Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen Hetkinen-joulukampanja kerää varoja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi

Jaa

Diakonissalaitoksen Hetkinen-joulukampanja haluaa pysäyttää ihmiset hetkiseksi nuorten asian äärelle. Maanantaina 28.11.2022 käynnistyvä kampanja kerää lahjoituksia Suomessa tehtävään työhön nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Kampanja toteutetaan jo kolmantena jouluna.

Kampanjalla kerättyjen lahjoitusten avulla Diakonissalaitos tarjoaa vaikeaan asemaan joutuneille nuorille yksilöllistä tukea mm. Vamos-valmennuksen avulla. Eri puolilla Suomea 11 paikkakunnalla toimiva Vamos tavoittaa noin 2000 nuorta vuosittain.

Yhä useampi kokee yksinäisyyttä ja haasteita mielenterveydessä. Tutkitusti vaikeudet kasaantuvat nuorten keskuudessa yhä pienemmälle joukolle yhä rankemmin”, Vamos-palveluiden johtaja Terhi Laine kertoo. 

Vamoksen työ perustuu kiireettömään kohtaamiseen. Jokainen Vamoksessa aloittava nuori saa tuekseen oman valmentajan, jolla on aikaa tutustua häneen. Yhdessä etsitään polkua koulutukseen, työhön tai tasapainoiseen arkeen – aina nuoren ehdoilla. Työ on vaikuttavaa, sillä 86 % prosenttia nuorista kokee elämänsä muuttuneen parempaan suuntaan palvelun aikana ja noin puolet löytää koulutus- ja urapolulle. 

“Elämä tuntui toivottomalta. En liikkunut huoneestani lähes kahdeksaan vuoteen. Vamoksessa vihdoin koin, että valmentajat olivat minua varten, ja luottamus muihin ihmisiin palautui pikkuhiljaa”, sanoo nyt 22-vuotias Erhan Daler. 

Lue Erhanin koko tarina: https://www.hdl.fi/hetkinen/erhanin-tarina/ 

Anna joulun tärkein lahja ja lahjoita nuorelle tulevaisuus! 

#hetkinen #autanuorta 

Lahjoitustavat:

  • Tilisiirtona keräystilille FI85 2065 1800 1084 62 (Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr)
  • Verkkolahjoituksella www.hdl.fi/hetkinen
  • Yritysten verkkolahjoituksella: www.hdl.fi/yrityslahjoitus
  • Tekstiviestillä: Tekstaa sana TOIVO numeroon 16499 (lahjoitus 20 e)
  • Mobile Paylla numeroon 60 813 

Rahankeräyslupa: RA/2021/556. Lupa on myönnetty 29.4.2021 ja se on voimassa toistaiseksi koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. 

Lisätietoa 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Laine, johtaja, Vamos, 0400 237 775, terhi.laine@hdl.fi
Jenni Sarolahti, viestintäpäällikkö, 050 372 0828, jenni.sarolahti@hdl.fi
Tarja Kirmula, varainhankinnan koordinaattori, 050 598 2486, tarja.kirmula@hdl.fi
Iiris Kivimäki, varainhankinnan asiantuntija (yritysyhteistyö), 050 582 6396, iiris.kivimaki@hdl.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Kiireetön kohtaaminen on avain nuorten syrjäytymiskehityksen katkaisemiseen31.1.2023 08:00:55 EET | Tiedote

Diakonissalaitoksen Vamoksen vuosiraportti kertoo pandemia-ajan vaikuttaneen haavoittuvassa asemassa olevien nuorten tilanteeseen monin tavoin. Nuorten Vamos-valmennusten kesto pidentyi keskimäärin kahdeksasta kymmeneen kuukauteen, mutta työ- ja koulutuspoluille siirtyneiden määrä lisääntyi. Polarisoituminen huolettaa edelleen, mutta kiireetön kohtaaminen ja yksilölliseen yhteisöllisyyteen perustuva valmennus tuo tulosta.

Kaksisataa viestiä nuorilta kansanedustajille 19.12.2022 11:08:08 EET | Tiedote

Huoli nuorten hyvinvoinnista on ollut tapetilla jo jonkin aikaa. Yksi ratkaisu nuorten hyvinvoinnin edistämiseen olisi tarjota nuorille enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa heitä koskeviin asioihin. Nuoret itse kokevat, että heidän asiantuntemustaan hyödynnetään aivan liian vähän. Asia selvisi Diakonissalaitoksen Nuorten ohjelman toteuttamalla kiertueella, jossa tavattiin kasvotusten 140 haavoittuvassa asemassa olevaa nuorta ympäri Suomea. Nuoret päättivätkin lähestyä kansanedustajia kierrätettyjen joulukorttien muodossa ja lähettää samalla päättäjille terveisiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme