Attendo

Digiloikka Attendon hoivakodeissa tuo koko maailman ikäihmisten ulottuville

Jaa

Suomalaisen start up -yritys Kuori Oy:n kehittämien Yeti-jättitablettien toimitus ja käyttöopastus on alkanut Attendon ikäihmisten hoivakodeissa.

Ensimmäisenä oman jättitablettinsa saa Attendo Pärlan hoivakoti Kemiönsaaressa 9. elokuuta. Tämän jälkeen Yetit toimitetaan ja otetaan käyttöön yhdeksällä muulla paikkakunnalla 22. elokuuta mennessä. Lisälaitehankinnoista Attendo päättää Yeti-tableteista saatujen kokemusten myötä.

65-tuumaiset 4K-näytöllä varustetut jättitabletit tukevat uudentyyppistä omaisviestintää hoivakodeissa, soveltuvat kuntouttavaan käyttöön ja tuovat tämän päivän viihteen hoivakodeissa asuvien ikäihmisten ulottuville. Liikuteltavia jättitabletteja voi käyttää myös normaalin TV:n asemasta, jolloin perinteisestä TV:stä tulee tarpeeton. Laite toimii Android-järjestelmällä, mikä mahdollistaa miljoonien sovellusten hyödyntämisen laitteella.  

”Olemme Attendossa kiinnostuneita etsimään ja testaamaan uusia teknisiä sovelluksia, jotka sopivat hoivakotikäyttöön. Jokaisella ihmisellä tulisi olla mahdollisuus uusiin kokemuksiin iästä ja asuinpaikasta riippumatta. Ensikosketus Yeti-jättitablettiin oli lohjalaisessa hoivakodissamme hyvin positiivinen, kun testasimme laitetta omaisviestinnässä sekä kartta-, piirustus- ja pelisovelluksia. Kerroimme Attendo Mummolan Facebook-sivulla Lohjan testipäivästä ja se on saanut yli 2000 tykkäystä, mikä kertoo myös innostuksesta asian suhteen”, sanoo aluejohtaja Simo Saaranen Attendosta.

Yetitabletin kehitystyö vei IT-alan konkarilta Jarkko Jokelaiselta kaksi vuotta. Laite soveltuu niin koteihin, yrityksiin kuin kouluihinkin. Attendolla sisältö on nimenomaan ikäihmisille suunnattu. Kuori Oy:n tavoite on jalkauttaa suomalaisinnovaatio kotimaan markkinoiden lisäksi ulkomaan markkinoille.

”Tabletin suuri koko ja käytön helppous ovat suuria etuja hoivapuolella. Kokemuksemme Yetitabletin käyttöönotosta hoivakodeissa ovat erittäin rohkaisevia ja uskon, että hoivapuoli tulee olemaan merkittävä osa kansainvälistymistämme lähitulevaisuudessa”, kertoo Kuori Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokelainen.

Yeti-jättitabletit tulevat hoivakoteihin:

Attendo Pärla, Kemiönsaari (9.8.)
Attendo Latokartano, Pori (10.8.)
Attendo Ventelä, Lohja (14.8.)
Attendo Olarinpuisto, Espoo (16.8.)
Attendo Jaspis, Vantaa (17.8.)
Attendo Lähteenpuisto, Heinola (18.8.)
Attendo Kalliohovi, Kuopio (21.8.)
Attendo Mäntyhovi, Mäntyharju (22.8.)

Toimitukset ovat tervetulleita tutustumaan Yeti-tabletteihin hoivakodeissa toimituspäivänä
klo 14.30.

Aiemmat tiedotteet aiheesta:
17.7.2017 Suomalainen innovaatio tekee televisiot tarpeettomiksi Attendon hoivakodeissa
https://www.attendo.fi/uutiset/suomalainen-innovaatio-tekee-televisiot-tarpeettomiksi-attendon-hoivakodeissa

18.7.2017 Kyläreissu hoivakodista tyttären luo Yhdysvaltoihin suomalaisinnovaation avittamana
https://deski.fi/tiedote/kylareissu-hoivakodista-tyttaren-luo-yhdysvaltoihin-suomalaisinnovaation-avittamana/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Simo Saaranen
hoivapalvelut, Attendo
p. 040 550 7358
simo.saaranen@attendo.fi

Maria Jokelainen
toimitusjohtaja, KUORI Oy
p. 040 569 1397
maria.jokelainen@kuori.tech

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 20 000 työntekijää noin 500 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Hoivakodeissa juhlitaan 100-vuotiasta Suomea pop up -ravintoloissa27.11.2017 09:11Tiedote

Attendo tuo ikäihmisten hoivakoteihinsa pop up -ravintolat ja juhlamenun 100-vuotiaan Suomen ja Suomea rakentaneiden ikäihmisten kunniaksi. Juhlamenu nautitaan hoivakotien pop up -ravintoloissa joko varsinaisena juhlapäivänä tai itsenäisyyspäivän tienoolla. Juhlamenusta tehtiin koeannokset jo lokakuussa, jotta ravintolaelämys onnistuisi kaikkiaan 125 Attendon hoivakodissa, jotka ravintolaideaan osallistuvat eri puolilla Suomea.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme