Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietoviraston Onnellisten digitalisaatio -artikkelisarja pohtii digitalisaation mahdollisia tulevaisuuksia eri näkökulmista

Jaa
Frank Martela ja Sami Honkonen avaavat Digi- ja väestötietoviraston Onnellisten digitalisaatio -artikkelisarjan. Sarjan ensimmäiset kirjoitukset julkaistaan loka-marraskuussa ja niissä filosofi Martela sekä digitaalisesta asuntokaupasta tunnetuksi tullut yrittäjä Honkonen tarkastelevat digitalisaatiota, ihmisten arkea ja tulevaisuutta kumpikin omasta näkökulmastaan. Artikkelisarjalla Digi- ja väestötietovirasto haluaa tuoda uusia näkökulmia keskusteluun digitalisaation tulevaisuudesta.


Artikkelisarjan aloittaa Frank Martelan teksti onnellisuudesta digitaalisessa ympäristössä. Martela pohtii artikkelissaan sitä, voiko digitalisaatio tehdä ihmisen aidosti onnelliseksi – ja jos voi, niin miten. Martela puntaroi muun muassa digitalisaation uhkia ja mahdollisuuksia inhimillisestä näkökulmasta vuorovaikutusta painottaen.

"Digipalvelu ei saa olla este inhimilliselle vuorovaikutukselle. On asioita, jotka hoituvat selkeästi parhaiten, kun pääsee keskustelemaan niistä ihmisen kanssa", hän linjaa.

Frank Martelan teksti julkaistaan 19.10.2021 Digi- ja väestötietoviraston sivuilla dvv.fi/artikkelit.

Uskaltaako digiin luottaa?

Sarjan toisessa osassa digitaalisesta asuntokaupasta tunnetuksi tullut yrittäjä Sami Honkonen avaa tarkemmin prosessia, jonka lopputuloksena syntyi asiakkaalle täysin digitaalinen kaupankäyntimahdollisuus asunnonhankintatilanteessa. Honkosen yritys DIAS on alan pioneeri, jonka matka onnistumiseen on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Perinteisen toimintatavan digitalisoinnissa yhtenä keskeisenä elementtinä oli asiakkaan luottamuksen voittaminen – onhan kyse ihmisen elämän kenties suurimmasta hankinnasta.

"Kaikkia jännitti. Asuntokaupat ovat tärkeitä. Se on usein ihmisen elämän suurimpia kauppoja, eikä tällaisen palvelun digitalisoinnissa siksi ole varaa sössiä", Honkonen avaa kehittäjätiimin tunnelmia artikkelissaan.

Sami Honkosen teksti julkaistaan 9.11.2021 Digi- ja väestötietoviraston sivuilla dvv.fi/artikkelit.

Kahden ensimmäisen artikkelin jälkeen Onnellisten digitalisaatio -sarjalle odotetaan jatkoa  keväällä 2022. Digi- ja väestötietoviraston asiantuntija Joonas Aitonurmi on jo nyt innoissaan siitä, että keskustelu digitalisaation kehityksestä ja sen erilaisista ulottuvuuksista käynnistyy. Virasto on digitalisaation yhteiskunnallinen pioneeri ja toivoo siksi aiheen ympärille laajaa ja vilkasta vuorovaikutusta.

”Suomi on eräiden tutkimusten mukaan maailman onnellisin maa. Suomi on myös monella mittarilla maailman kärkeä digitalisaatiossa. Mutta muistammeko me tätä riittävän hyvin? Onnellisten digitalisaatio -artikkelisarjan kautta haluamme Digi- ja väestötietovirastossa nivoa onnellisuuden ja digitalisaation teemoja yhteen sekä tutkia ja keskusteluttaa, millaisia tulevaisuuksia digitalisaatio voi tuoda tullessaan”, kertoo Joonas Aitonurmi artikkelisarjan synnystä.

Onnellisten digitalisaatio on Digi- ja väestötietoviraston yhdessä suomalaisten ajattelijoiden kanssa tuottama artikkelisarja, jossa keskustellaan digitalisaatiosta ja tulevaisuudesta. Sen tavoitteena on herättää ajatuksia erilaisista mahdollisista digitaalisista tulevaisuuksista, jotta yhä useampi innostuisi yhteiskunnan kehittämisestä ja lähtisi siihen mukaan.

Osallistu keskusteluun Twitterissä tunnisteella #sujuvasuomi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja artikkelisarjasta:


Digi- ja väestötietovirasto, viestintäasiantuntija Eetu Jokela, p. 0295 535 056, etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)https://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu 22.4.2024 – Katso miten muutos vaikuttaa sinuun!17.4.2024 15:05:00 EEST | Tiedote

Suomi.fi-mobiilisovelluksen uudet Android- ja iOS-versiot julkaistaan 22.4.2024. Uudistuksen myötä sovelluksen ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudistuvat. Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta. Kun uusi sovellus on julkaistu, vanhojen sovellusversioiden käyttäminen ei ole enää mahdollista.

The new versions of Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024: See how the change affects you!17.4.2024 15:05:00 EEST | Press release

The new Android and iOS versions of the Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024. As a result of the update, the appearance and functionalities of the application will change. The new application has improved usability, accessibility and navigation structure. Once the new application is published, it will no longer be possible to use older versions of the application.

Digihumaus-rapporten 2024: Åldrande och mångfald driver på förvaltningen, men man måste satsa mer på digital infrastruktur än i nuläget11.4.2024 12:15:00 EEST | Tiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har idag publicerat en ny Digihumaus-rapport. I rapporten analyseras förändringar i Finlands befolkning och deras betydelse för den offentliga förvaltningen. Rapporten är en fortsättning på Digihumaus-rapporterna som publicerats under de fyra senaste åren. I rapporten har temat delats in i fyra undertrender: åldrande, invandring, differentiering av områden och mångfald.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye