Helsingin Diakonissalaitos

Diakonissalaitos kokeilee ja etsii rajoja teatterin avulla

Jaa

Mediatiedote 18.8.2017. TÄSSÄ MENEE RAJA - LAULU UNELMIEN HUOMISESTA on esitys, joka juhlistaa Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) taivalta heikoimman puolustajana. Valtaa ja rajoja pohtiva yhteisöllinen teatteriprosessi ja -esitys valittiin osaksi opetus- ja kulttuuriministeriön strategista kokeilua kulttuurin ja taiteen vaikutuksista hyvinvointiin. Koko HDL:n Alppikadun kortteli erilaisine ihmiseen on mukana tuotannossa. Esityspaikkana toimivaan kortteliin voit tutustua jo viikkoa aiemmin Diakonissalaitoksen kaikille avoimessa ja ilmaisessa korttelijuhlassa.

”Tässä menee raja - laulu unelmien huomisesta” juhlistaa Helsingin Diakonissalaitoksen 150-vuotista taivalta heikoimman puolustajana. Elokuussa vain kaksi kertaa esitettävä esitys kysyy, kuka määrittelee paikkamme? Kenellä on oikeus puhua ja ketä kuunnellaan? Miksi on niin pelottavaa ottaa ohjat käsiinsä ja sanoa: Tässä menee raja! Esityksen tekee koko yhteisö yhdessä ulkopuolisten toimijoiden kanssa. 

Diakonissalaitoksella pidettyjen työpajojen, keskustelujen ja kirjoitustehtävien kautta ohjaaja Sirpa Riuttala on etsinyt niin työntekijöiden kuin asiakkaiden tuntoja ja näkökulmia. 

”Laitoksen asiakkaat - yhteiskunnan notkelmiin pudonneet - kokevat rajoja maailmaan ja siellä toimimiseen ihan perustilanteissa, miten heitä katsotaan ja kohdellaan kaupassa ja baarissa. Toisaalta Alppikadun korttelikin sisältää suljettuja ovia. Työntekijöiden tekemä rajaaminen on sitä samaa rajaamista, mitä olisi ollut asiakkaiden kannalta hyvä olla jo lapsena”, Riuttala kuvaa.

Samaa mieltä on myös kulttuurin ja liikunnan tuottaja Anssi Pirttineva Helsingin Diakonissalaitokselta. 

”Henkilökohtaiset ja yhteiskunnalliset rajat ovat näkyvissä kaikkialla. Rajojen vetäminen on myös Helsingin Diakonissalaitoksen hoidollisen kulttuurin tärkeimpiä perustoja. Rajojen asettaminen ja jatkuva uudelleenmäärittely kuuluvat toimivaan yhteisöön, eikä se ole koskaan helppoa. Yhteisön tekemä teatteri auttaa organisaation sisäisen ymmärryksen lisäämisessä sekä avaa ulkopuolisille näkökulmia HDL:n toimintaan ja kulttuureihin”, Anssi Pirttineva sanoo.

Esityksessä yleisö saa kulkea vaikuttavan taiteellisen ja yhteiskunnallisen matkan, joka avaa uusia näkökulmia HDL:n toimintakulttuureihin sekä Diakonissalaitoksen korttelin eri tasoja, kulttuureja ja sen kiehtovaa historiaa.

Tässä menee raja
AIKA: Keskiviikko 30.8.2017 klo 13.00 & 18.00
Esityksen kesto noin 1 h
PAIKKA: Alppikatu 2, 00530 Helsinki, Helsingin Diakonissalaitoksen kortteli. Ulkoilmaesitys.
LIPUT: 10 €, varaukset sähköpostitse: tassameneeraja@hdl.fi ja puh.nro 050 578 1252. Median edustajat pääsevät tilaisuuteen maksutta esittämällä pressikortin tai ilmoittautumalla etukäteen laura.niemi@hdl.fi.

Ohjaus ja konsepti: Sirpa Riuttala

Näyttämöllä: Diakonissalaitoksen asiakkaat ja työntekijät, Koiton Laulu, HOS Big Band, ylioppilasteatterilaisia, vapaaehtoisia.

Lisätietoja:

Sirpa Riuttala, ohjaaja, 050 578 1252
Anssi Pirttineva, kulttuurin ja liikunnan tuottaja, HDL, anssi.pirttineva@hdl.fi, 050 502 7597
Riku Siivonen, päätoimittaja, HDL, riku.siivonen@hdl.fi, 041 548 8890

Liitteenä esityksen juliste.  Esityksen teaser-video: https://www.youtube.com/watch?v=-upHVuSvGQs  

Korttelijuhla juhlistaa 150-vuotista taivalta 24.8.2017

Helsingin Diakonissalaitos viettää tänä vuonna 150-vuotisjuhlaansa. Juhlavuoden päätapahtumamme on Helsingin Alppikadulla vietettävä Korttelijuhla 24.8.2017 klo 11-17. Se on kaikille avoin tilaisuus, jossa juhlivat yhdessä yhteistyökumppanimme, vaikuttajat, asiakkaamme, työntekijämme sekä kaupunkilaiset. Juhlassa tarjoamme kävijöille taidetta, toimintaa, puhetta, ruokaa ja yhteisöllisen tavan viettää päivää. Musiikkiesiintyjinä muun muassa Reino Nordin ja Atomirotta. 

Lisätietoa korttelijuhlasta:

Intendentti ja juhlavuoden koordinaattori Jaana Af Hällström, jaana.af.hallstrom@hdl.fi  040 485 3545 Laura Niemi, viestintäjohtaja, HDL, laura.niemi@hdl.fi , 050 373 8602

Median edustajat ovat tervetulleita myös korttelijuhlaamme ja sen yhteydessä pidettävään seminaariin Taide ja kulttuuri vahvistavat - kokijasta tekijäksi klo 13.00-14.30 (Diakonissalaitoksen kirkko, Alppikatu 2).  Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki seminaariin löytyvät täältä https://www.sttinfo.fi/tiedote/kutsu-medialle-1182017-korttelijuhla-248---taiteen-ja-kulttuurin-vahvistava-voima?publisherId=4268&releaseId=62626461  

Kuvat

Lataa
Tässä menee raja -juliste
Tässä menee raja -juliste
Lataa
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö. Se muodostaa tytäryhtiöineen yhteiskunnallisen konsernin, joka tuottaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluja. Olemme erikoistuneet vaativien erityisryhmien palveluihin, joita kehitämme ennakkoluulottomasti yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Kansalaistoiminta on vahvasti mukana kaikessa toiminnassamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme