämään Northern Lights -konferenssiin, jossa käsitellään Pohjoismaiden uusimpia PISA- ja TIMSS-oppimistuloksia. Puheenvuorojen keskeisiä teemoja ovat opettajan rooli, motivaatio, digitalisaatio ja sosiaaliset erot kaupunkien ja maaseudun välillä. Konferenssissa julkaistaan raportti Northern Lights on TIMSS and PISA 2018. Kyseessä on ainoa julkaisu, jossa verrataan eri Pohjoismaiden PISA- ja TIMSS-tuloksia ja niiden taustamuuttujia. Aika: to–pe 27.–28.9.2018, torstaina klo 13–18 ja perjantaina klo 8.45–13 Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Espoo Tuloksia esittelevät ja kommentoivat raportin kirjoittajat ja kutsuvieraspuhujat pohjoismaisista yliopistoista sekä asiantuntijat OECD:stä ja IEA:sta. Tapahtumaan osallistuu 120 opetushallinnon ja tutkimuksen edustajaa eri Pohjoismaista. Tilaisuuden juontaa Kirsi Heikel. Tapahtuma on englanninkielinen. Konferenssin ohjelma Konferenssin ja rap

En kvalitetsstämpel till Högskolan på Åland – arbetslivskontakterna och en strävan att möta arbetslivets behov är högskolans styrka27.8.2018 08:00:00 EEST | Tiedote

En nordisk auditeringsgrupp tillsatt av Nationella centret för utbildningsutvärdering (NCU) har genomfört en auditering av Högskolan på Åland. NCU har beviljat högskolan en kvalitetsstämpel som gäller i sex år från och med den 23 augusti 2018. Högskolan på Ålands kvalitetssystem uppfyller de nationella kriterierna för kvalitetshantering som fastställts för högskolor och motsvarar de europeiska principerna och rekommendationerna.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye