Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen vastuullisuusraportti 2021: Vastuullisuus on osa strategiaamme

Jaa

Vastuullisuus on kiinteä osa 155-vuotiaan Diakonissalaitoksen toimintaa. Se lähtee arvoistamme ja toimintamme tarkoituksesta. Vuonna 2021 otimme tärkeän askeleen eteenpäin, kun vastuullisuudesta tuli osa konsernin uutta strategiaa.

Diakonissalaitoksella vastuullisuus on ennen kaikkea vaikuttavuutta, joka näkyy asiakkaiden ja henkilöstön hyvinvoinnin pysyvänä muutoksena parempaan.

”Vastuullisuus ei ole irrallinen toiminto, vaan osa Diakonissalaitoksen jokapäiväistä työtä ja johtamista Osana strategian toimeenpanoa tulemme vuoden 2022 aikana kehittämään systemaattisempia vastuullisuuden ja vaikuttavuuden mittareita ja seurantaa”, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Laura Niemi sanoo.

Yhteiskunnallisena toimijana Diakonissalaitoksen on oltava jatkuvassa vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa, niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Tarvitsemme kumppaneita tekemään kanssamme isoja ja pieniä rohkeita vastuullisuustekoja.

”Hienona esimerkkinä viime vuodelta on Sininauhasäätiön kanssa yhteistyössä avattu tilapäismajoitus asunnottomille nuorille. Vastuullisuusteko sai Arvoliiton myöntämän Vuoden vaikuttavin ARVO- teko palkinnon. Lisäksi Vaikuttavuusseura ry palkitsi Diakonissalaitoksen Vamos nuortenpalvelun vuoden yhteiskunnalliseksi vaikuttavuusteoksi”, Niemi kertoo.

Kuluvana vuonna jatkamme yhdessä henkilöstön kanssa laadittua vastuullisuusohjelmaamme. Se sisältää konkreettisia ja mitattavia kehittämistoimenpiteitä, joilla edistämme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita läpi organisaation. Esimerkkeinä mm. hyvinvoinnin lisääminen, kierrätysasteen kasvattaminen, hävikkiruuan vähentäminen, asiakkaiden osallisuuden lisääminen tai yhdenvertaisuuden vahvistaminen koko yhteisömme toiminnassa.

”Näiden tavoitteiden edistämisessä jokaisella työntekijällä on merkittävä rooli. Tavoitteenamme on rohkeasti vahvistaa yhteiskunnallista kädenjälkeämme ja määrätietoisesti pienentää ekologista jalanjälkeämme. Tähän työhön tarvitsemme kaikki mukaan.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Anne Hammad: Paperittomat ja yhdenvertaisuus22.4.2022 13:17:00 EEST | Blogi

Seitsemän vuotta sitten Suomessa tehtiin kiireellä päätöksiä rajojen sulkemiseksi ja turvapaikanhakijoiden suuren määrän ehkäisemiseksi. Turvapaikanhakijoiden tilannetta vaikeutettiin merkittävästi kiristämällä ulkomaalaislakia ja lopettamalla siitä esimerkiksi humanitäärisen suojelun perusteet. Nyt tilannetta yritetään korjata sekä sisäministeriön johdolla että kansalaisaloitteella, ja kaikki tämä on tärkeää. Jokainen yritys parantaa epäinhimilliseksi käynyttä tilannetta on askel eteenpäin.

Kiertolaiselämästä ihmisoikeustoimijoiksi – Kondurin kahdeksanhenkisen romaniperheen elämäntehtävä on edistää romanien ihmisoikeuksia Ukrainassa1.4.2022 14:30:28 EEST | Tiedote

Ukrainalaiset ihmisoikeusaktivistit Zola ja Yulia Kondur vierailevat Suomessa ja ovat tavattavissa haastatteluja varten 5.-10.4. Koko Kondurin perhe on omistanut elämänsä syrjityn romanivähemmistön oikeuksien puolustamiseen. Yulia Kondur on erityisesti romaninaisten ja -tyttöjen oikeuksien edistämisen uranuurtaja Ukrainassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme