Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen Hetkinen-joulukampanja kerää varoja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi

Jaa

Suomessa on 60 000 nuorta vaarassa syrjäytyä. Koronavuosi on vaikeuttanut näiden nuorten tilannetta entisestään. Lahjoittamalla voimme auttaa nuoria kohti opiskelu- tai työelämää.

- Koronan vaikutukset näkyvät nuorten elämässä paljon kovempina kuin aikuisilla. Nuorten työllisyystilanne on heikentynyt ja mielenterveysongelmat lisääntyneet. Samalla palveluiden jonot ovat pidentyneet ja sosiaaliset kontaktit vähentyneet. Monilta osin apu on liukunut näiltä nuorilta entistäkin kauemmaksi. Pandemian myötä moni nuori on jäänyt yksin kotiin. Nyt jos koskaan pitää nuoria auttaa, Vamoksen johtaja Terhi Laine sanoo.

Hetkinen -joulukampanja haluaa pysäyttää kiireiset ihmiset tärkeän asian äärelle

Lahjoitusten avulla Diakonissalaitos tarjoaa vaikeaan asemaan joutuneille nuorille yksilöllistä tukea Vamos-valmennuksen ja Amigo-mentoroinnin kautta. Jo 11 paikkakunnalla (Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Rovaniemi, Siilinjärvi, Tampere, Turku ja Vantaa) toimiva Vamos tavoittaa noin 2000 nuorta vuosittain.

- Vamoksesta nuori saa oman valmentajan, tukea elämän hallintaan sekä ohjausta työ- ja opiskelupolulle. Työmme on vaikuttavaa, sillä yli 80 prosenttia nuorista kokee elämänsä muuttuneen paremmaksi ja yli puolet löytää koulutus- ja urapolulle, Laine kertoo.

Kampanja käynnistyy 1.12. Tekojen Tiistaina (#tekojentiistai, #GivingTuesday), jolloin kansainvälisesti kohdistetaan huomio hyvän tekemiseen esimerkiksi ilahduttamalla muita, auttamalla tai lahjoittamalla.

- Kampanjassa ei ole yksin kysymys rahasta. Jokainen lahjoitus on myös ele välittämisestä ja siitä, että kannamme vastuuta nuoristamme, Terhi Laine sanoo.

Hetkinen aikaa turvallisen aikuisen kanssa voi muuttaa nuoren elämän suunnan, kääntää toivottomuuden toivoksi.

”Sanotaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Minä kuitenkin synnyin suomalaiseen perheeseen, johon yhdenkään lapsen ei pitäisi syntyä.”

”Vasta 22-vuotiaana sain apua mielenterveysongelmiini. Useamman diagnoosin ja lääkkeiden kanssa palasin kotiin. Olin sairaslomalla ja yksin. Minulla ei ollut tukiverkostoa eikä tekemistä. Elämälläni ei tuntunut olevan mitään merkitystä.”

”Olin valtavan onnellinen, kun sain tietää, että juuri minut oli valittu opiskelemaan. Vihdoinkin pääsisin elämässäni eteenpäin. Tiesin, etten varmasti olisi onnistunut tässä ilman valmentajani apua. Sitten kun aikanaan valmistun, haluaisin tehdä työtä, jossa saisin auttaa nuoria. Olen saanut itse niin paljon apua, että haluaisin jakaa apua myös muille.”

Lue koko nuoren Marian tarina: www.hdl.fi/hetkinen/kirje-marialta/

Lahjoitustavat:

Tilisiirtona keräystilille FI85 2065 1800 1084 62 (Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr)
Verkkolahjoituksella www.hdl.fi/hetkinen
Yritysten verkkolahjoitus: www.hdl.fi/lahjoita/yrityslahjoitus/
Tekstiviestillä: Tekstaa sana TOIVO numeroon 16499 (lahjoitus 20 e)
MobilePaylla numeroon 61 611

Keräyslupa: RA/2019/120, myönnetty 7.2.2019, Poliisihallitus. Voimassa 1.6.2019-31.5.2021 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Lahjoitukset käytetään vuosien 2020-2021 aikana kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi

Kampanjan video

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Terhi Laine, Vamoksen johtaja,
terhi.laine@hdl.fi, puh. 040 023 7775

Laura Niemi, viestintäjohtaja,
laura.niemi@hdl.fi, puh. 050 3738 602

Pertti Keinänen, varainhankinnan asiantuntija,
pertti.keinanen@hdl.fi, puh. 050 325 0183

Iiris Kivimäki, varainhankinnan asiantuntija (yritysyhteistyö),
iiris.kivimaki@hdl.fi, puh. 050 582 6396

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Kokoelmaraportit kuvittavat Diakonissalaitoksen ainutlaatuista historiaa14.1.2021 08:00:00 EETTiedote

Diakonissalaitos on toiminut Helsingissä vuodesta 1867. Laitoksen historiallinen esinekokoelma on kuvattu ja koottu kahdeksi raportiksi. Kokoelmaraportti I muodostaa kuvallisen kertomuksen Diakonissalaitoksen vaiheista 1950-luvun lopulle, Kokoelmaraportti II on teemallinen; esineet ovat pääsääntöisesti käyttöesineitä, joiden käyttöpaikka on ollut Diakonissalaitoksessa tai käyttäjä/omistaja on ollut Sisarkodin jäsen.

Diakonissalaitokselta uusia avauksia maahantulijalapsen ja -perheen tukemiseen. ”Toivon, että mun aurinko vähän paistaa, nyt on ollut ihan pimeää, vieläkin!” – 16-vuotias turvapaikanhakijanuori16.11.2020 09:00:00 EETTiedote

Mediatiedote 16.11.2020 klo 09.00. Diakonissalaitos on julkaissut artikkelikokoelman, jonka sisällöt kumpuavat sen työssä vuosien varrella tehdyistä havainnoista lastensuojelussa, alaikäisten turvapaikanhakijoiden palveluissa ja traumatisoituneiden kuntoutuksessa. Punaisena lankana artikkelikokoelman taustalla on vuoden 2015 tilanne, jolloin Eurooppaan saapui 95 000 alaikäistä yksin tullutta turvapaikanhakijaa. Heistä hieman yli 3 000 päätyi Suomeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme