Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietoviraston Onnellisten digitalisaatio -artikkelisarja pohtii digitalisaation mahdollisia tulevaisuuksia eri näkökulmista

Jaa

Frank Martela ja Sami Honkonen avaavat Digi- ja väestötietoviraston Onnellisten digitalisaatio -artikkelisarjan. Sarjan ensimmäiset kirjoitukset julkaistaan loka-marraskuussa ja niissä filosofi Martela sekä digitaalisesta asuntokaupasta tunnetuksi tullut yrittäjä Honkonen tarkastelevat digitalisaatiota, ihmisten arkea ja tulevaisuutta kumpikin omasta näkökulmastaan. Artikkelisarjalla Digi- ja väestötietovirasto haluaa tuoda uusia näkökulmia keskusteluun digitalisaation tulevaisuudesta.


Artikkelisarjan aloittaa Frank Martelan teksti onnellisuudesta digitaalisessa ympäristössä. Martela pohtii artikkelissaan sitä, voiko digitalisaatio tehdä ihmisen aidosti onnelliseksi – ja jos voi, niin miten. Martela puntaroi muun muassa digitalisaation uhkia ja mahdollisuuksia inhimillisestä näkökulmasta vuorovaikutusta painottaen.

"Digipalvelu ei saa olla este inhimilliselle vuorovaikutukselle. On asioita, jotka hoituvat selkeästi parhaiten, kun pääsee keskustelemaan niistä ihmisen kanssa", hän linjaa.

Frank Martelan teksti julkaistaan 19.10.2021 Digi- ja väestötietoviraston sivuilla dvv.fi/artikkelit.

Uskaltaako digiin luottaa?

Sarjan toisessa osassa digitaalisesta asuntokaupasta tunnetuksi tullut yrittäjä Sami Honkonen avaa tarkemmin prosessia, jonka lopputuloksena syntyi asiakkaalle täysin digitaalinen kaupankäyntimahdollisuus asunnonhankintatilanteessa. Honkosen yritys DIAS on alan pioneeri, jonka matka onnistumiseen on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Perinteisen toimintatavan digitalisoinnissa yhtenä keskeisenä elementtinä oli asiakkaan luottamuksen voittaminen – onhan kyse ihmisen elämän kenties suurimmasta hankinnasta.

"Kaikkia jännitti. Asuntokaupat ovat tärkeitä. Se on usein ihmisen elämän suurimpia kauppoja, eikä tällaisen palvelun digitalisoinnissa siksi ole varaa sössiä", Honkonen avaa kehittäjätiimin tunnelmia artikkelissaan.

Sami Honkosen teksti julkaistaan 9.11.2021 Digi- ja väestötietoviraston sivuilla dvv.fi/artikkelit.

Kahden ensimmäisen artikkelin jälkeen Onnellisten digitalisaatio -sarjalle odotetaan jatkoa  keväällä 2022. Digi- ja väestötietoviraston asiantuntija Joonas Aitonurmi on jo nyt innoissaan siitä, että keskustelu digitalisaation kehityksestä ja sen erilaisista ulottuvuuksista käynnistyy. Virasto on digitalisaation yhteiskunnallinen pioneeri ja toivoo siksi aiheen ympärille laajaa ja vilkasta vuorovaikutusta.

”Suomi on eräiden tutkimusten mukaan maailman onnellisin maa. Suomi on myös monella mittarilla maailman kärkeä digitalisaatiossa. Mutta muistammeko me tätä riittävän hyvin? Onnellisten digitalisaatio -artikkelisarjan kautta haluamme Digi- ja väestötietovirastossa nivoa onnellisuuden ja digitalisaation teemoja yhteen sekä tutkia ja keskusteluttaa, millaisia tulevaisuuksia digitalisaatio voi tuoda tullessaan”, kertoo Joonas Aitonurmi artikkelisarjan synnystä.

Onnellisten digitalisaatio on Digi- ja väestötietoviraston yhdessä suomalaisten ajattelijoiden kanssa tuottama artikkelisarja, jossa keskustellaan digitalisaatiosta ja tulevaisuudesta. Sen tavoitteena on herättää ajatuksia erilaisista mahdollisista digitaalisista tulevaisuuksista, jotta yhä useampi innostuisi yhteiskunnan kehittämisestä ja lähtisi siihen mukaan.

Osallistu keskusteluun Twitterissä tunnisteella #sujuvasuomi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja artikkelisarjasta:

Digi- ja väestötietovirasto, viestintäasiantuntija Eetu Jokela, p. 0295 535 056, etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Tervetuloa seuraamaan ajankohtaisia keskusteluja digitaalisesta turvallisuudesta Digiturvaviikolle 25.-29.10.202122.10.2021 16:02:03 EEST | Kutsu

Digiturvaviikko kannustaa oppimaan ja edistämään digiturvallisuutta. Virtuaalinen teemaviikko tarjoaa päivittäin kaksi livelähetystä verkossa 25.-29.10. Luvassa on mm. ajankohtaisia keskusteluja digiturvallisuuden tilasta ja Digiturvabarometrin tuoreista tuloksista, alan huippujen uratarinoita, vinkkejä digiturvalliseen työskentelyyn sekä live-hakkerointia. Viikon aikana vietetään myös kahta teemapäivää: Salasanapäivää tiistaina 26.10. ja Tietoturvapäivää keskiviikkona 27.10. Nostimme tähän kutsuun kiinnostavimmat tärpit ohjelmasta – tervetuloa mukaan Digiturvaviikolle!

Digitaaliset häiriötilanteet yleistyvät ja haittaavat työntekoa – Digiturvaviikolta vinkkejä arkeen20.10.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Digi- ja väestötietoviraston tuoreen Digiturvabarometrin vastaajista lähes 60 prosenttia on joutunut keskeyttämään tärkeitä työtehtäviä digipalveluissa ilmenneiden häiriöiden vuoksi. Kansallisella Digiturvaviikolla keskustellaan digiturvallisuudesta ja tarjotaan käytännön vinkkejä niin organisaatioille kuin kansalaisillekin. Omaa osaamista voi myös testata ja harjoittaa pelin avulla.

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas artikelserie Lyckan i digitalisering börjar: Kan digitaliseringen göra medborgare lyckligare?19.10.2021 08:45:00 EEST | Tiedote

Digitaliseringen är redan en så pass bestående del av vår vardag att vi ofta märker att vi använder en digital tjänst först när något går fel. I en ny artikel funderar filosofen Frank Martela på om digitaliseringen kan göra människan genuint lyckligare. Martela inleder artikelserien Lyckan i digitalisering av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata. Artikelserien behandlar framtiden och digitaliseringens möjligheter.

Digi- ja väestötietoviraston Onnellisten digitalisaatio -artikkelisarja alkaa: Voiko digitalisaatio tehdä ihmisistä onnellisempia?19.10.2021 08:45:00 EEST | Tiedote

Digitaalisuus on jo siinä määrin kiinteä osa arkeamme, että usein huomaamme käyttävämme jotain digipalvelua vasta kun jokin menee pieleen. Filosofi Frank Martela pohtii tuoreessa artikkelissaan sitä, voiko digitalisaatio tehdä ihmisestä aidosti onnellisemman. Juttu avaa Digi- ja väestötietoviraston tulevaisuutta ja digitalisaation mahdollisuuksia käsittelevän Onnellisten digitalisaatio -artikkelisarjan. Artikkelisarjalla Digi- ja väestötietovirasto haluaa tuoda uusia näkökulmia keskusteluun digitalisaation tulevaisuudesta.

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas artikelserie Lyckan i digitalisering reflekterar kring digitaliseringens eventuella framtidsscenarier ur olika synvinklar14.10.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Frank Martela och Sami Honkonen öppnar Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas artikelserie Lyckan i digitalisering. De första artiklarna i serien publiceras i oktober–november och i dem granskar filosofen Martela och företagaren Honkonen, som blivit känd inom den digitala bostadshandeln, digitaliseringen, människornas vardag och framtid ur sina egna perspektiv. Genom artikelserien vill Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata lyfta fram nya perspektiv på digitaliseringens framtid i debatten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme