Jyväskylän yliopisto

Digitalisaatio haastaa opettajien tieto- ja viestintätekniikan taidot – Päivitä osaamistasi kätevästi verkossa

Jaa

Digitaaliset työkalut ovat olleet osa opetusta jo useammalla vuosikymmenellä, mutta maailmanlaajuinen pandemia on osoittanut, että monet opettajat ja kouluttajat tarvitsevat enemmän tukea niiden käyttämiseksi työssään. Englanninkielinen Digitally Competent Educators -lyhytkoulutus tarjoaa tietoa ja taitoja tieto- ja viestintätekniikan käytöstä opetuksessa. Ilmoittautuminen kolmelle verkossa opiskeltavalle moduulille on avoinna syyskuuhun 2021 asti.

Englanninkielinen Digitally Competent Educators -lyhytkoulutus on suunnattu eri koulutusasteiden opettajille, kouluttajille ja opettajaksi opiskeleville.
Englanninkielinen Digitally Competent Educators -lyhytkoulutus on suunnattu eri koulutusasteiden opettajille, kouluttajille ja opettajaksi opiskeleville.

Muuttuva digitaalinen ympäristö luo tarpeen jatkuvalle oppimiselle useilla aloilla. Digitaalisten työkalujen käyttö on yksi suurimmista vaatimuksista työelämässä. Digitaalisissa taidoissa on kuitenkin paljon vaihtelua esimerkiksi kasvatus- ja opetusalalla.

Digitally Competent Educators -lyhytkoulutus (15 op) on rakennettu eri kouluasteiden opettajien työelämän tarpeita ajatellen. Kolmen moduulin ohjelmaa pilotoitiin pari vuotta sitten osana E-SLP-projektia, joka kehitti lyhytkestoisia koulutuksia työskenteleville aikuisille. Nyt koulutus on avoin kaikille opettajille ympäri maailmaa varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

”Näiltä korkealaatuisilta verkkokursseilta saat tietoa opetuksesta, tehtävistä, arvioinnista, vuorovaikutuksesta ja yhteistyöstä verkkoympäristössä. Opit valitsemaan työhösi oikean digitaalisen median ja ymmärrät verkkosisältöjen rajoitukset ja niihin liittyvän vastuun”, kertoo yliopistonopettaja Sanna Juutinen Jyväskylän yliopiston avoimesta yliopistosta.

Kursseja eritasoisen digiosaamisen tueksi

Englanninkielinen Digitally Competent Educators -lyhytkoulutus (15 op) tarjoaa tietoa ja taitoja kaikentasoisille oppijoille.

Ensimmäinen moduuli, Introduction to Digital Competences for Educators (5 op), alkaa perusasioista. Opintojakso keskittyy digitaalisten tekniikoiden käyttöön viestinnässä, yhteistyössä ja ammatillisessa kehittämisessä sekä luokkahuoneiden eriyttämisen, henkilökohtaisen koulutuksen ja oppijoiden aktiivisen osallisuuden tukemisessa.

Toinen moduuli, Teaching and Learning with Digital Resources (5 op), on tarkoitettu opettajille, joilla on jo jonkin verran kokemusta verkko-opetuksesta. Se auttaa tunnistamaan resurssit, jotka sopivat parhaiten oppimistavoitteisiin, oppijaryhmään, opetustyyliin ja materiaaleihin, sekä muut digitaaliset resurssit opetuksen tukemiseksi.

Kolmas moduuli, Facilitating and Assessing Learners' Digital Competencies (5 op), on tarkoitettu edistyneemmille tieto- ja viestintätekniikan käyttäjille. Opintojaksolla keskitytään siihen, miten digitaalisen tekniikan avulla voidaan kehittää nykyisiä arviointistrategioita.

Ilmoittautuminen verkossa opiskeltaville opintojaksoille on nyt avoinna.

Digitally Competent Educators -koulutuksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet yhteistyössä Jyväskylän yliopisto, FernUniversität in Hagen (Saksa), Universidade Aberta (Portugali) ja Anadolu University (Turkki).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Opintopalvelut
openuniversity@jyu.fi

Opettaja Sanna Juutinen
sanna.k.juutinen@jyu.fi

Koulutuspäällikkö Henna Harju
henna.k.harju@jyu.fi

Kuvat

Englanninkielinen Digitally Competent Educators -lyhytkoulutus on suunnattu eri koulutusasteiden opettajille, kouluttajille ja opettajaksi opiskeleville.
Englanninkielinen Digitally Competent Educators -lyhytkoulutus on suunnattu eri koulutusasteiden opettajille, kouluttajille ja opettajaksi opiskeleville.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Pekingin Olympialaisten kisareittejä hiihdetään jo Vuokatin hiihtolaboratoriossa18.6.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Hiihdon arvokisareittien mallintamista ja virtuaalireittien tuontia hiihtomattoympäristöön on viety eteenpäin vuodesta 2019 lähtien CEMIS-yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) ja Jyväskylän yliopiston Vuokatin liikuntateknologian yksikön toimesta. Viimeisin kehitystyön tulos ovat virtuaalimallit Pekingin Olympialaisten maastohiihdon sprintti- että ampumahiihdon 2,5 km kisareiteistä.

Korona-aika todisti odottavien vanhempien haluavan tasa-arvoista vanhemmuutta17.6.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Esikoistaan odottavat pariskunnat kokivat koronaan liittyneiden rajoitustoimien heikentäneen yhteisvanhemmuutta, sillä ne kohdistuivat puolisoiden osallistumiseen sekä parien mahdollisuuksiin saada tukea toisiltaan, lähipiiriltä ja palveluista. Palveluista saatu tuki olisi ollut tarpeen, sillä korona-aika herätti esikoistaan odottavissa paljon huolta ja stressiä, käy ilmi Jyväskylän yliopiston tutkimuksesta.

Nuolimyrkkysammakon nuijapäät selviävät elämänsä ensi metrit melkein missä vain16.6.2021 13:36:36 EEST | Tiedote

Ryhmä Jyväskylän ja Stanfordin yliopistojen tutkijoita oli mukana tutkimassa trooppisia sammakoita Amazonilla Ranskan Guyanassa. Moni sekä maalla että vedessä elämään pystyvistä tropiikin lajeista käyttää lyhytaikaisia vesialtaita poikasten kasvattamiseen. Sammakoilla on erilaisia vaatimuksia ja mieltymyksiä esimerkiksi altaiden kemiallisille olosuhteille. Tutkijat yllättyivät huomatessaan värjärinnuolimyrkkysammakon nuijapäiden selviytyvän hyvin vaihtelevissa vesioloissa: ne sietivät yhtä lailla hyvin happamia ja emaksisiä vesiä. Sammakkoisät kuljettivat nuijapäitä sopiviin oloihin jopa 20 metrin korkeudelle. Tutkimus julkaistiin Ecology and Evolution -lehdessä kesäkuussa 2021.

Resilienssi suojaa vanhempia uupumukselta koronakriisin alla16.6.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Resilienssi, eli kyky palautua nopeasti stressistä ja vastoinkäymisistä, on suojannut vanhempia uupumukselta COVID-19 poikkeusaikana, selviää Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen VoiKu-Covid-19-tutkimushankkeesta. Tutkimukseen vastasivat 1105 vanhempaa eri puolilta Suomea. Riskiä uupumukselle poikkeusaikana lisäsi vanhemman nuori ikä, lasten nuori ikä, lasten erityistarpeet, sekä ajankäytössä tapahtuneet muutokset lasten jäätyä poikkeustilan vuoksi kotiin päivähoidosta tai koulusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme