Talent Base Oy

Diginaisten rekrytointi IT-yrityksen liikevaihtoennätyksen takana – konsulttitalo Talent Basen henkilöstöstä jo puolet on naisia

Jaa

Vuonna 2017 IT-alan kasvua Suomessa kiihdyttivät erityisesti yritysten investoinnit digitaalisten palvelujen kehittämiseen. Alan kasvuvauhtiin on vaikuttanut myös se, että huippuammattilaiset valitsevat usein työnantajakseen konsultointiyrityksen, joka pystyy tarjoamaan vaihtelevia ja vaativia tehtäviä sekä mahdollisuuksia vertaisoppimiseen.

Vuosi 2017 oli erinomainen digitaalisia palveluja muotoilevalle Talent Baselle, jonka liikevaihto kasvoi 40 prosenttia edellisvuodesta ja ylsi yhdeksään miljoonaan euroon. Kasvua selittää onnistuminen 19 kokeneen ammattilaisen rekrytoinnissa. Näistä rekrytoinneista 13 oli naisia, ja vuoden 2017 lopussa Talent Basen 58 työntekijästä naisia oli 29, kun IT-alan yritysten työntekijöistä naisia on keskimäärin vain 24 prosenttia.

– Naisten rekrytointi ei ole meille sattumaa, mutta ei toisaalta itse tarkoituskaan. Rekrytoinnissa keskitymme rakentamaan tiimiä, jossa yhdistyvät monipuoliset taustat, kokemus ja osaaminen. Erilaiset näkökulmat ovat usein avain menestykseen tulevaisuuden teknologiaratkaisujen suunnittelussa. Siksi on tärkeää, että digitaalisia palveluja kehittävät mielikuvista poiketen muutkin kuin insinöörimiehet, kertoo Talent Basen HR-johtaja Mikko Meriluoto.

Koska IT-alalla kärsitään osaajapulasta, huippuammattilaisilla riittää kysyntää ja mahdollisuuksia.

– Suurin osa kokeneiden ammattilaisten palkkaamisesta tapahtuu verkostojen kautta. Työntekijöidemme tyytyväisyys on tutkitusti erinomaisella tasolla, ja he mielellään suosittelevat meitä eteenpäin. Näiden suositusten kautta olemme löytäneet myös diginaisia, jotka eivät ole olleet aktiivisessa työnhaussa mutta jotka ovat valmiita vaativampiin tehtäviin ja janoavat mahdollisuuksia vertaisoppimiseen, Meriluoto sanoo.

Digitalisaatio ei synny itsestään, sen tekevät ihmiset

Talent Basen kasvulukujen taustalla ovat siis sekä asiakkaiden vahvat investoinnit digitalisointiin että onnistuneet rekrytoinnit. Rekrytointien avainrooli muistuttaa siitä, että IT-alaa vievät eteenpäin huippuammattilaiset, vaikka julkisuuden perusteella ihmisten rooli digikehityksessä jää usein paitsioon.

– Digitalisaation kuvataan usein etenevän ikään kuin luonnonvoimana. Digitalisaatio ei kuitenkaan tapahdu itsestään, vaan sitä tekee iso joukko osaavia ihmisiä, ja he tekevät sitä meille kaikille. Enkä tarkoita nyt vain koodaamista, kertoo Talent Basen myynti- ja markkinointipäällikkö Tiia Roine.

Talent Base tekee aktiivisesti töitä nostaakseen esiin digitalisaation tekijöitä. Viime vuonna yritys lanseerasi osana 10-vuotisjuhlakampanjaansa digitaalisen diplomiautomaatin, Diplomaatti.comin, jossa kuka tahansa voi lähettää kiitoksensa arvostamalleen digitekijälle tai -teolle luomalla sähköisen tai paperisen kunniakirjan.

– Diplomaatin kautta laaditut tunnustukset hyvästä työstä kertovat, että digialan työntekijöiden taustat ovat mielikuvia monipuolisempia. Diplomaatti laulaa samaa tarinaa kuin meidän rekrytointimme siitä, että alalla on taitavia naisia, jotka tekevät tulosta, Roine sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

HR-johtaja Mikko Meriluoto
050 325 4145
mikko.meriluoto@talentbase.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Talent Base Oy
Metsänneidonkuja 4
02130 Espoo

http://www.talentbase.fi

Talent Basen muodostaa joukko ratkaisumuotoilijoita, joiden suunnittelutyön jälki näkyy digitaalisissa palveluissa ympäri maailman. Teemme työtämme riippumattomina teknologioiden tai työkalujen toimittajista, joten pystymme suunnittelemaan ratkaisut täysin asiakkaidemme liiketoiminnan lähtökohdista ja heille parhaalla tavalla. Sekä asiakas- että henkilöstötyytyväisyytemme ovat erinomaisia ja saavuttivat vuonna 2017 mittaushistoriamme korkeimmat arviot (Net Promoter Score 68 ja eNPS 74).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.