Digita

Digita ja Wapice syventävät yhteistyötään Smart City-hankkeissa

Jaa

Digitan ja Wapicen jo vuonna 2017 alkanut yhteistyö keskittyi teollisuuden IoT-palveluiden kehittämiseen. Tämän rinnalle yhtiöt ovat kehittäneet nyt Smart City -ratkaisuja älykaupunkien tarpeisiin. Ratkaisuilla tuodaan asiakkaille uusia keinoja ekotehokkuuden ja kaupunkilaisten elämänlaadun parantamiseen. Keskiössä on paremman ja kestävämmän yhteiskunnan kehittäminen.

Wapice ja Digita pystyvät yhdessä tarjoamaan erityyppisiä ratkaisuja kaupungeille niiden panostaessa kestävään ja älykkääseen tulevaisuuteen liittyvät ne sitten veden- ja energiankulutuksen seurantaan, liikenneruuhkien hallintaan, älykkäisiin rakennuksiin, jätehuollon seurantaan tai teiden kunnon seurantaan.

”IoT-ratkaisut tuovat kaupungeille kustannussäästöjä, lisäävät tehokkuutta ja parantavat kaupunkilaisten saamaa palvelua. Lisäksi niillä voidaan luoda helposti myös kokonaan uusia palveluja”, kiteyttää Wapicen IoT-TICKET® –liiketoiminnan kehitysjohtaja Markus Mäkelä Smart City -hankkeiden hyötyjä. ”Wapice tuo tähän kokonaisuuteen valmiina pakettina markkinoiden kehittyneimmät työkalut ja raportointisovellukset, joiden avulla kaupungit voivat seurata eri toimintojen tuottamaa dataa ja innovoida uusia sovelluksia. Maailmanlaajuisessa Microsoftin Partner of the Year-kilpailussa palkittu Wapicen IoT-TICKET®-ratkaisu mahdollistaa digitaalisten palvelujen luomisen jopa tunneissa, jonka lisäksi se huomioi myös kasvavan data-analytiikan tarpeen”, jatkaa Mäkelä.

”Digitalla on valtakunnallinen LoRaWAN-teknologiaan pohjautuva IoT-verkko, joka palvelee asiakkaita sekä kaupungeissa että haja-asutusalueilla. Kattavan ja 24/7/365 ylläpidetyn verkon ansiosta erilaisten verkkoon liitettyjen laitteiden seuranta ja ohjaaminen on kustannustehokasta ja yksinkertaista ilman tarvetta monimutkaisille paikallisverkko- tai gateway-ratkaisuille kaupunkien haluamissa kohteissa”, kertoo Digitan IoT-liiketoiminnasta vastaava johtaja Ari Kuukka. ”Vesihuollon digitalisointi, kiinteistöjen kunnossapito ja maanteiden kunnon valvonta ovat esimerkkejä siitä, miten IoT-verkkoamme ja älykkäitä antureita jo nyt laajasti hyödynnetään”, jatkaa Kuukka.

Yhdessä yhtiöt tarjoavat vaivattoman tavan käynnistää älykaupunkien palvelukehitys vuosien varrella kertyneen osaamisen ja erinomaisten ratkaisujen avulla.

Median yhteydenotot:

Wapice Oy, IoT TICKET®-liiketoiminnan kehitysjohtaja, Markus J. Mäkelä, markus.makela(a)wapice.com, p. +358 10 277 5014.

Digita Oy, johtaja IoT-palvelut, Ari Kuukka, ari.kuukka(a)digita.fi, p. +358 40 149 7942.

 

Wapice on täyden palvelun ohjelmistoyritys, jonka ratkaisut ovat alan johtavien teollisuusyritysten käytössä ympäri maailmaa. Meidän tehtävämme on toimia asiakkaidemme teknologiapartnerina ja auttaa heitä hyödyntämään digitalisaation tuomia mahdollisuuksista parhaalla mahdollisella tavalla. Wapicen kehittämä IoT-TICKET® on palkittu pilvipohjainen esineiden internet-alusta, joka tarjoaa ainutlaatuisen käytettävyyden ja mukautumisen asiakkaan digitaaliliiketoimintaan. IoT-TICKET® on avainlipputuote.

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita. Lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluvat kattavaan verkkoomme pohjautuvat IoT-palvelut sekä huippuluokan DataCenter-palvelut. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.

Yhteyshenkilöt

Minna Flink
johtaja, viestintä ja markkinointi
minna.flink(a)digita.fi, puh. 040 742 8849

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Digita
Digita
Jämsänkatu 2
00520 Helsinki

020 411 711http://www.digita.fi

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digita

HybridiTV:n kaukosäätimen värinapeille käyttöä Big Brother Suomen uudella tuotantokaudella4.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Digita on 6.9.2020 Nelosella käynnistyvän Big Brother Suomi -ilmiöohjelman yhteistyökumppani. Digitan yhteistyössä mediayhtiöiden kanssa kehittämä HybridiTV tarjoaa tv-katsojille mahdollisuuden vaikuttaa ohjelman sisältöön sekä osallistua kaukosäätimen värinapin painalluksella häätöäänestykseen. HybridiTV-sovellus rikastaa sisältöä ja vahvistaa Big Brother-katsojien vuorovaikutusta.

Sotkamon Vesihuoltolaitos ja Digita aloittivat yhteistyön – vesimittarit vaihtuvat etäluettaviksi26.8.2020 09:00:00 EESTTiedote

Sotkamon Vesihuoltolaitos ja Digita ovat aloittaneet yhteistyön alueen vesihuollon digitalisoinnista, jonka myötä alueen vesimittarikanta uudistetaan etäluettaviksi seuraavan kolmen vuoden aikana. Veden etäluennan digitalisoinnissa hyödynnetään Digitan tarjoamaa LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvaa IoT-verkkoa. Vesimittarikannan uudistamisen myötä mittareiden lukemisesta aiheutuvat kustannukset vähenevät ja laskutusprosessi asiakkaan suuntaan suoraviivaistuu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme