Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen vastuullisuusraportti 2022 - Vastuullisuutta läpi organisaation

Jaa
Vastuullisuus on kiinteä osa yli 155-vuotiaan Diakonissalaitoksen toimintaa ja strategiaa. Se lähtee arvoistamme ja toimintamme tarkoituksesta pitää huolta heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä. Vuonna 2022 toimintaympäristömme nopea muutos korosti Diakonissalaitoksen yhteiskunnallista tehtävää.

”Meille vastuullisuus on ennen kaikkea vaikuttavuutta. Haluamme saada aikaan pitkäjänteisiä ja pysyviä muutoksia parempaan niin asiakkaidemme, henkilökuntamme kuin ympäristömme hyvinvoinnissa”, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo.

Johdamme vastuullisuutta tavoitteellisesti osana kaikkea toimintaamme. Konsernin vastuullisuusohjelma edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja sitä toteutetaan osana strategiaamme läpi organisaation. Vastuullisuusohjelmassamme on viisi osa-aluetta: ympäristövastuu, hyvinvoiva ja osaava henkilöstö, asiakkaiden osallisuuden ja toimijuuden vahvistaminen, syrjinnästä vapaa yhteisö sekä yhteiskunnallisen luottamuksen lisääminen. 

Vuonna 2022 kehitimme etenkin vastuullisuuden raportointia.  Tarkensimme vastuullisuusohjelmamme avainmittareita palvelemaan entistä paremmin Diakonissalaitoksen strategiaa ja olennaisten vastuullisuusaiheiden seurantaa. Uusien mittareiden lähtötasot on nyt laskettu ja seuraavaksi tulemme asettamaan tavoitteet tuleville vuosille.

”Tulevaisuudessa etenkin ympäristövastuuseen liittyvät tavoitteet tulevat vaatimaan lisää huomiotamme. Diakonissalaitoksella on vaikuttava sosiaalinen kädenjälki yhteiskunnassamme. On tärkeää, että tulevaisuudessa voimme olla yhtä ylpeitä myös siitä, että ekologinen jalanjälkemme on pienentynyt merkittävästi”, Holmström sanoo. 

Vastuullisuusraporttiin voit tutustua tästä

10 kohokohtaa vuodelta 2022

 

Vaikuttavaa tukea nuorille

  • Nuorten Vamos-toiminta tavoitti intensiivisen valmennuksen piiriin 2 006 nuorta ja nuorta aikuista, joista 746 päätti palvelussa. Heistä 56 prosenttia eteni työ- ja koulutuspoluille. Lue lisää: https://www.hdl.fi/vamos/

Hävikkiruoka kiertoon

Pienempi hiilijalanjälki

  • Diakonissalaitoksen hiilijalanjälki pieneni 10 %. Päästöjen vähenemiseen vaikutti mm. se, että Diakonissalaitos luopui joistain vanhoista kiinteistöistä. Rakentamisessa uudis- ja peruskorjaushankkeissa tehdään analyysit uusiutuvan energian soveltuvuudesta.

Tukea ukrainalaisille

  • Käynnistimme nopeasti hätäapukeräyksen ukrainalaisille ja lahjoitimme itse 100 000 euroa hädässä olevien evakuointiin sekä sota-alueelle jääneiden auttamiseen. Lue lisää: https://www.hdl.fi/lahjoita/ukraina/
  • Aloitimme ystäväperhetoiminnan, jossa suomalainen perhe toimii ystäväperheenä Ukrainaista tulleelle lapsiperheelle. Lue lisää: https://www.hdl.fi/perheiden-parissa/

Turvallisemman tilan periaatteet käyttöön

 Vieraanvaraista perehdytystä

  • Kehitimme henkilöstömme perehdytykseen systemaattisen prosessin luomalla vieraanvaraisen perehdytyksen kehittämisen työkalut. Lupauksemme uudelle työntekijälle on, että meillä häntä odottavat oma perehdyttäjä ja henkilökohtainen perehdytyssuunnitelma. Lue lisää: https://www.hdl.fi/blog/vieraanvarainen-perehdytys/

 Yhdenvertainen palkkaus

 Koulutusta kokemusasiantuntijoille

Koteja asunnottomille

Kulttuuria ja yhteisöllisyyttä

  • Eloa ja iloa! -teemavuosi tuotti kulttuurielämyksiä eri asiakasryhmillemme 55 yksikössä. Vuosi huipentui asiakkaiden, työntekijöiden ja naapuruston yhteiseen Korttelijuhlaan Helsingissä. Lue lisää: https://www.hdl.fi/blog/eloa-ja-iloa-hyvinvointi/


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 3200 henkilöä. Säätiö on yhteiskunnallinen yritys ja kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Euroopan syrjityimmälle vähemmistölle oikeus juomaveteen ei ole itsestäänselvyys - Palkittu romanifeministi Carmen Gheorghe puhujana Maailma kylässä -festivaalilla 28.5.25.5.2023 07:22:05 EEST | Tiedote

Uraauurtavasta työstään International Women of Courage -palkinnolla palkittu romanifeministi, aktivisti ja tutkija Carmen Gheorghe kertoo keynote-puheenvuorossaan romaninaisten aktivismin haasteista ja onnistumisista. Diakonissalaitoksen tukema yhteisötyö romanikylissä on auttanut hiljaa köyhyydessä ja syrjittyinä eläneitä naisia puolustamaan oikeuksiaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme