Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Digilehtipalvelu Flipster korvaa RBDigitalin Helmetin e-kirjastossa

Jaa

Helmet-kirjastojen asiakkaille avautuu uusi digilehtipalvelu Flipster 1.7.2019. RBDigitalin tarjonta Helmet-kirjastossa loppuu 30.6.

Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki
Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki

Helmet-kirjastojen asiakkaille avautuu uusi digilehtipalvelu Flipster 1.7.2019. Samalla RBDigitalin tarjonta Helmet-kirjastossa loppuu. Lehtikokoelma pysyy lähes samana, mutta talouslehti The Economist poistuu valikoimasta. The Economistin jakeluoikeus on vain RBDigitalilla. RBDigitalin käyttö päättyy 30.6.

Lukeminen entistä helpompaa

Digilehtien lukeminen on Flipsterissä entistä helpompaa, sillä lehtiä luetaan verkkoselaimessa, eikä palvelun käyttöön tarvitse ladata sovellusta tai lukuohjelmaa eikä tehdä erillisiä tunnuksia. Palveluun kirjautumiseen riittää Helmet-kirjastokortin numero. Edes PIN-koodia ei tarvita.

Lehtien lukemiseen selaimessa tarvitaan verkkoyhteys.

Helmetin kautta voi lukea Flipsterissä 69 eri lehteä. Lehdet ovat printtilehtien näköispainoksia. Lehtiä on eri aloita viihteestä harrastelehtiin ja politiikasta talouteen. Valikoimassa ovat muun muassa Science, People, Newsweek, The New Yorker ja Hola!

- Ulkomaiset digitaaliset aikakauslehdet ovat olleet erittäin suosittuja kirjaston kokoelmissa. Parantaaksemme lehtikokoelman laatua ja palvelun käytettävyyttä siirrymme käyttämään uutta Flipster-palvelua. Flipster oli Helmet-asiakkaiden kokeiltavana kesällä 2018, ja palvelu oli hyvin suosittu, sanoo Helsingin kaupunginkirjaston informaatikko Marja Hjelt.

Ulkomaisia digilehtiä kahdessa palvelussa

Ulkomaisia digilehtiä voi nyt lukea kahdessa eri palvelussa: Flipsterissä ja entuudestaan tarjolla olevassa PressReaderissa.

PressReaderissa on ulkomaisia sanomalehtiä ja osa aikakauslehdistä. Palvelussa on tuhansia lehtiä 120 maasta ja 60 eri kielellä.

Saatavilla ovat muun muassa sanomalehdet The Guardian, Svenska Dagbladet ja The Washington Post sekä aikakauslehdet Forbes, BBC:n harrastelehdet, OK!, All about History, Elle, Cosmopolitan ja Popular Mechanics.

Kotimaisten digilehtien tarjonta kasvaa

Kotimaisten digitaalisten aikakauslehtien tarjonta laajenee, kun Emagz-palveluun tulee mukaan 13 A-lehtien julkaisua. Emagzin kautta pääsee lukemaan nyt esimerkiksi Apu-, Avotakka- tai Tuulilasi-lehtiä. Kokoelmassa on kaikkiaan 46 eri alojen lehteä, esimerkiksi Suomen Kuvalehti ja Seura.

Kaikkia lehtiä pääsee lukemaan maksutta Helmetin e-kirjaston kautta (helmet.fi/ekirjasto).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: informaatikko Marja Hjelt, Helsingin kaupunginkirjasto

puhelin +358 9 310 85461

sähköposti marja.hjelt@hel.fi

Kuvat

Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki
Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme